Na razglasitvi so se Prevčevi reprezentančni kolegi na Petra Prevca spomnili z napisom
Na razglasitvi so se Prevčevi reprezentančni kolegi na Petra Prevca spomnili z napisom "Bravo Pero, mi smo s tabo", nato pa odšli na obisk v bolnišnico. Foto: MMC RTV SLO
Johan Remen Evensen
Johan Remen Evensen je 11. februarja lani v Vikersundu poletel 246,5 metra. Foto: EPA
Žarek upanja za Petra Prevca

V čudeže verjame tudi trener slovenske reprezentance Goran Janus, ki je danes svojega varovanca iz bolnišnice v Immenstadtu odpeljal v domačo oskrbo. Prevca je zjutraj s šopkom rož obiskala tudi ekipa TV Slovenija. Zaželela mu je hitro okrevanje in se prepričala, da ga dobra volja ni zapustila. "Stisnili bomo zobe in se borili do zadnjega."

Padca se dobro spominja
Na nedeljski ekipni tekmi v smučarskih poletih v Oberstdorfu, na kateri so Slovenci zmagali, je 19-letni gorenjski smučarski skakalec po 225,5 metra dolgem poletu padel in se poškodoval: "Vsega skupaj se dobro spomnim. Bilo je veliko višine in spodaj je zmanjkalo opore, smuči so padle dol, jaz pa sem šel za njimi in naredil preval."


Pri skokih ni treba dvigovati rok

Od šest do osem tednov naj bi trajalo okrevanje po takšni poškodbi, vendar bi se lahko Peter Prevc že prej vrnil na skakalnice. "Natrgana ima ligamenta na ramenu. Z operacijo smo fiksirali ključno vez, ker je popustila. Osem tednov ne bo zmožen dvigovati rok, ampak pri skokih tega niti ne potrebuje," je povedal fizioterapevt Tomaž Šušteršič.

Vse je mogoče
Zdravnik Hans Peter Schmelz celo ne izključuje nastopa na svetovnem prvenstvu v Vikersundu, ki bo ta konec tedna: "Operacija je potekala brez zapletov, sklep je bil nestabilen, zato brez posega ni šlo. Ob upoštevanju ustreznih navodil mislim, da je vse mogoče."

Evensen končal kariero pred poleti v Vikersundu
Norveški skakalec Johan Remen Evensen, aktualni svetovni rekorder v poletih z 246,5 metra, je nekoliko nepričakovano končal kariero. Za ta korak se je 26-letni skakalec odločil pred enim izmed vrhuncev sezone, domačim svetovnim prvenstvom v poletih v Vikersundu.

Glavni razlog za slovo so zdravstvene težave. "Telo ima dovolj. To je vzrok, da se poslavljam. Trdo sem delal, toda pravih rezultatov ni bilo. Skušal sem priti do prave teže, pa ni šlo. Počutim se, kot da bi bil sumo borec na skakalnih smučeh," je dejal Evensen. Trenerja Alexandra Stöckla je z odločitvijo seznanil le nekaj ur pred novinarsko konferenco, na kateri so se domači skakalci predstavili pred prihajajočim tekmovanjem v Vikersundu in mu dejal, naj ponudi priložnost za nastop kateremu izmed njegovih mlajših sotekmovalcev v norveški ekipi.

Evensen ima v svetovnem pokalu eno zmago, na svetovnih prvenstvih v Libercu in Oslu je z moštvom osvojil srebrni medalji, pohvali pa se lahko tudi z moštveno bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Vancouvru 2010.

Žarek upanja za Petra Prevca