Rafael Nadal tudi v petem dvoboju na letošnjem Roland Garrosu ni izgubil niza in je nesporni favorit za naslov. Foto: Reuters
Rafael Nadal tudi v petem dvoboju na letošnjem Roland Garrosu ni izgubil niza in je nesporni favorit za naslov. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Marija Šarapova je bila presrečna po hitri zmagi nad Kaio Kanepi. Foto: Reuters
Petra Kvitova
Šarapova se bo lahko v polfinalu Roland Garrosa Petri Kvitovi (na fotografiji) oddolžila za lanski poraz v finalu Wimbledona. Foto: Reuters

V prvem nizu se je Almagro sijajno upiral, oba sta zadržala igre na svoj servis in odločala je podaljšana igra, ki jo je s 7:4 dobil "Rafa". V drugem nizu je peščeni kralj zaigral še precej bolje, dvakrat je odvzel servis Almagru. V tretjem nizu mu je ključni brejk uspel v osmi igri.

Nadal je serviral deset asov in naredil le 16 neizsiljenih napak. Almagro je poklonil kar 45 točk in ni unovčil nobene izmed štirih brejk priložnosti. Končno razmerje v točkah je bilo 114:91, dvoboj na stadionu Philippa Chatrierja je trajal dve uri in 46 minut.
Ferrer izločil Murrayja
"Imel sem veliko sreče v zadnjem nizu. Imel sem nekaj priložnosti na moj servis, z drugo ali tretjo priložnostjo sem vendarle odločil tekmo. Skušal sem počakati na svoje trenutke. Imel je nekaj dobrih trenutkov, žogico je udarjal močno, toda imel sem tudi svoje priložnosti," je dejal Nadal, ki se bo v petkovem polfinalu pomeril z rojakom Davidom Ferrerjem. Šesti igralec sveta je s 6:4, 6:7, 6:3 in 6:2 izločil Škota Andyja Murrayja. "Proti Rafi bo težka tekma, na tej podlagi je najboljši v zgodovini, toda upam, da bom dobro igral," je povedal Ferrer.

Šarapova oddala le pet iger
Druga nosilka Marija Šarapova se je uvrstila v polfinale, potem ko je s 6:2 in 6:3 ugnala 23. nosilko Kajo Kanepi. Rusinja je za zmago nad Estonko potrebovala le uro in 14 minut. Že v uvodni igri je odvzela servis tekmici, a je Kanepijeva takoj izenačila na 1:1. Šarapova je nato znova izkoristila priložnost za brejk v tretji in sedmi igri, prvi niz je brez večjih težav končala s 6:2.
V drugem nizu so bili gledalci na igrišču Philippa Chartierja priča kar šestim brejkom, veliko bolje je začela Kanepijeva, ki je hitro povedla z 2:0 in imela dve žogici za vodstvo s 3:0. Zaročenka košarkarja Saše Vujačića se je nato zbrala in do konca obračuna oddala le še igro. Izkoristila je drugo žogico za zmago in se razveselila tretje uvrstitve v polfinale Roland Garrosa.

Od zdaj naprej samo še težje
Kanepijeva je sicer servirala kar pet asov (Šarapova nobenega), storila je manj neizsiljenih napak (12:19), je pa zato prvi servis izvajala slabše od svoje nasprotnice. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 59:34.
"Vesela sem, da sem se tretjič uvrstila v polfinale tega izjemnega turnirja. Vsako leto izzovem samo sebe in si postavim višje cilje. Priprave na ta turnir (zmagi v Stuttgartu in Rimu) sem uspešno opravila in počutim se odlično. Toda od zdaj naprej bo samo še težje,"
je po dvoboju dejala 25-letnica iz Njagana.

Kvalifikantki Švedovi ni uspela senzacija
Rusinja se bo v polfinalu pomerila s Petro Kvitovo, ki je Šarapovo ugnala v lanskem finalu Wimbledona (6:3 in 6:4). Čehinja je imela kar nekaj težav s kvalifikantko Jaroslavo Švedovo, ki je v odločilnem tretjem nizu vodila že z 2:4, a je četrta nosilka ostala zbrana in se s fantastično igro v zaključku dvoboja uvrstila med najboljše štiri.

Đoković bo nosil srbsko zastavo v Londonu
Novak Đoković
bo nosil srbsko zastavo na odprtju olimpijskih iger v Londonu. "Vsi smo že zelo vznemirjeni zaradi OI, ki so veličasten športni dogodek. Ni potrebno posebej poudarjati, kako velika čast me je doletela, ker bom nosil srbsko zastavo," je dejal prvi teniški igralec sveta.

Četrtfinale, tabela (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1)
- TSONGA (FRA/5)
6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1

FEDERER (ŠVI/3) - DEL POTRO (ARG/9)
3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:0, 6:3

FERRER (ŠPA/6) - MURRAY (VB/4)
6:4, 6:7 (3), 6:3, 6:2

NADAL (ŠPA/2) - ALMAGRO (ŠPA/12)
7:6 (4), 6:2, 6:3


Četrtfinale, tabela (Ž):
STOSUR (AVS/6)
- CIBULKOVA (SLK/15)
6:4, 6:1

ERRANI (ITA/21) - KERBER (NEM/10)
6:3, 7:6 (2)

KVITOVA (ČEŠ/4) - ŠVEDOVA (KAZ)
3:6, 6:2, 6:4

ŠARAPOVA (RUS/2) - KANEPI (EST/23)
6:2, 6:3