Novak Đoković je seveda v posamičnih dvobojih polfinala svetovne skupine Srbije proti Kanadi tehtnico nagnil na srbsko stran. V nedeljo je zlahka ugnal Miloša Raonića in izenačil izid na 2:2. Odločilno točko je Srbom priigral Janko Tipsarević. Foto: Reuters
Novak Đoković je seveda v posamičnih dvobojih polfinala svetovne skupine Srbije proti Kanadi tehtnico nagnil na srbsko stran. V nedeljo je zlahka ugnal Miloša Raonića in izenačil izid na 2:2. Odločilno točko je Srbom priigral Janko Tipsarević. Foto: Reuters
Slovenski tenisači so si zagotovili obstanek

Janez Semrajc je gladko s 6:2 in 6:4 premagal prvega igralca Južne Afrike, Rika De Voesta, in povišal na 4:0, Blaž Rola pa je nato dvoboj proti Nikalu Scholtzu predal. Tekmeca sta odigrala pet iger, nato pa je Rola pri vodstvu s 3:2 zaradi slabega počutja dvoboj predal in Južnoafričanom je v uteho le pripadla ena točka.

Semrajc silovito začel
Zadnji dan Davisovega pokala v Tivoliju se je zaradi dežja začel z zamudo, ki pa Semrajca ni prav nič spravila iz tira. Čeprav je zaigral s številko 1 v južnoafriški ekipi De Voestom, je v boju na dva dobljena niza po eni uri in minuti igre slavil gladko zmago. Začel je silovito in prvi niz z dvema brejkoma dobil s 6:2, v drugem pa je tekmec nekoliko popravil svoj začetni udarec, tako da sta bila izenačena do 4:4, nato pa je Ljubljančan izkoristil prvo priložnost za odvzem servisa in povedel s 5:4, na svoj servis pa je igro gladko dobil.

Semrajc se je z veseljem odzval vabilu
Kapetan reprezentance Blaž Trupej je že v soboto napovedal, da je ta čas Semrajc v zelo dobri formi in da kaže dobre igre na treningih. "Lahko rečem, da sem ves zadnji mesec zelo dobro igral. Potem ko sem se odločil, da bom kariero nadaljeval, sem ves čas nizal zelo dobre rezultate. Z veseljem sem se odzval povabilu kapetana Trupeja za nastop v Davisovem pokalu, saj mi je povedal, da določeni igralci ne bodo igrali. Tudi na treningih sem res kazal dobro igro, trenirali smo sicer na Dolgem mostu na malo hitrejši podlagi, ki meni osebno bolj odgovarja, od petka naprej pa nisem veliko vadil, saj je bilo treba fante spodbujati s klopi," je po današnjem dvoboju povedal Ljubljančan, ki prav tako ni dopustil, da bi Južnoafričani pod Rožnikom dobili vsaj kakšen niz.

V finalu svetovne skupine Češka in Srbija
Češka teniška reprezentanca si je po sobotni igri dvojic priigrala uvrstitev v finale svetovne skupine v Davisovem pokalu, danes pa sta odločilni točki za srbsko zmago s 3:2 v dvoboju s Kanado prispevala Novak Đoković po zmagi nad Milošem Raonićem s 7:6 (1), 6:2 in 6:2 ter Janko Tipsarević, ki je Vaseka Pospišila ugnal s 7:6 (3), 6:2 in 7:6 (6).

Tipsarević gladko odpravil Pospišila
Srbija je po drugem dnevu zaostajala z 1:2 v zmagah, danes pa sta oba najboljša domača igralca z odliko opravila svoji nalogi. Najprej je prvi igralec na lestvici ATP Novak Đoković po hitrem postopku ugnal enajstega igralca na svetu Raonića, veliko bolj zanimiv in negotov boj je bil med Tipsarevićem in Pospišilom. Odločilni dvoboj za končno zmago se je na veliko veselje domačih ljubiteljev tenisa v Beogradu končal z zmago Tipsarevića s 3:0 v nizih.

Veliki finale novembra v Srbiji
Veliki finale Davisovega pokala bo med 15. in 17. novembrom v Srbiji. Konec tega tedna so bili na sporedu tudi dvoboji za obstanek v svetovni skupini v Davisovem pokalu. Člani elitnega teniškega kluba v tem tekmovanju bodo v letu 2014 Nemčija, Japonska, Španija, Nizozemska, Velika Britanija, Švica, Avstralija in Belgija, medtem ko so izpadli Brazilija, Kolumbija, Ukrajina, Avstrija, Hrvaška, Ekvador, Poljska in Izrael.

Bedene slavil v Banja Luki
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je zmagovalec turnirja serije challenger v Banja Luki z nagradnim skladom 64.000 evrov. V finalu je premagal Diega Sebastiana Schwartzmana iz Argentine s 6:3 in 6:4. Za Bedeneta je to sedmi naslov na turnirjih challenger. Zanj je prejel 100 točk za lestvico ATP in slabih 10.000 evrov denarne nagrade.

Davisov pokal
I. evroafriška skupina, za obstanek
Ljubljana (Tivoli), pesek:
SLOVENIJA - Južna Afrika 4:1
Petek:
Rola - De Voest
6:1, 6:4, 6:4
Kavčič - Roelofse
6:1, 6:3, 6:4

Sobota, dvojice:
Kavčič/Semrajc - Klaasen/Scholtz
7:5, 6:1, 7:6

Nedelja:
Semrajc - De Voest 6:2, 6:4
Rola - Scholtz 3:2, b.b.




Svetovna skupina, polfinale

Praga, trda podlaga, dvorana:
ČEŠKA - ARGENTINA 3:2
Štepanek - Monaco 7:6, 6:3, 6:2
Berdych - Mayer 6:4, 4:6, 6:3, 6:4
Berdych/Stepanek -
Berlocq/Zeballos 6:3, 6:4, 6:2
Vesely - Mayer 4:6, 4:6
Rosol - Zeballos 6:4, 6:7, 4:6

Beograd, pesek, dvorana:
SRBIJA - KANADA 3:2
Đoković - Pospišil 6:2, 6:0, 6:4
Tipsarević - Raonić 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10
Bozoljac/Zimonjić -
Nestor/Pospišil 7:6, 4:6, 6:3, 6:7, 8:10
Đoković - Raonić 7:6, 6:2, 6:2
Tipsarević - Pospišil 7:6, 6:2, 7:6

V odebeljenem tisku je skupni izid v zmagah.

Slovenski tenisači so si zagotovili obstanek