Na sedežu SZS-ja je v zadnjem času pogosto
Na sedežu SZS-ja je v zadnjem času pogosto "na meniju" torta v čast zelo uspešnim skakalcem. Foto: MMC RTV SLO/Simon Maljevac
Slovenski skakalci so v petek dobili ekipno tekmo svetovnega pokala v Zakopanah. Foto: MMC RTV SLO/Simon Maljevac
Skakalci zadovoljni po uspehu v Zakopanah

Za karavano svetovnega pokala v smučarskih skokih je izredno pester in naporen začetek januarja. Po spektakularni novoletni turneji so se najboljši skakalci preselili na Poljsko, kjer so slovenski skakalci ponovno dokazali, da sodijo v svetovni vrh. Vrhunec nastopov je bila zmaga na ekipni tekmi v Zakopanah, odlično formo pa so Jaka Hvala, Peter Prevc, Robert Kranjec in Jurij Tepeš potrdili tudi z uvrstitvami na posamičnih preizkušnjah.

Janus ni bil nervozen
"Na ekipni tekmi ni bilo pri meni nobene nervoze, bilo je 'bardzo dobrze' (zelo dobro po poljsko op. a.). Vsi štirje skakalci so prispevali svoj delež k zmagi. Pohvalil bi tudi svoje sodelavce, ki celotno sezono odlično skrbijo za naše moštvo. Ekipa za Saporo je znana, isti skakalci pa bodo nastopili tudi na letalnici v Vikersundu. Za boljše občutke pred prvo tekmo v poletih, bomo trenirali na veliki skakalnici v Planici," je na novinarski konferenci v Ljubljani po vrnitvi s Poljske svoja razmišljanja predstavil glavni trener Goran Janus.

Še enkrat je zadnji skok na moštveni tekmi, s katerim je potrdil zmago na moštveni tekmi, podoživel Peter Prevc: "Jaka Hvala me je postavil v najtežji položaj v moji dosedanji karieri. Na srečo si nisem privoščil napake in uspel ohraniti prvo mesto. Zadnji tedni so bili zame uspešni, v naslednjih tekmah pa moram odpraviti manjše napake, ki se še zmeraj pojavljajo."

Hvala na mladinski SP
Za mladega Jako Hvalo je bila sobotna posamična preizkušnja v Zakopanah zadnja tekma svetovnega pokala v januarju. Mladi Primorec se bo v naslednjih tednih priključil mladinski reprezentanci in se pripravljal na mladinsko svetovno prvenstvo v Libercu, v A-reprezentanco pa se bo vrnil na tekmah svetovnega pokala v začetku februarja v Harrachovu. "Orel iz Ponikev" je zadovoljen z dosedanjim delom sezone, v mladinski konkurenci pa se bo boril za sam vrh: "Če se malce pošalim, bi se opravičil Petru, ker sem ga postavil v neroden položaj. Obenem bi se mu zahvalil za uspešen skok v drugi seriji. Na sobotni tekmi sem naredil odličen prvi skok, v drugem poskusu pa sem bil prepozen na mizi in uvrstitev na stopničke je splavala po vodi. Kljub temu je uvrstitev med deseterico vrhunski rezultat."

V Zakopanah je z devetim mestom ponovno zasijal tudi Jurij Tepeš, ki je v tej sezoni pokazal kar nekaj nihanj v formi: "Eden od razlogov za odlične rezultate je tudi vzdušje v moštvu. Med tekmami se spodbujamo. Tudi meni so kolegi iz reprezentance pomagali pri uspešnem povratku v svetovni pokal. Upam, da sem dokončno prebrodil krizo." Četrti član zmagovalne ekipe Robert Kranjec se zaradi številnih obveznosti in slabih razmer na cestah ni uspel udeležiti tiskovne konference, s četrtim mestom v Wisli pa je napovedal svoj povratek med najboljše.

Ulaga vabi v Planico
Vodstvo Smučarske zveze je skakalce pogostilo s tradicionalnim šampanjcem in torto, predsednik Primož Ulaga pa je izrazil veliko zadovoljstvo z ekipno zmago: "V številnih panogah smo v letošnji sezoni posegli po najvišjem mestu in sedaj so ta uspeh dosegli tudi skakalci. Odlični rezultati so že sedaj odlično povabilo vsem navijačem, da pridejo konec marca v Planico."

Simon Maljevac

Skakalci zadovoljni po uspehu v Zakopanah