Tina Maze obžaluje, da se je ekipa, s katero je postavila nove mejnike v alpskem smučanju, (delno) razšla. Foto: Reuters
Tina Maze obžaluje, da se je ekipa, s katero je postavila nove mejnike v alpskem smučanju, (delno) razšla. Foto: Reuters
Livio Magoni
Naslednik Livia Magonija uradno še ni potrjen. Foto: MMC RTV SLO

"Ko odhajajo osebe (ne govorim le o Magoniju), ki so ti blizu, ko se pokvarijo odnosi, sem se za trenutek počutila okamenelo. Nihče ni umrl, na srečo, ampak vseeno umirajo lepi odnosi," nadaljuje najboljša smučarka pretekle zime, ki tako ne skriva, da jo je odhod trenerja Livia Magonija, morda pa tudi fizioterapevtke Nežke Poljanšek, prizadel.

Pesek je začel polzeti skozi luknjice ...
"Sprva nisem razumela, kako se lahko te stvari dogajajo, ko pa smo bili med sezono tako uspešni in tako veseli. A kljub temu brez razočaranj ni šlo. Pesek je začel polzeti skozi luknjice ... Ritem, ki ga zahteva šport, je izjemno zahteven in ti včasih ne da dihati, kaj šele imeti čas za svojo družino ali prijatelje. Ker se zavedam, da je pred mano izjemno zahtevno pripravljalno obdobje, ki bo zahtevalo pozitivno, ustvarjalno energijo, je čas, da opravim s tem in grem naprej," zapiše Mazejeva.

"Treba bo zgraditi nove 'Puzzle'"
Nato pa konča z: "Zavestno bo treba zgraditi nove 'Puzzle' (sestavljanka, op. a.). Naj preteklost ostane v tem blogu. Zdaj vem, zakaj solze takrat. Hvala, ker me prenašate tudi takšno."