Polona Hercog bo ta teden igrala na prestižnem turnirju v Dubaju, na katerem bo prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka. Foto: EPA
Polona Hercog bo ta teden igrala na prestižnem turnirju v Dubaju, na katerem bo prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka. Foto: EPA
Polona Hercog
Odslej bo trenirala po navodilih Slovaka Vladimirja Platenika. Foto: EPA

Na glavni del turnirja se je najboljša slovenska teniška igralka prebila kot srečna poraženka, potem ko je zmagala v 1. in 2. krogu kvalifikacij, nato pa izgubila proti Kanadčanki Alexandri Wozniak s 7:6 (8), 6:7 (4) in 3:6. Dvoboj je trajal kar dve uri in 42 minut. Ker so Čehinja Petra Kvitova, Kitajka Li Na in Rusinja Vera Zvonarjova odpovedale nastop, je dobila mesto med 32 izbrankami, ki se bodo potegovale za dva milijona dolarjev nagradnega sklada.

V torek proti Danieli Hantuchovi
"Pred začetkom tekme sem že vedela, da bom v vsakem primeru uvrščena v glavni del turnirja, tako da sem to tekmo vzela kot dober trening, da se še bolj navadim na pogoje. Drugače pa je bilo danes zelo vetrovno, tako da ni bilo lahko igrati," je povedala Polona Hercog in dodala: "Žreb mi je namenil Hantuchovo, s katero se bom pomerila v torek. Vedno je izziv igrati z igralkami, ki so že bile v 'top 10', zato se tudi te tekme že veselim."

Konec sodelovanja z Vilarjem
21-letna Mariborčanka je letos do turnirja v Dubaju le dvakrat zmagala in osemkrat izgubila, če upoštevamo še dvoboj v Pokalu Fed na Japonskem. Na vseh teh srečanjih je nastopila brez trenerja, Španca Martina Vilarja, s katerim je sodelovala manj kot eno leto in ki je pomenil zgolj začasno rešitev. Hercogova si je namreč že dalj časa želela trenirati pod taktirko 36-letnega Slovaka Vladimirja Platenika, ki je v preteklih letih skrbel za Slovakinjo Dominiko Čibulkovo in Rusinjo Nadjo Petrovo.

Za pravi trening še ni bilo časa
Želja se ji je zdaj uresničila, kar jo navdaja z optimizmom in voljo do dela. "S Platenikom se poznava že dolgo in kar nekaj časa sem ga čakala, saj je bil dogovorjen z drugo igralko. Po koncu Odprtega prvenstva Avstralije sva se dogovorila za poskusno obdobje. Začetek ni bil ravno idealen, saj sva se dobila v Parizu po moji dolgi poti iz Japonske, tako da za zdaj nisva imela prave priložnosti, da bi trenirala kakšen teden brez potovanj ali tekem. Ampak za vse bo prišel čas," pravi Hercogova.

Nekaj treningov tudi v Monaku
Z nekdanjim devetim mladincem na svetu (1994), ki se v članski konkurenci ni najbolje znašel (374.), se je Hercogova dogovorila za polni delovni čas. "Ker je Vladimir iz Bratislave, se bova za kraj treningov sproti dogovarjala. Nekaj časa bom mogoče preživela v Bratislavi, on bo kdaj prišel v Maribor, načrtovala pa sva tudi treninge v Monaku, kjer so odlični pogoji za vadbo."

Odšla bo na močna turnirja v ZDA
Načrt Hercogove je naslednji: "Po Dubaju se za nekaj dni vračam v Maribor, nato grem v Bratislavo na fizične teste in nekaj treningov, potem pa na turnirja v Indian Wells in Miami." Cilji ostajajo nespremenjeni. "Moja pričakovanja so bila vedno visoka, tako da to ostaja nespremenjeno. Na poti do uspeha se menja veliko ljudi, ki ti pomagajo, in trenutno sem z odločitvijo zelo zadovoljna. Verjamem, da če bomo vsi skupaj z ekipo delali v pravi smeri, bodo rezultati vsekakor prišli," je ob koncu povedala 38. teniška igralka na svetu."

DUBAJ, 1. krog, tabela
(2.000.000 dolarjev, trda podlaga)

AZARENKA (BLR/1) prosta

GÖRGES (NEM) - KUZNECOVA (RUS)
2:6, 7:6, 6:4
HANTUCHOVA (SLK) - HERCOG (SLO)
torek
BARTOLI (FRA/6) - PENG (KIT)

WOZNIACKI (DAN/3) prosta

PAVLJUČENKOVA (RUS) - kvalifikantka

KIRILENKO (RUS) - NICULESCU (ROM)
6:3, 6:0
SCHIAVONE (ITA/7) - IVANOVIĆ (SRB)

JANKOVIĆ (SRB/8) - CETKOVSKA (ČEŠ)
6:2, 6:2
PENNETTA (ITA) - MEDINA GARR. (ŠPA)
6:3, 6:3
SAFAROVA (ČEŠ) - kvalifikantka

STOSUR (AVS/4) prosta

A. RADWANSKA (POL/5) - kvalifikantka

PEER (IZR)
- AL NABHANI (OMAN)
6:3, 6:1
CIBULKOVA (SLK) - kvalifikantka

LISICKI (NEM/9) prosta