Ana Čakvetadze je morala v polfinalu proti Slovenki Poloni Hercog preboleti 'kravato' v prvem nizu (6:0), nato pa se je le prebila v finale, kjer s tekmico ni imela nobenih težav. Foto: MMC RTV SLO
Ana Čakvetadze je morala v polfinalu proti Slovenki Poloni Hercog preboleti 'kravato' v prvem nizu (6:0), nato pa se je le prebila v finale, kjer s tekmico ni imela nobenih težav. Foto: MMC RTV SLO

Rusinja je zmagala s 6:1 in 6:2 in na slovenski obali zadnji teden potrdila, da se njena krivulja spet vzpenja, potem ko je bila nekoč že peta igralka sveta. V prvem nizu je bila mnogo bolj zbrana kot v sobotnem polfinalu proti Poloni Hercog. Uspel ji je brejk za vodstvo s 3:1 in osvojila še naslednje tri igre. Imela je dve zaključni žogi za niz, izkoristila je prvo.

Osma turnirska zmaga Ane Čakvetadze
Uvodni niz je trajal le dobrih 20 minut, Švedinja pa je naredila preveč nevsiljenih napak, da bi gledali bolj izenačen dvoboj. Čakvetadzejeva je tudi v drugem nizu narekovala ritem, imela premoč in naredila malo napak. Povedla je s 5:1, nato pa malenkost popustila. Larssonova je dobila igro na svoj servis, nato bi ji skoraj uspel še edini brejk, saj je povedla s 40:0. Toda naslednjih pet točk je osvojila Rusinja in se veselila svojega osmega osvojenega turnirja.

Denarna nagrada: 37 tisoč dolarjev
Zmagovalka je bogatejša za 37 tisoč dolarjev, poraženka, ki je prvič v karieri igrala v finalu turnirja WTA, pa se je morala zadovoljiti z 19 tisoč dolarji. Finalni obračun se je zaradi dežja začel z dveurno zamudo, ob 22. uri. Ana Čakvetadze je nasledila rojakinjo Dinaro Safino, ki je lani v finalu po 173 minutah ugnala zmagovalko leta 2008 Saro Errani.

PORTOROŽ, finale:
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

ČAKVETADZE (RUS) - LARSSON (ŠVE)
6:1, 6:2

Polfinale:
LARSSON (ŠVE) - PERVAK (RUS)
6:2, 1:0, b.b.

ČAKVETADZE (RUS) - HERCOG (SLO/7)
0:6, 6:2, 6:2

Bad Gastein (Ž)nale
(220.000 am. dolarjev, pesek)
GÖRGES (NEM) - BACSINSZKY (ŠVI/2)
6:1, 6:4

Julia Görges je z zmago prišla do prvega naslova WTA v karieri. Prvič se bo uvrstila tudi med najboljših 45 na svetu.

Hamburg (M), finale
(1.115.000 evrov, pesek)
GOLUBEV (KAZ) - MELZER (AVT/3)
6:3, 7:5
Kazahstanec, 82. igralec sveta, je osvojil svoj prvi turnir v karieri. Na turnirju ni izgubil niti enega niza.