Foto:
Foto:
Nemca Björn Kircheisen (levo) in Ronny Ackermann sta že drugi tekmovalni dan poskrbela za slavje gostiteljev. Bron je osvojil Felix Gottwald (desno).

Ackermann je bil po skokih, ki jih je zelo motil veter, šele na 10. mestu. S sijajnim tekom se je prebil v ospredje in v ciljni ravnini opravil še s Kircheisnom in Avstrijcem Felixom Gottwaldom, ki je osvojil bron.

To je bil eden najbolj norih dni v mojem življenju. Po skokih sem bil tako daleč zadaj, potem pa sem res odlično odtekel. Po vseh težavah v letošnji sezoni je današnja zmaga resnično velik uspeh. Ubranil sem zmago iz Val di Fiemmeja, osvojiti je lahko, ubraniti pa precej težje. To je bil nedvomno moj največji uspeh v karieri," se je po zmagi razgovoril Ackermann.

''Po dveh zelo slabih sezonah mi je na domačih tleh uspel sanjski tek. Presrečen sem, danes me je spremljala cela družina in sem kar letel po progi,'' je dejal srebrni Björn Kircheisen.

Nemca sta po slabem četrtkovem nastopu tekačev že drugi dan prvenstva obnorela množične navijače in napovedala bogato bero kolajn za gostitelje.

Dolgo časa je vodil drugouvrščeni po skokih, Norvežan Petter Tande, a je na koncu povsem popustil. Vodilni po skokih Rus Sergej Maslenikov je bil na tekaški progi po pričakovanjih brez možnosti, v cilj je prišel na 24. mesto. Prvi favorit Finec Hannu Manninen je končal na 9. mestu. Polomil ga je na skakalnici, kjer je bil šele 30.

Damjan Vtič je zasedel 32. mesto, po skokih je bil 36.

Končni vrstni red:                    
 1. R. ACKERMANN    NEM      38:25,2  
 2. B. KIRCHEISEN   NEM       +  1,4  
 3. F. GOTTWALD     AVT          3,2  
 4. M. MOAN         NOR          4,0  
 5. A. KUISMA       FIN          4,0  
 6. M. GRUBER       AVT         17,7  
 7. P. TANDE        NOR         47,9  
 8. J. TALLUS       FIN         48,4  
 9. H. MANNINEN     FIN         52,8  
10. L. RYGL         ČEŠ         53,7  
                                      
32. D. VTIČ         SLO       4:31,4