Tino Maze je v ciljni areni poškodoval snemalec. Foto: EPA
Tino Maze je v ciljni areni poškodoval snemalec. Foto: EPA
Lindsey Vonn
Vodilna smučarka te zime Lindsey Vonn je bila spet najhitrejša na treningu. Foto: Reuters
Smola Mazejeve v cilju
Tina Maze pretresena po trčenju s kamermanom

"Prišla sem hitro v cilj in hotela zapeljat mimo snemalca, ki se je ustrašil in mi skočil direktno v smuči. Potem sva se skupaj 'zabila'. Malo me bolijo glava in mišice. Bila sem povsem sproščena in potem je kar velik šok, ko v telo prileti kaj takega, kot je snemalec," je nenavaden dogodek opisala druga najboljša smučarka te zime.

Izjava Tine Maze po trku v Sočiju:

Izjava Andree Massija:

Po trku se je snemalec opravičil
"Snemalec se je opravičil in dejal, da je bilo to zanj prvič, da je snemal v cilju na takem tekmovanju. Zaletel se je vanjo po prihodu v cilj, zdaj pa gremo v bolnišnico. Upam, da ni nič hujšega," je bil slabe volje Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Hematom med kvadricepsom in kožo
Pregled v bolnišnici je pokazal, da Korošica ni resneje poškodovana, kljub temu pa so možnosti za nastop na sobotnem smuku polovične: "V bolnišnici so napravili magnetno resonanco kvadripcesa in vratnih vretenc. Slednje je dobro, mišica tudi na srečo ni poškodovana, je pa med kvadricepsom in kožo viden precej velik hematom. Bolečine bodo gotovo prisotne tudi jutri (sobota, op. a.), mišica je namreč močno reagirala. Mazejeva je bila povsem sproščena po prihodu v cilj, ker česa takšnega ni pričakovala in gotovo se bo to jutri poznalo. Ko je telo toplo, je ne boli. Opravili smo že prvo terapijo, ki ji bo še olajšala bolečine in predvsem oteklino. Ogrevanje jutri zjutraj bo zelo pomembno. Bolj bo toplo mišičevje, bolje bo. Verjetno bomo povili to mesto in potem se bomo odločili glede na njeno počutje na ogrevanju tik pred tekmo. Mazejeva je odlično odpeljala progo na zadnjem treningu in upamo, da bo lahko to storila tudi na tekmi," je še pojasnil Massi.

Zaostala le za Lindsey Vonn
Črnjanka je sicer dosegla drugi čas treninga. Za najhitrejšo Lindsey Vonn je zaostala za 1,27 sekunde. Tretja je bila Avstrijka Elisabeth Görgl. Smuk bo v soboto ob 10.00.

Tretji trening:                      
 1. L. VONN            ZDA    1:49,21
 2. T. MAZE            SLO      +1,27
 3. E. GÖRGL           AVT       1,49
 4. M. PELLISSIER      FRA       1,70
 5. L.-S. SEJERSTED    NOR       1,98
 6. C. RUIZ CASTILLO   ŠPA       2,13
 7. V. REBENSBURG      NEM       2,20
 8. T. WEIRATHER       LIE       2,36
 9. M. ROLLAND         FRA       2,38
10. M. HÖFL RIESCH     NEM       2,46
...                                  
27. I. ŠTUHEC          SLO       3,57
31. M. FERK            SLO       3,83

Smola Mazejeve v cilju
Tina Maze pretresena po trčenju s kamermanom