Roger Federer je tudi prosto nedeljo izkoristil za trening. Foto: Reuters
Roger Federer je tudi prosto nedeljo izkoristil za trening. Foto: Reuters
Rafael Nadal ima lepo priložnost, da se prvič po letu 2011 prebije v četrtfinale Wimbledona. Foto: Reuters
Novak Đoković se bo v osmini finala pomeril s Karenom Hačanovom. Foto: Reuters
Serena Williams je glavna favoritinja za zmago. Američanka lovi osmi naslov na Church Roadu. Foto: Reuters

Drugi ponedeljek je na Church Roadu vedno prav poseben dan. "Manic Monday" je najbolj zaželena vstopnica, saj bo na sporedu vseh 16 dvobojev osmine finala.

Čilić, ki je dobil pripravljalni turnir v Queen's Clubu, je senzacionalno izpadel proti Gudiu Pelli. Hrvat je vodil z 2:0 v nizih, nato pa je dvoboj prekinil dež (le v sredo je padal v prvem tednu). Argentincu je uspela veličastna vrnitev.

Zverev velja za največjega talenta svetovnega tenisa. 21-letni Nemec blesti na turnirjih serije masters, le enkrat pa je igral v četrtfinalu turnirja za grand slam (letos na Roland Garrosu). V soboto mu je zmanjkalo moči, saj je imel želodčne težave po maratonskem obračunu s Taylorjem Fritzem v 2. krogu. Ernests Gulbis je zadnja dva niza dobil s 6:3 in 6:0.

Serena glavna favoritinja
Pri dekletih je turnir popolnoma odprt, glavna favoritinja je Serena Williams, ki je prvi teden blestela. V 3. krogu je z izjemnimi servisi izločila Kristino Mladenovic. Izpadle so Simona Halep, Caroline Wozniacki, branilka naslova Garbine Muguruza, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Caroline Garcia, Petra Kvitova in Venus Williams.

Federerja čaka težko delo
Ponedeljek bosta na osrednjem igrišču odprla prvi nosilec Roger Federer in Adrian Mannarino. 36-letni Švicar, ki lovi deveti naslov v All England Clubu, s katerim bi se izenačil z legendarno Martino Navratilovo, v uvodnem tednu ni oddal niti niza. V četrtfinalu ga čaka zmagovalec obračuna med Kevinom Andersonom in Gaelom Monfilsom. Južnoafričan ni edini tenisač, ki stavi na močan servis v zgornjem delu žreba. Tudi finalist leta 2016 Miloš Raonic je zelo nevaren na sveti travi, prav tako pa Američan John Isner.

Blizu četrtfinale med Nadalom in del Potrom
Rafael Nadal se bo v zadnjem obračunu na osrednjem igrišču srečal z Jirijem Veselyjem. Španec je na Church Roadu zmagal v letih 2008 (epski finale s Federerjem je trajal štiri ure in 48 minut) in 2010. Od leta 2011 se ni prebil v četrtfinale. Letos ima lepo priložnost. Obeta se izjemen dvoboj s Juanom Martinom del Portom, ki se bo v ponedeljek pomeril z Gillesom Simonom na igrišču številka dve.

Đoković stopnjuje formo
Novak Đoković je stopnjeval formo v uvodnem tednu. Najboljšo igro je prikazal v soboto, ko je utišal glasne navijače Kyla Edmunda. Tudi obetavni Karen Hačanov bo težko presenetil motiviranega Srba, ki z novim (starim) trenerjem Marianom Vajdo znova spominja na leta, ko je dvignil prestižni pokal na sveti travi (2011, 2014 in 2015).

Serena Williams se bo v ponedeljek na osrednjem igrišču srečala z Jevgenijo Rodino. V spodnjem delu žreba je tudi Pliškova, ki se je rešila v 3. krogu. Mihaela Buzarnescu je vodila s 6:3 in 4:1, a v ključnih trenutkih popustila. Pliškova se bo v osmini finala pomerila s Kiki Bertens, ki je izločila lansko finalistko Venus Williams.

Odlično formo je prikazala tudi Donna Vekić, ki se bo srečala z Julio Görges. Druga Nemka Angelique Kerber se bo pomerila z Belindo Bencic na uvodnem obračunu na igrišču številka ena.

WIMBLEDON, osmina finala (M), tabela
(13.039.000 britanskih funtov, trava)

FEDERER (ŠVI/1) - MANNARINO (FRA/22)

ANDERSON (JAR/8) - MONFILS (FRA)

RAONIC (KAN/13) - McDONALD (ZDA)

ISNER (ZDA/9) - CICIPAS (GRČ/31)

ĐOKOVIĆ (SRB/12) - HAČANOV (RUS)

NIŠIKORI (JAP/24) - GULBIS (LAT)

DEL POTRO (ARG/5) - SIMON (FRA)

NADAL (ŠPA/2) - VESELY (ČEŠ)




Osmina finala (Ž), tabela:
HSIEH (TJV) - CIBULKOVA (SLK)

OSTAPENKO (LAT/12) - SASNOVIČ (BLR)

KASATKINA (RUS/14) - VAN UYTVANCK (BEL)

KERBER (NEM/11) - BENCIC (ŠVI)

KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/7) - BERTENS (NIZ/20)

GÖRGES (NEM/13) - VEKIĆ (HRV)

S. WILLIAMS (ZDA/25) - RODINA (RUS)

GIORGI (ITA) - MAKAROVA (RUS)