S povečanjem bodo največ pridobili teniški igralci in igralke, ki izpadejo v prvem tednu. Foto: Reuters
S povečanjem bodo največ pridobili teniški igralci in igralke, ki izpadejo v prvem tednu. Foto: Reuters

V primerjavi z lanskim turnirjem, na katerem je med posamezniki slavil Španec Rafael Nadal, pri posameznicah pa Rusinja Marija Šarapova, bo denarni sklad višji za kar dvanajst odstotkov, saj so prireditelji Odprtega prvenstva Francije zagotovili dodatne tri milijone. Letošnja izvedba največjega turnirja na peščenih igriščih se bo v Parizu začela 24. maja.

Vseeno ostaja Roland Garros v primerjavi s preostalimi tremi turnirji za grand slam najskromnejši. Organizatorji januarskega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu so zagotovili denarni sklad za 30,3 milijona evrov, lansko poletje so organizatorji turnirja v Wimbledonu zagotovili sklad za 39,8 milijona evrov, medtem ko so lani na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku med udeleženci turnirja razdelili 36,3 milijona evrov.

Levji delež povečanega nagradnega sklada na igriščih Roland Garrosa bo po zagotovilih francoskih prirediteljev namenjen tistim igralkam in igralcem, ki bodo izpadli v prvem tednu tekmovanja, kar je tudi v skladu s siceršnjimi prizadevanji, da bi od večjih proračunov več ostalo tudi igralkam in igralcem, ki se od turnirja poslovijo že v uvodnih štirih krogih.