Majice navijačev Tine Maze so še zložene, navijači pa jih bodo v posebni akciji pokazali v soboto v 2. vožnji, ko bo Tina Maze prismučala v cilj. Foto: Tina Maze Fan Club
Majice navijačev Tine Maze so še zložene, navijači pa jih bodo v posebni akciji pokazali v soboto v 2. vožnji, ko bo Tina Maze prismučala v cilj. Foto: Tina Maze Fan Club
"Lisičke" pripravljene na tekmo

"Proga je zelo dobro pripravljena. Danes je bilo na vrhu še nekaj grudic snega, vendar bodo gotovo do tekme odstranjene. Prepričana sem, da bo proga zdržala in bodo pogoji dobri za vse tekmovale ter bodo slovenske reprezentantke z visokimi startnimi številkami lahko prišle med prvo trideseterico," je prepričana Tina Maze.

V soboto ob 10.00/13.00 bo na sporedu veleslalom, v nedeljo ob 10.00/13.00 pa slalom. Prenosa obeh tekem bosta na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Vstop na obe tekmi bo prost
"Čeprav tekma ne bo v Mariboru, pa pričakujem, da bo vzdušje odlično. Obenem sem vesela, da je tekma ostala v Sloveniji, čeprav v Mariboru ni bilo pogojev, da bi lahko pripravili tekmovanje," je še napovedala najboljša slovenska smučarka. Črnjanka je še razkrila, da je na zadnjih treningih dobro formo našla tudi v veleslalomu. Organizatorji res lahko pričakujejo peklensko vzdušje, saj je vstop tako za sobotni veleslalom kot nedeljski slalom prost.

Navijači v podporo pripravili tisoč majic
Dobro pa so se organizirali tudi slovenski navijači, ki so pripravili tisoč majic z napisom "Not your business", s čimer želijo Tini Maze pred svetovno javnostjo izreči podporo v primeru spornega spodnjega perila. Naj spomnimo, FIS je ugotovil, da z njim tehnično ni nič narobe, a tekmovalcem vseeno svetuje, da ga ne uporabljajo. Idejo jim je dala Tina Maze sama, ki je prejšnji konec tedna v Cortini pokazala modrček z omenjenim napisom.

V soboto bo Ula Hafner zamenjala Ilko Štuhec
V veleslalomu bodo poleg Tine Maze nastopile še Ana Drev, Ula Hafner, ki bo nadomestila obolelo Ilko Štuhec, Mateja Robnik, Katarina Lavtar in Nina Katarina Mihovilovič, v slalomu pa Mazejeva, Lavtarjeva, Štuhčeva, če bo zdrava, Katja Jazbec, Mihaela Kosi ter Ana Michelle Stipič.


Štartna lista:

1 L. VONN ZDA
2 E. GÖRGL AVT
3 T. WORLEY FRA
4 J. MANCUSO ZDA
5 T. MAZE SLO
6 F. BRIGNONE ITA
7 V. REBENSBURG NEM
8 A. FENNINGER AVT
9 M. HÖFL RIESCH NEM
10 A. MARMOTTAN FRA
11 T. POUTIAINEN FIN
12 M. MÖLGG ITA
13 D. KARBON ITA
14 K. ZETTEL AVT
15 T. BARIOZ FRA
36 A. DREV SLO
37 M. ROBNIK SLO
56 U. HAFNER SLO
58 K. LAVTAR SLO
61 N. K. MIHOVILOVIČ SLO

"Lisičke" pripravljene na tekmo