23-letni Peter Prevc je na zmagovalnem odru pozdravil svojega sedem let mlajšega brata Domna. Prevc je poskrbel za 44. posamično zmago slovenskega skakanja, skupaj pa 52. Foto: EPA
23-letni Peter Prevc je na zmagovalnem odru pozdravil svojega sedem let mlajšega brata Domna. Prevc je poskrbel za 44. posamično zmago slovenskega skakanja, skupaj pa 52. Foto: EPA

Prevc je v petek, ko je v kvalifikacijah pristal pri 119,0 m, skakal z novimi čevlji, a nato v soboto obul stare, v katerih se očitno bolje počuti.

Vedno najdem nov izziv
"Zame ni nikoli popolno, vedno iščem, kje sem lahko boljši. Vedno bom našel jutri nov izziv, da sem še boljši in uspešnejši. Vesel pa sem, kaj se je zgodilo danes po iskanju občutkov na skakalnici dan prej. Veliko bolje se je izteklo. Preizkusil sem namreč nove čevlje, s tem običajno nimam težav, tu pa je taka skakalnica, ki ne dovoljuje takih preizkusov in menjav čevljev. Tudi celotno predstavo, kako skočiti, sem vzel drugače in zato je bilo danes lažje," je po osmi zmagi v karieri dejal Peter Prevc.

Peter vesel za Domna
Prevc je premočno vodil že po prvi seriji, v finalu pa nato potrdil, da je trenutno najboljši skakalec v svetovnem pokalu. "Pritisk je vedno, če si prvi ali 30. Po prvi seriji ni nikoli pol dela opravljenega, ker lahko v finalu pridobiš ali izgubiš deset mest. Šele po finalu je vse opravljeno, prej pa še prav nič. Vesel sem tudi, da je prišel Domen zraven in je tako dobro skakal. Obenem pa je dejstvo tudi to, da sva tekmovalca in vsak izmed nas želi prikazati kar največ," je dodal starejši, 23-letni Peter Prevc.

Domen Prevc: Posebno, a hkrati niti ne
Svojih prvih stopničk in s tem uspeha kariere se je veselil Domen Prevc, tretji po prvi seriji. "Dobro, zelo sem zadovoljen s skoki. Nisem čutil kakšnega pritiska, šel sem normalno v finale z nalogo, ki mi jo je dal trener Goran Janus. Ne glede na to, ali ti skakalnica ustreza ali ne, je treba nalogo opraviti. Bil je poseben občutek, ko sem stal na zmagovalnih stopničkah, pa obenem tudi nič posebnega. To je lahko dodatni motiv ali pa tudi breme pred nedeljsko tekmo. Začeti jo bom skušal normalno, tako kot danes," je povedal 16-letni Domen Prevc.

Janus: Zgodovinski trenutek, prvič dva brata na stopničkah
"Odlično je bilo spremljati zadnje skoke na trenerski tribuni. Ne vem, kaj naj rečem. Zgodovinski trenutek, prvič dva brata na prvem in drugem mestu v pokalu. Čestitke Petru in Domnu za odlične skoke. Peter je v petek preizkusil nove čevlje in je šel potem nazaj na stare, ki so očitno pravi. Zanimivo je tudi, da je bil Noriaki Kasai pri 43 letih tretji, če odštejemo 16 let, ki jih ima Domen, pridemo do kar zanimive številke,"
pa je zgodovinsko dvojno krono bratov Prevc pospremil slovenski trener Goran Janus.

Oče Darko Prevc: Spili smo steklenico vina in to je vse.
Ekipa Televizije Slovenije je obiskala tudi dom Prevčevih v Dolenji vasi. "Ponosni ni prava beseda, prava beseda je veselje. Tekmo smo spremljali pred televizorjem tako kot vedno. Ob uspehu smo spili eno steklenico vina in to je vse. S sinovoma še nisem govoril, saj še nimata časa. Smo si pa poslali sms-sporočila," je ob uspehu svojih sinov za TV Slovenija dejal oče Darko Prevc.

Popoln slovenski dan: Peter prvi, Domen drugi
Brata Prevc osvojila Engelberg
Zadnji trije skoki v Engelbergu
Skoka bratov Prevc v 1. seriji Engelberga
Popoln slovenski dan: Peter prvi, Domen drugi
Brata Prevc osvojila Engelberg
Zadnji trije skoki v Engelbergu
Skoka bratov Prevc v 1. seriji Engelberga