Tomaž Lovše je že v petek razburil slovensko javnost, ko je odkrito spregovoril o odnosu Tine Maze in njene ekipe s Smučarsko zvezo Slovenije. Vroča juha se še ni ohladila. Še več, zdaj je afera dobila že politične razsežnosti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tomaž Lovše je že v petek razburil slovensko javnost, ko je odkrito spregovoril o odnosu Tine Maze in njene ekipe s Smučarsko zvezo Slovenije. Vroča juha se še ni ohladila. Še več, zdaj je afera dobila že politične razsežnosti. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Damijan Terpin
Lovše o Damijanu Terpinu: "Nizkotno in ponižujoče je, da mi grozi s stranko SDS." Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Podkorenska strmina jo je telesno izčrpala, medijska vojna s SZS-jem pa psihološko. Še sreča, da je Tina Maze kljub vsemu na letošnji Zlati lisici smučala zelo dobro in bila na veleslalomu peta, na slalomu pa četrta. Zdaj bo imela dva dneva počitka, med katerima bi bilo najbolje, da ne bi prižgala računalnika. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

"Nizkotno in ponižujoče je, da mi njen odvetnik grozi s SDS-om," je v ciljni areni razlagal predsednik Smučarske zveze Slovenije, v nadaljevanju pa še enkrat poudaril, kako težko je v teh časih zagotoviti visok proračun in da je še vedno pripravljen vse narediti za Tino Maze, vendar samo, če bo spoštovala pravila. Lovše upa, da se bosta sprti strani dobili, opravičiti pa se ne namerava za svoje ostre besede. "Andrea naj najprej pozdravi svojega predsednika," je končal pogovor in šel spremljat drugo vožnjo.


Objavljamo skoraj celoten pogovor, spodaj si lahko ogledate tudi video.

Kdor koli bo minister, ki bo pristojen za šport - če je Tomaž Lovše problem, naj imenujejo drugega. Jaz mu bom pomagal. Ampak vsi ti sponzorski napisi so vredni 2,2 milijona evrov. In zato ta pogon funkcionira. Če bo nekdo to dosegel ali presegel, lahko takoj odidem. Vi veste, da sem Tini Maze zagotovil 212 tisoč evrov. In ni mi žal ta to. Zdajle grem navijat zanjo. Kar se tiče športa, kar se tiče njenega boja s perfekcijo, sem njen velik navijač. Ampak s temi ravnanji ...

Pa mislim, da ni toliko Tina kriva, kot je ta Damijan Terpin, zamejski Slovenec, odvetnik, ki ima pač neke osebne ambicije in želi zvezo prisiliti v to, da bo Tina od zveze dobila ves denar, ki misli, da ji pripada, za zvezo in sponzorje pa ne bo nič naredila, ker je on tako pameten, da se bomo mi ustrašili. Še posebej pa zdaj, ker je SDS-ova vlada in ker je pač on pri SDS-u, bodo mene disciplinirani. 'Malo morgen'!

Sem razumen. Verjamem, da tisti, ki bo prišel pogledat, bo videl, da smo zagotovili bogat program, ki dobro funkcionira. Tudi v drugih panogah so uspehi. Vedno sem pripravljen narediti vse za Tino. Poudarjam: vse narediti. Ampak ne bom pa se pogajal, če bo delala konkurenco našim sponzorjem.

(Novinarsko vprašanje: "Kakšen bo vaš naslednji korak?")
Moj naslednji korak? Najprej naj Tina danes zmaga. Potem upam, da se bomo dobili. Čeprav, ti njeni svetovalci ... predvsem tale Terpin, mislim ...

(Novinarsko vprašanje: "Se vam ne zdi, da bi morali obe strani stopiti na žogo?")

Stopiti na žogo?? Pa on je meni grozil s SDS-ovo vlado!! Človek božji, kaj naj jaz naredim? Ali mislite, da bo kakšen minister klicaril direktorje in priskrbel denar? A res mislite, da so takšni časi? Vsak od naših partnerjev, s katerimi se dobim, mi pokaže raziskave vrednosti blagovne znamke, vračila vloženega evra v smučanje v primerjavi z drugimi športi. To so pogovori, ki so zelo poslovni.

Damijan Terpin misli, da zato, ker je odvetnik, ki je blizu SDS-a, me bodo stisnili bom moral popustiti, Tina pa bo delala, kar hoče. Beri: imela bo zvezi konkurenčne sponzorje, kasirala letno več kot milijon evrov, zveza bo pa pač morala biti tiho. Dokler bo Tomaž Lovše predsednik, tega ne bo.