Nick Kyrgios bo želel sezono 2023 čim prej pozabiti. Foto: EPA
Nick Kyrgios bo želel sezono 2023 čim prej pozabiti. Foto: EPA

Finalist lanskega Wimbledona se vse leto ubada s poškodbami in mu je to sezono uspelo odigrati le en dvoboj. Januarja je domači turnir za grand slam v Melbournu izpustil zaradi poškodbe kolena, ki so jo morali zdraviti kirurško.

Nato je izpustil celotno sezono igranja na pesku, vključno z Roland Garrosom, da bi se lahko pripravil na nastope na travi. Odigral pa je le en dvoboj v Stuttgartu, kjer je izgubil proti Kitajcu Vuju Jibingu.

Zaradi poškodbe zapestja je nato odpovedal tudi Wimbledon, v četrtek pa je prek družbenih omrežij sporočil, da ne bo nastopil niti na Odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo začelo 28. avgusta.

Kyrgios je bil lani četrtfinalist zadnjega grand slama sezone v New Yorku, trenutno pa na svetovni lestvici zaseda 92. mesto. A že v ponedeljek, ko bodo njegove točke za lanski četrtfinale na kanadskem mastersu izbrisane, bo 28-letni Avstralec zunaj prve stoterice na svetu.

Naslov na Odprtem prvenstvu ZDA v Flushing Meadowsu brani Španec Carlos Alcaraz, ki je v New Yorku lani osvojil tudi svoj krstni turnir za grand slam. V finalu je v štirih nizih (6:4, 2:6, 7:6 in 6:3) premagal Norvežana Casperja Ruuda. Španec je tudi letos ob srbskem asu Novaku Đokoviću glavni favorit za končno zmago.

Murray spet poškodovan

Škotski teniški igralec Andy Murray je predal dvoboj z Italijanom Jannikom Sinnerjem na mastersu v Torontu zaradi poškodbe trebušnih mišic. Dvojica bi morala odigrati obračun osmine finala, vendar se je 36-letni Murray odločil, da ne bo tvegal nadaljnje poškodbe.

"Lani sem imel zelo podobno težavo na turnirju v Stuttgartu pred Wimbledonom. Potreboval sem približno deset do 12 dni, preden sem se spet počutil dobro. Ne gre za nekaj hujšega, a je tveganje, da si poškodbo poslabšam, preveliko,"
je v izjavi za javnost po predaji dejal Murray. (sta)