Mauro Pini je novi trener Tine Maze. Foto: RSI
Mauro Pini je novi trener Tine Maze. Foto: RSI

To je bilo zame presenečenje. Ponudba me je takoj pritegnila, saj je to posebnost v svetu smučanja. Redko se pojavi taka priložnost sredi sezone, sploh pa z vrhunsko športnico. Veselim se že te pustolovščine.

Mauro Pini
Walter Ronconi
Walter Ronconi, ki je nazadnje treniral Massimiliana Blardoneja, se kot kaže ni najbolje vklopil v delovni proces ekipe Tine Maze. Delo bo nadaljeval v italijanski ženski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO
Massi Tino zaupal švicarskemu strokovnjaku

"To je bilo zame presenečenje. Ponudba me je takoj pritegnila, saj je to posebnost v svetu smučanja. Redko se pojavi taka priložnost sredi sezone, sploh pa z vrhunsko športnico. Veselim se že te pustolovščine," je za TV Slovenija dejal novi trener Črnjanke in nadaljeval: "Spet bo morala začeti zaupati in začutiti veselje. Tina gotovo še zna smučati. Bomo videli. V športu nič ni gotovo. Potrudili se bomo, da bo spet smučala odločneje."

Tina napisala pesem "Jaz in ti"
Mazejeva je sicer predtem na svojem Facebook profilu zapisala, da se "dogajajo pozitivne spremembe", ob tem pa objavila pesem z naslovom Jaz in ti.

Švicarski mediji so prvi poročali, da je Pini postal novi trener Tine Maze. 49-letni Švicar bo slovensko športnico leta vodil do konca sezone. V preteklosti je sodeloval z Laro Gut in Mario Riendo Contreras.

Mazejeva se je navezala na Magonija
Ronconi se je ekipi pridružil pred začetkom te sezone, a Tini Maze ni uspelo ponoviti izjemnih rezultatov, ki jih je prikazala v sodelovanju z Liviem Magonijem. Črnjanka je prihod Ronconija po odhodu Magonija pozdravila, še pred začetkom sezone pa je dodala: "Težko je zamenjati človeka. Sem takšen tip, da se naveže na ljudi, ki jih več let pozna, in je lažje funkcionirati s takšnim kot z nekom, ki je nov. Vsake spremembe se me dotaknejo in mi ni bilo enostavno najti stika z Walterjem. Ne morem reči, da smo že na takšni ravni, da bi komunikacija stekla brez dvomov, ampak to se mi zdi normalno. To sem sprejela, poletje je za nami, spoznali smo se, kolikor smo se. Upam, da me je Walter dovolj spoznal. Mene in Andreo."

Ronconi se ni najbolje vklopil v delovni proces
Sandi Murovec, demonstrator, ki je Mazejevi med drugim pomagal na poti do popolnega smučanja, je za MMC junija dejal, da je v ekipi Tine Maze vse v najlepšem redu. "Ne vem, kdaj sem se nazadnje toliko nasmejal. Ekipa je zelo homogena, zelo profesionalna, vsi so neverjetno predani svojemu delu. Andrea Massi nič ne prepušča naključju. Vsaka najmanjša podrobnost je dorečena. Serviser Andrea Vianello je vrhunski strokovnjak na področju opreme, Walter Ronconi se je tudi odlično vklopil v ekipo in rečem lahko, da je prava 'faca'," je povedal.

Toda že kmalu po začetku sezone je postalo jasno, da se novi trener ni najbolje vklopil v delovni proces, kar dokazujeje tudi nekoliko slabše predstave lanske kraljice alpskega smučanja na snežnih strminah.

To je bilo zame presenečenje. Ponudba me je takoj pritegnila, saj je to posebnost v svetu smučanja. Redko se pojavi taka priložnost sredi sezone, sploh pa z vrhunsko športnico. Veselim se že te pustolovščine.

Mauro Pini
Massi Tino zaupal švicarskemu strokovnjaku