Serena Williams je že petič zmagovito pomahala občinstvu v Melbournu. Foto: Reuters
Serena Williams je že petič zmagovito pomahala občinstvu v Melbournu. Foto: Reuters
Mike in Bob Bryan
Brata Bryan sta z zmago v finalu prekinila niz 5 zaporednih porazov proti kanadsko-srbski navezi. Foto: EPA
Serena petič slavila v Melbournu

Ameriška teniška igralka je slavila s 6:4, 3:6 in 6:2. Dvoboj je trajal dve uri in sedem minut, razmerje v osvojenih točkah pa je bilo 90:85 v korist zmagovalke, ki je bolje servirala. To je že njen 12. osvojeni turnir za grand slam, in peti (rekordni v sodobni zgodovini) v Melbournu, kjer je bila nepremagljiva tudi leta 2003, 2005, 2007 in lani.

V drugem nizu kazalo na preobrat
Heninova, ki se je odlično vrnila v teniško karavano (maja 2008 je prekinila kariero), je v drugem nizu resno zagrozila in postajala vse močnejša. Dobila je celo 13 točk zapored in mlajša od sester Williams kar ni mogla verjeti, kaj se dogaja. V odločilnem nizu je bilo še 2:2, nato pa je Serena Williams osvojila naslednje štiri igre, izkoristila drugo zaključno žogo in ubranila lansko zmago. Williamsova se je v ključnih trenutkih reševala s servisom, igrala je suvereno z osnovne črte, pri nekaterih točkah pa je pokazala, da nima le ogromno moči, ampak tudi občutek za igro.

Heninovo preživela dva čustvena tedna
"Dosegla sem svoj cilj, po številu zmag sem se izenačila z Billie Jean. Justine je prikazala neverjetno predstavo in me naravnost prisilila v neprestano tekanje. Dvoboj bi se lahko obrnil tudi v nasprotno smer, a se na mojo srečo vendarle ni. Justine je je nedvomno vrnila v vrhunski tenis," je takoj po obračunu dejala Williamsova, medtem ko je Heninova dejala: "Za menoj sta dva čustvena tedna, za katera sem mislila, da se v mojem življenju ne bosta nikoli več zgodila. Sereni čestitam za zmago, danes je dokazala, da je zares prava prvakinja."

Odprto prvenstvo Avstralije, finale (Ž):
S. WILLIAMS (ZDA/1) - HENIN (BEL)
6:4, 3:6, 6:2

Dvojčka Bryan ubranila naslov
Mike in Bob Bryan sta v finalu moških dvojic s 6:3, 6:7 in 6:3 premagala Kanadčana Daniela Nestorja in Srba Nenada Zimonjića. Prvopostavljena Američana sta tako ubranila lanski naslov in se veselila že 4. lovorike v Melbournu, kjer sta slavila že v letih 2006 in 2007. S skupno 8 naslovi na večni lestvici zaostajata le še za Toddom Woodbridgeom in Markom Woodfordom (12).

Moške dvojice, finale:
B. BRYAN/M. BRYAN (ZDA/1) - NESTOR/ZIMONJIĆ (KAN/SRB/2)
6:3, 6:7 (5), 6:3

Serena petič slavila v Melbournu