Novak Đoković je v sijajni formi. Srb je vsekakor prvi favorit za zmago v Londonu. Foto: EPA
Novak Đoković je v sijajni formi. Srb je vsekakor prvi favorit za zmago v Londonu. Foto: EPA
Marin Čilić
Marin Čilić je le enkrat zadržal servis. Foto: EPA
Stanislas Wawrinka
Stan Wawrinka je že po 58 minutah opravil s Čehom Tomašem Berdychom. Foto: Reuters

V prvem nizu, ki je trajal 25 minut, je Švicar na svoj servis izgubil le tri točke, v drugem nizu pa le dve. V prvem nizu je bil le točko oddaljen od zmage s 6:0.
"Najini dozdajšnji dvoboji so bili zelo negotovi in zahtevni, na današnji tekmi pa mi je šlo vse izjemno gladko. Na vsako Berdychovo potezo sem imel ustrezen odgovor, zelo sem zadovoljen s svojo današnjo predstavo," je dejal Wawrinka.

"Žal je bil to moj najslabši dvoboj sezone in zdaj sem v najslabšem možnem položaju, saj moram za napredovanje premagati tako Čilića kot Đokovića, kar je skoraj misija nemogoče," je bil žalosten Berdych.

Čilić še vedno brez zmage proti Đokoviću
Na večernem obračunu je prvi igralec sveta Đoković, ki v Londonu naskakuje že tretji zaporedni naslov, po 57 minutah popolnoma nadigral zmagovalca letošnjega OP ZDA Čilića. Hrvat je osvojil le dve igri. Čilić je izgubil vseh enajst medsebojnih dvobojev s Srbom.
Hrvatu popolnoma odpovedal servis
Čilić je v uvodni igri brez izgubljene točke zadržal začetni udarec, potem pa popolnoma popustil. Đoković je nanizal osem iger zapored, Hrvat pa je delal številne neizsiljene napake. V tretji igri drugega niza je Đoković edinkrat na dvoboju v O2 Areni izgubil servis, Čilić je znižal na 2:1. V četrti igri je imel priložnost za izenačenje na 2:2, vendar mu ni uspelo. "Nole" je unovčil tretjo priložnost za odvzem servisa, povedel s 3:1 in zanesljivo dobil še preostale tri igre.
Hrvat, ki je pred dvema mesecema v velikem slogu dvignil prestižni pokal v New Yorku, je bil le bleda senca šampiona. Kar šestkrat je izgubil servis, ki je sicer njegovo glavno orožje. Uspel mu je le en as, naredil pa je dve dvojni napaki. Razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 54:29.
Đoković je v Londonu dosegel 28 dvoransko zmago v nizu ter enajsto zaporedno na zaključnih turnirjih ATP.

London
(6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina A:
WAWRINKA (ŠVI/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)
6:1, 6:1

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - ČILIĆ (HRV/8)
6:1, 6:1



Skupina B, 2. krog, torek ob 15.00:
FEDERER (ŠVI/2) - NIŠIKORI (JAP/4)

Ob 21.00:

MURRAY (VB/5) - RAONIĆ (KAN/7)