Kimiko Date Krumm je sedem turnirjev osvojila na trdi na podlagi, enega pa na tepihu. Foto: EPA
Kimiko Date Krumm je sedem turnirjev osvojila na trdi na podlagi, enega pa na tepihu. Foto: EPA
Anabel Medina Garrigues
Anabel Medina Garrigues je bila v finalu brez pravih idej. Foto: EPA

Japonka je v finalu Seula premagala Španko Anabel Medino Garrigues s 6:3 in 6:3 in osvojila svoj osmi turnir. Seveda ne gre primerjati zmage na turnirju za grand slam z zmago na najnižje rangiranem turnirju serije WTA, a Japonki je vseeno treba dati priznanje.

Starejša je bila le Billie Jean King
V Južni Koreji je namreč zmagala le dan pred svojim 39. letom in s tem postala druga najstarejša zmagovalka turnirjev serije WTA. Starejša je bila le Billie Jean King, ki je ob zmagi v Birminghamu leta 1983 štela sedem mesecev več.

Na lestvici WTA je bila četrta
Prav tako pa je neverjeten premor, ki si ga je Kimiko "privoščila". Upokojila se je namreč že leta 1996, nato pa se lani vrnila po skoraj 12-letnem premoru! Maja 1995 je na lestvici WTA "splezala" do četrtega mesta, kar na treh od štirih turnirjev za grand slam se je po enkrat uvrstila v polfinale.

Proti Klejbanovi zaostajala 4:6, 2:5, nato zmagala
Na poti do zmage je trikrat morala igrati tri nize. Premagala je tako prvo (Daniela Hantuchova) kot drugo nosilko (Medina Garrigues). V osmini finala je proti Rusinji Alisi Klejbanovni že zaostajala s 4:6 in 2:5, a nato drugi niz rešila v podaljšani igri, odločilnega pa dobila s 6:3.

V Tokiu že izpadli Pennettova in Ivanovićeva
Kimiko Date Krumm bo imela le malo počitka, saj je takoj odpotovala v Tokio, kjer se je že danes začel njen najljubši turnir, saj je tu zmagala kar petkrat. V prvem krogu 2,2 milijona ameriških dolarjev vrednega turnirja sta že izpadli dve visoko postavljeni igralki. Deveto nosilko Italijanko Flavio Pennetto je izločila rojakinja Roberta Vinci s 6:1 in 6:2, deseta nosilka Srbkinja Ana Ivanović pa je morala priznati premoč Čehinji Lucii Šafarovi, ki je bila boljša s 6:4 in 7:6.

Mednarodni turnirji, finali

Seul (Ž):
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)
DATE KRUMM (JAP) - MEDINA GAR. (ŠPA/2)
6:3, 6:3

Taškent (Ž):
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)
PEER (IZR/2) - AMANMURADOVA (UZB)
6:3, 6:4

Bukarešta (M):
(450.000 evrov, pesek)
MONTANES (ŠPA/5) - MONACO (ARG/3)
7:6 (2), 7:6 (6)

Metz (M):
(450.000 evrov, trda podlaga)
MONFILS (FRA/1) - KOHLSCHREIBER (NEM/2)
7:6 (1), 3:6, 6:2