Tina Maze in Lindsey Vonn sta veliki tekmici. Lani je bila Vonnova premočna v boju za veliki kristalni globus, v letošnji sezoni pa ima, kot vse kaže, boljše karte Mazejeva. Foto: Reuters
Tina Maze in Lindsey Vonn sta veliki tekmici. Lani je bila Vonnova premočna v boju za veliki kristalni globus, v letošnji sezoni pa ima, kot vse kaže, boljše karte Mazejeva. Foto: Reuters
Vonnova pravi, da je rekla: Tako je prav, j****ti

"Prisežem, nikoli ne bi storila česa takega, da bi rekla kaj grdega o drugi športnici ...!"

Rivalstvo med Lindsey Vonn in Tino Maze očitno dobiva nove razsežnosti. Vodja ekipe aMaze Andrea Massi je zatrdil, da je Vonnova, potem ko je prišla v cilj superveleslalomske tekme v St. Moritzu, rekla: "F*** you, Maze!" "Res je, da sem zaklela, vendar zaradi svojih slabih predstav v petek. To je resnično, kletvica ni bila namenjena Tini. Upam, da mi verjamete. To sem zatrdila tudi njej in njenemu trenerju in fantu, ki pa mi nista verjela in sta dejala, da bosta pogledala videoposnetek. Zelo slabo se počutim, ker mi ni verjela ... Tina ima do zdaj izjemno sezono in jo cenim. Zelo težko bo, a se bom borila do konca," je povedala Vonnova, ki je bila skupna zmagovalka pokala štirikrat v zadnjih petih sezonah.

Vonnova je za TV Slovenija povedala, da je ob prihodu v cilj rekla: "Tako je prav, j****ti." Celotno njeno izjavo si oglejte v videonovici na desni strani!

Je Tini veter odpihnil zmago?
Slovenski šampionki je le 37 stotink zmanjkalo do zmage: "Škoda, da mi ni uspelo. V sredini nastopa sem imela nekaj smole z vetrom. Bilo mi je tudi malce težje, ker je včerajšnja zmaga zahtevala nekatere dodatne napore. Mogoče je bil tudi zato kakšen zavoj slabše izpeljan. Kljub temu se veselim drugega mesta in sem zelo zadovoljna," je nastop opisala 29-letna Mazejeva, njen trener Andrea Massi pa je dodal, da je časovna razlika med Mazejevo in Vonnovo nastala le pri razliki pri vremenskih razmerah, ki sta jih imeli smučarki.

Sonce bo dalo še dodatno energijo
V nedeljo (10.30/13.30) bo v St. Moritzu še veleslalom, na katerem bo Mazejeva seveda prva favoritinja, saj je zanesljivo dobila oba veleslaloma v tej sezoni: "Želim prikazati take predstave kot na zadnjih tekmah. Prisotna bo gotovo tudi utrujenost. Zelo dobro se počutim, veliko več energije imam, kot sem jo imela v Lake Louisu. Pa še sonce se je pokazalo, kar mi daje dodatne energije in tudi zmage."

Neprimernih besed, ki naj bi jih izrekla Vonnova, Tina Maze ni želela komentirati: "Vprašajte njo, kaj je rekla."

Veleslalom, št. lista:             
 1  A. FENNINGER       AVT         
 2  F. BRIGNONE        AVT         
 3  T. WORLEY          FRA         
 4  L. VONN            ZDA         
 5  V. REBENSBURG      NEM         
 6  E. GÖRGL           AVT         
 7  T. MAZE            SLO         
 8  L. GUT             ŠVI         
 9  S. KÖHLE           AVT         
10  T. POUTIAINEN      FIN         
11  T. BARIOZ          FRA         
12  J. MANCUSO         ZDA         
13  J. LINDELL-VIKARBY ŠVE         
14  K. ZETTEL          AVT         
30  A. DREV            SLO         
53  I. ŠTUHEC          SLO         
55  K. LAVTAR          SLO         
Vonnova pravi, da je rekla: Tako je prav, j****ti