Peter Prevc je podeljeval zlate orle. To lovoriko (ki je v izvirniku seveda veliko večja) je Prevc osvojil na letošnji novoletni turneji. Foto: Borut Živulović/BoBo
Peter Prevc je podeljeval zlate orle. To lovoriko (ki je v izvirniku seveda veliko večja) je Prevc osvojil na letošnji novoletni turneji. Foto: Borut Živulović/BoBo
Peter Prevc in skakalci
Novinarska konferenca je tokrat potekala v Maksi klubu v Ljubljani, na njej pa ni bilo Jurija Tepeša, ki še celi rane po padcu na petkovi tekmi v Vikersundu. Foto: Borut Živulović/BoBo
Slovenski orli za kratko prileteli domov

"Sprva smo mislili, da bom podelil le enega ali dva, potem pa sem dobil idejo, da bi se kar vsem zahvalil," je povedal slovenski skakalni šampion, ki je podelitev začel pri trenerju Goranu Janusu, se spomnil serviserjev, opremljevalcev, končal pa pri tiskovnem predstavniku SZS-ja Tomiju Trbovcu. "Razmišljal sem, ali bi mu ga dal, ker mi požre veliko živcev, toda po drugi strani me obvaruje pred vami (novinarji)."
Dobro se spominja točkovnih lukenj zadnjih sezon
Slovenska skakalna reprezentanca se je iz Vikersunda vrnila s tremi zmagami. Prvi dan je bil na vrhu Robi Kranjec, v soboto in nedeljo pa je preizkušnji na največji letalnici sveta dobil Peter Prevc, ki je prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala povečal že na več kot 500 točk. Je misel na veliki kristalni globus zdaj že pogosteje prisotna?

"Ta globus pride kdaj v glavo, ampak je treba dati te misli na stran. Zdaj moram biti osredotočen le na petkovo tekmo v Lahtiju. Do konca je še dober mesec in to je mesec, ko sem imel v preteklih sezonah dva tedna rezultatske luknje," je previden Prevc, ki se s skakalnicama v Lahtiju in Kuopiju še ni spoprijateljil. Posledic ponesrečenega pristanka v finalu nedeljske tekme v Vikersundu k sreči ne čuti: "Nič me ne boli, vse je v redu."

Namesto Nagliča Domen Prevc
Robi Kranjec
je po spodleteli prvi polovici sezone v zadnjem času nanizal nekaj vrhunskih dosežkov. "Da gre na bolje, sem vedel že na treningih, čakal sem le še, da se to potrdi na tekmi. V Vikersundu mi je uspelo in sem zelo zadovoljen. Upam, da bom te skoke prenesel še na manjše skakalnice. A zdaj bo veliko lažje, manj razmišljam o tehniki in se vse lažje poklopi."

Na vprašanje, ali je sploh še kakšna dilema o dobitniku velikega kristalnega globusa, je bil Kranjec jasen: "Pero je zame globus že osvojil." Kranjec poudarja, da Prevc nima prav nobenih nihanj, nobenih tridesetih mest, poleg tega je prednost pred zasledovalci ogromna.

Trener Goran Janus je že določil ekipo, ki bo konec tedna tekmovala v Lahtiju. V primerjavi z Vikersundom bo priložnost pričakovano (namesto Tomaža Nagliča) spet dobil Domen Prevc, ki pa bo šel potem z Anžetom Laniškom na svetovno mladinsko prvenstvo.

Slovenski orli za kratko prileteli domov