Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Grega Žemlja so bili pred mesecem dni prav vsi uvrščeni med najboljših 100 na svetu. Foto: Organizator turnirja
Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Grega Žemlja so bili pred mesecem dni prav vsi uvrščeni med najboljših 100 na svetu. Foto: Organizator turnirja

Grega Žemlja je ob tem povedal: "Vesel sem, da je turnir v Portorožu, super lokacija za igralce in tekmovalce. Pred domačimi gledalci je bilo vedno lepo igrati in upam, da bo tudi letos dobra udeležba in dobro vzdušje."

Sodelovanje je potrdil tudi Blaž Kavčič: "Domači turnir mi pomeni veliko. Zmago izpred dveh let imam še vedno v zelo lepem spominu. Vedno z veseljem nastopim blizu doma, saj me lahko pridejo gledati tudi vsi domači in vsi, ki me podpirajo, ter seveda tudi moji zvesti sponzorji. Poleg tega pa sem vesel, da je Teniška zveza Slovenije uspela organizirati ta turnir, saj se s tem dviguje priljubljenost tenisa v Sloveniji. Ni mi vseeno, kaj se dogaja s slovenskim tenisom, in želel bi si, da bi bilo čim več mladih igralcev!"

Aljaž Bedene, ki se je ta teden prebil v 2. krog Queensa, pa meni: "Veselim se turnirja pred domačim občinstvom. Upam, da bo prišlo čim več ljubiteljev tenisa, saj je lepo nastopati pred številčno domačo publiko. Slišal sem, da bo poskrbljeno tudi za zabavni program, tako da vse vabim, da se nam pridružijo v Portorožu."

Turnir bo med 2. in 7. julijem, na njem pa bo nastopil tudi Blaž Rola.