Grega Žemlja je z zmago nad Laurynasom Grigelisom rezultat v zmagah izenačil na 1:1. Foto: Metka Glas
Grega Žemlja je z zmago nad Laurynasom Grigelisom rezultat v zmagah izenačil na 1:1. Foto: Metka Glas
Gael Monfils
Gael Monfils je v štirih nizih odpravil Argentinca Davida Nalbandiana in Francijo povedel v vodstvo z 2:0. Foto: EPA
Janko Tipsarević
Janko Tipsarević je dvoboj proti Tomašu Berdychu začel odlično, finalista letošnjega turnirja v Wimbledonu je v podaljšani igri četrtega niza tudi odpravil in izid v zmagah izenačil na 1:1. Foto: EPA
Žemlja izničil Kavčičev poraz

Blaž Kavčič je v prvem dvoboju v Vilni po dobrih treh urah izgubil s prvim igralcem Litve Richardom Berankisom, ki je slavil 3:6, 6:2, 7:6 (9), 6:4, medtem ko je Grega Žemlja dobil dvoboj z Laurynasom Grigelisom s 6:3, 7:6 (4) in 6:3 ter tako rezultat v zmagah izenačil na 1:1. V soboto bodo na programu igre dvojic, v nedeljo pa še preostala posamična dvoboja.

Po podaljšani igri boljši Berankis
Dvoboj, ki ga je Kavčič zaradi poškodbe stegenske mišice igral s protibolečinskimi tabletami, je po solidni igri nato izgubil tretji niz (11:9), v katerem se je dvoboj tudi prelomil. Beraklis je v četrtem nizu povedel z 2:0 in nato dvoboj gladko popeljal do zmage. "To je bila ena mojih najboljših iger na hitrih podlagah. Moj servis je bil na zelo visoki ravni, Berankis pa mi ni ponudil veliko priložnosti. Žal slednjih nisem izkoristil. Gledalci so z izjemnim navijanjem njegovo igro dvignili še za 20 odstotkov. Težko je igrati, če ti pred vsakim servisom vpijejo, da boš naredil dvojno napako. Toda Berankis je bil danes boljši in je zasluženo zmagal," je po porazu dejal Kavčič.

Grigelis nudil odpor le v drugem nizu
Žemlja, ki bo 29. septembra dopolnil 24 let, je proti Grigelisu, 404. igralcu svetovne lestvice, vlogo favorita več kot upravičil. Žirovničan je 19-letnega Litovca odpravil v treh nizih, domačin je še največ odpora nudil v drugem, ki ga je v podaljšani igri dobil trenutno najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP (119.). "V vsakem nizu je bilo nekaj časa izenačeno, na koncu pa sem bil vedno toliko boljši, da sem zmagal. Zadovoljen sem, da se je tako izteklo. Mislim, da ne bo odločilna le tekma z Richardsom Berankisom. Mi se bomo osredotočili na vsako tekmo in skušali priti do končnega uspeha. Mislim, da je to edini pravi pristop. Pričakovali smo, da je Berankis v prvem dvoboju v rahli prednosti. Škoda določenih priložnosti, ki so se razpletle v korist Litve. Toda z optimizmom gledamo naprej," je o dvoboju povedal 23-letnik.

DAVISOV POKAL

Vilna, trda podlaga, dvorana:
LITVA - SLOVENIJA 1:1

Berankis - Kavčič
3:6, 6:2, 7:6 (9), 6:4
Grigelis - Žemlja
3:6, 6:7 (4), 3:6

Sobota:
Grigelis/Sakinis - Gregorc/Žemlja

Nedelja:
Berankis - Žemlja
Grigelis - Kavčič

Lyon, trda podlaga, dvorana:
FRANCIJA - ARGENTINA 2:0
Llodra - Monaco 7:5, 4:6, 7:5, 6:3
Monfils - Nalbandian
6:4, 2:6, 6:4, 6:3

Sobota:
Clement/Llodra - Scwank/Zeballos

Nedelja:
Monfils - Monaco
Llodra - Nalbandian

Beograd, trda podlaga, dvorana:
SRBIJA - ČEŠKA 1:1
Troicki - Štepanek
6:4, 2:6, 4:6, 4:6
Tipsarević - Berdych
7:5, 6:2, 2:6, 7:6 (5)

Sobota:
Zimonjić/Troicki - Hajek/I. Minar

Nedelja:
Djoković - Berdych
Troicki - Štepanek

Žemlja izničil Kavčičev poraz