Druga v smuku in slalomu, tretja v supervelelsalomu in četrta v veleslalomu. To so skupne uvrstitve izjemne Tine Maze. Foto: Reuters
Druga v smuku in slalomu, tretja v supervelelsalomu in četrta v veleslalomu. To so skupne uvrstitve izjemne Tine Maze. Foto: Reuters

"Že ves teden si pravim, še ta teden zdržim, da se potem v premoru napolnim. Iz sebe sem iztisnila vse, kar je šlo. Zdaj me čaka malo počitka. Glede na to, koliko energije sem imela, je dober konec tedna za mano," je po nedeljskem tretjem mestu na supervelelsalomu povedala dvakratna olimpijska prvakinja, ki bo božične praznike preživela v krogu družine in prijateljev.

Pred novim letom čaka smučarke veleslalom in slalom v Kühtaiu pri Innsbrucku, ki bo zaradi pomanjkanja snega nadomestil Semmering. Tekmi bosta v nedeljo in ponedeljek.
Za dodaten premor je poskrbela odpoved novoletnega paralelnega slaloma v Münchnu. Te tekme ne bodo nadomeščali. Pred začetkom februarskega svetovnega prvenstva v ZDA se bo od 4. do 25. januarja zvrstilo še osem tekem v Zagrebu (slalom), Bad Kleinkircheimu (smuk, SVSL), Flachauu (slalom), Cortini (smuk, SVSL) in St. Moritzu (smuk, SVSL).

Smučarke so v letošnji sezoni opravile 11 tekem od 33. Ta sezona bo za tri tekme krajša od tiste izpred dveh let, ko je Mazejeva osvojila 2.414 točk. V primerjavi z rekordno sezono ima slovenska šampionka po 11 tekmah le 33 točk manj.