Novak Ðoković se je z zmago nad Juanom Martinom del Potrom kot prvi uvrstil v finale zaključnega turnirja v Londonu. Foto: Reuters
Novak Ðoković se je z zmago nad Juanom Martinom del Potrom kot prvi uvrstil v finale zaključnega turnirja v Londonu. Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer je bil v drugem nizu dvoboja z Andyjem Murrayjem razred zase. Foto: Reuters
Đoković in Federer za naslov v Londonu

Srb je dvoboj slabše začel, a se je hitro zbral, izid izenačil in v odločilnem nizu popolnoma nadigral Argentinca. Še manj dela je imel Federer, ki je sicer prvi niz dobil šele v podaljšani igri, a je v drugem dokazal, da še ni za odpis, in z vrhunskimi udarci izločil Škota.

Slab začetek Đokovića, boljše nadaljevanje
Đoković je prvi niz izgubil s 4:6. Ključni trenutek se je zgodil v 9. igri, ko mu je Argentinec odvzel začetni udarec. Po daljši izmenjavi je Del Potru uspel udarec dvoboja, z odlično igro je Srba prisilil v nove nevsiljene napake, ponudili sta se mu dve priložnosti za brejk, izkoristil je drugo in niz v naslednji igri brez večjih težav dobil. Tudi drugi niz je Del Potro začel odlično, začetni udarec je nasprotniku odvzel že v 3. igri, a je Đokoviću uspel re-break. Beograjčan je nato v 8. igri z odvzetim začetnim udarcem povedel s 5:3 in zmagal s 6:3.

V odločilnem nizu je Del Potrova igra razpadla kot hišica iz kart, na cedilu ga je pustil predvsem začetni udarec, Đoković se je brez večjih težav (6:2) uvrstil v veliki finale zaključnega turnirja.

"FedEx" v drugem nizu razred zase
Večerni dvoboj velikanov je dobil Federer, ki je Murrayja odpravil v dveh nizih. V prvem sta bila nasprotnika zelo izenačena, odločilni trenutek se je zgodil v podaljšani igri, ki jo je s 7:5 z izjemnim bekhendom dobil Švicar. V drugem nizu mu je brejk uspel že v 3. igri, ko je Murray storil napako in bekhend poslal v mrežo. Začetni udarec je Federer Škotu odvzel še v 7. igri, ko ga je ukanil z izjemnim bekhendom z zadnje črte (5:2). V naslednji igri je zmago le še potrdil.

V dvoboju, ki je trajal dobro uro in pol (1:33), je Federer izkoristil vse tri priložnosti za brejk, Murray eno od dveh. Švicar je zadel 26 returnov (Murray 15), razmerje v dobljenih točkah je bilo 70:55 v korist Federerja. Finale bo v ponedeljek ob 20.45.

ZAKLJUČNI TURNIR ATP
LONDON
(5.500.000 funtov, trda podlaga)

Polfinale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1)
- DEL POTRO (ARG/6)
4:6, 6:3, 6:2

FEDERER (ŠVI/2) - MURRAY (VB/3)
7:6 (5), 6:2

Đoković in Federer za naslov v Londonu