Peter Prevc je dobro okreval po februarski poškodbi, ko si je strgal ramenske vezi. Foto: EPA
Peter Prevc je dobro okreval po februarski poškodbi, ko si je strgal ramenske vezi. Foto: EPA

Prevc, povratnik po poškodbi, je vodil že po prvi seriji, ko je pristal pri 115,0 metra. V finalu je zmogel nekoliko manj (106,0 m). Kljub temu je bilo to dovolj, da je ubranil napad Čeha Jana Mature (104,5 m/115,0 m), ki se je na stopničke prebil z 9. mesta. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Jaka Hvala (104,5 m/108,0 m).

"Danes sem imel nekoliko sreče. Seveda pa sem z zmago zadovoljen," je po tekmi dejal Prevc.

Kranjec z 28. na četrto mesto
Robert Kranjec
je po prvi seriji, s skokom 98,5 m, zasedal 28. mesto, vendar je v finalu pristal pri 110,0 metra, kar ga je popeljalo do (nehvaležnega) četrtega mesta. Svetovni prvak v poletih je bil včeraj zaradi neustreznega dresa diskvalificiran, kar se je danes pripetilo znova kar enajstim tekmovalcev, med njimi tudi Roku Zimi in Matjažu Pungertarju. Izmed slovenskih orlov so do točk prišli še Jurij Tepeš na 13., Dejan Judež na 18., Tomaž Naglič na 23., Primož Pikl na 27. in Robert Hrgota na 28. mestu.

V skupnem seštevku celinskega pokala vodi Jacobsen
Skupno vodi sobotni zmagovalec Kranja Norvežan Anders Jacobsen. Najboljši Slovenec je Prevc na četrtem mestu. Celinski pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna z dvema tekmama v olimpijskem Sočiju.