Tina Maze je bila najuspešnejša alpska smučarka olimpijskih iger v Sočiju. Osvojila je zlati medalji v smuku in veleslalomu. Foto: Aleš Fevžer
Tina Maze je bila najuspešnejša alpska smučarka olimpijskih iger v Sočiju. Osvojila je zlati medalji v smuku in veleslalomu. Foto: Aleš Fevžer
Vesna Fabjan, Teja Gregorin, Žan Košir in Tina Maze
Vesna Fabjan, Teja Gregorin, Žan Košir in Tina Maze so navdušili v Sočiju. Foto: Aleš Fevžer
Le Prevc manjkal na sprejemu olimpijcev
Tina Maze ni mogla skriti solz na sprejemu
V Ljubljani sprejem za najboljše olimpijce

Z dvema zlatima medaljama okrog vratu je požela glasen aplavz večtisočglave množice. "Psihično je bila to izjemno zahtevna sezona. Po sezoni 2012/13 tudi meni ni bilo jasno, kam naj ciljam," je povedala smučarska šampionka in potrdila, da ekipo zapušča fizioterapevtka Nežka Poljanšek. Priznala je, da si še ni povsem opomogla od vseh naporov, gotovo pa se je prejšnji teden precej sprostila med testiranjem smuči v Davosu, saj je lahko uživala v prostem smučanju.

Potem ko je Tina Maze lani po Twitterju poslala fotografijo med kopanjem v Karibih, letos takšnih počitnic ne bo, saj se je odločila, da konča nekaj izpitov na pedagoški fakulteti.

Trener njene ekipe Andrea Massi je dal prav tako glavo na "off" in šel na turno smučanje. Na vprašanje, kje bo decembra, je v šali odgovoril, da bo po televiziji gledal tekme. O tem, kako naprej, se še ni odločil. Strinjal se je, da je bila pretekla sezona najbolj stresna do zdaj, ampak: "Imamo dve zlati olimpijski kolajni!"



Košir: Zlato se malo bolje sveti
Da je prav zlata olimpijska medalja največ, kar lahko osvoji športnik, je še enkrat spoznal Žan Košir. Njegovi dve olimpijski medalji sta seveda vredni vsega spoštovanja, toda tudi sam je po "ogledu" Tininih medalj ugotovil: "Zlato se sveti malo bolje."
Gregorinova bo vztrajala še najmanj eno leto
"Ponosna sem na to, da sem bila del tako uspešne reprezentance, tudi na to, da nam je uspelo združiti Slovence in Slovenijo, da smo čutili in dihali kot eno. Dosegli smo izjemne rezultate, upam pa, da bodo navijači v prihodnje zadovoljni tudi z manjšimi uspehi," je dejala Vesna Fabjan, ki je osvojila bron v šprintu v prosti tehniki.
"Lepa nagrada za nas športnike je, da se je zbralo tako veliko gledalcev. Najmanj eno leto še ostajam v športu. Najprej je prvi cilj domače tekmovanje na Pokljuki, potem pa svetovno prvenstvo na Finskem. Želim si potrditi dosežke iz pravkar pretekle sezone," je dodala Teja Gregorin.

Kopitar z mislimi že v Južni Koreji
"Mislim, da so fantje bolj utrujeni od teh sprejemov in stanja na odru, vsak raje trenira. Prvič smo na takih sprejemih. Vsem so se povrnile misli na Soči, na olimpijske igre, kar pa je za psiho igralcev gotovo zelo dobro. To bomo skušali izkoristiti za zadnje priprave pred SP. V Južni Koreji ne bo lahko, zelo težko bo. Vemo, po kaj gremo in kaj si želimo tam, naredili bomo vse, da tam to tudi dosežemo," je dejal Matjaž Kopitar, selektor slovenske hokejske reprezentance, ki se je v Sočiju presenetljivo uvrstila v četrtfinale in s svojo borbeno igro ter ekipnim duhom pustila velik pečat.

Od dobitnikov medalj je manjkal le Peter Prevc, ki je na dopustu v ZDA.
Kocijančič: Naredite to Slovenijo znova uspešno
"Ko smo potovali v Soči, smo vedeli, da je to zelo močna reprezentanca, ko smo se vrnili, je bila najuspešnejša v slovenski zgodovini vseh časov. Tudi v mednarodnem merilu je pustila izjemen pečat. Želim si, da bi se ta zagon nadaljeval in bil zgled mladim, ne le v športu, tudi na drugih področjih. Naredite to Slovenijo znova uspešno," je dejal predsednik OKS-ja Janez Kocijančič.
Prireditev, ki ga je pred Mercator centrom v Šiški organiziral Olimpijski komite Slovenije, sta povezovala Urban Laurenčič in Tjaša Hrobat, glasbeni gostje so bili Modrijani.

Le Prevc manjkal na sprejemu olimpijcev
Tina Maze ni mogla skriti solz na sprejemu
V Ljubljani sprejem za najboljše olimpijce