Venus Williams je letos igrala v finalu Melbourna. Foto: Reuters
Venus Williams je letos igrala v finalu Melbourna. Foto: Reuters
Venus Williams
Venus Williams, ki v nesreči ni bila poškodovana, bo naslednji teden nastopila v Wimbledonu, kjer je slavila že petkrat. Foto: Reuters

Člani družine umrlega moškega bodo zaradi domnevne odgovornosti za smrt tožili Williamsovo, je danes v intervjuju za jutranjo oddajo televizijske mreže ABC Dobro jutro, Amerika (Good Morning America) napovedal pravni zastopnik svojcev Michael Steinger.

"V tem trenutku si obe strani prizadevata, da bi ohranili oziroma pridobili čim več dokazov. Obstajajo posnetki varnostnih kamer, kjer živi Williamsova, vendar pa nam policija, kljub večkratnim prošnjam, ni želela izročiti videodokumentacije, na katerih so posnetki nesreče," je povedal Steinger.

Williamsova nepravilno odvzela prednost
Nesrečni dogodek se je zgodil pred tremi tedni v kraju Palm Beach Gardens na Floridi, kjer 37-letna teniška igralka prebiva. Policijsko poročilo pravi, da je Williamsova odvzela prednost, a preiskava še ni končana.
Po navedbah Williamsove je speljala pri zeleni luči, a je morala sredi križišča zaradi gneče ustaviti. Ko je nadaljevala vožnjo, je spregledala vozilo, ki ga je vozila 68-letna Linda Barson, in to je trčilo v njen avtomobil. Kot kaže, tako pravijo tudi priče, je imela Williamsova ob vnovičnem speljevanju na semaforju že rdečo luč.

V drugem vozilu se je poškodoval sopotnik (mož voznice) Jerome Barson, ki je dva tedna pozneje zaradi poškodbe glave umrl. Barsonova trdi, da sama ob zeleni luči ni mogla pravočasno ustaviti svojega vozila.

Starejša izmed sester Williams za zdaj zaradi prekrška ni bila kaznovana, v njeni krvi niso našli sledi alkohola ali mamil.

"Zgodil se je nesrečni dogodek. Venus je že izrazila najgloblje sožalje družini, ki je izgubila svojega ljubljenega člana," je sporočil njen odvetnik Malcolm Cunningham.