Kultura
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 45 glasov Ocenite to novico!
Aida Kurtović
Aida Kurtović o svojem izboru glasbe na Valu 202: '10 odstotkov je gotovo mojega osebnega pečata. Vsem pa zagotavljam, da se v 25 letih ni niti enkrat zgodilo, da bi v treh mesecih ponavljala določen komad. Mislim da je tako prav. Izjema je seveda, če s kakšno skladbo sledim voditeljevi zamisli ali pa ilustriram določeni prispevek.' Foto: MMC RTV SLO
Nick Cave
Nick Cave sodi med tiste izvajalce, ki Aide Kurtović ne pusti ravnodušne. Foto: EPA
       Vzpostavila sva sinergijo, ker sem mu približno tri leta pripravljala glasbo za dva njegova termina (torkova jutra in petkovi popoldnevi). Večkrat mi je rekel, da mu je všeč izbor glasbe. Pri komadih, kjer so mu zasijale oči, so se tudi meni. Imava podobno afiniteto, na tak način skušam graditi petkovo popoldne. A ne dvomim, da bo tudi kdo drug nadaljeval to, kar sva začela s Šaleharjem. Tu je veliko hrupne glasbe, imava pa tudi patetične trenutke, zaslediti je tudi nekaj romantike. Z Mihom je bilo vedno lepo sodelovati.       
 O sinergiji z radijskim voditeljem Miho Šaleharjem.
Aida Kurtović
Z Radiem Slovenija je začela občasno sodelovati leta 1997, ko je tudi Jure Longyka zapustil Radio Študent in je Izštekane prenesel na nacionalni radio. K sodelovanju pri oddaji je nato povabil še Aido. Foto: Osebni arhiv Aide Kurtović
Aida Kurtović
Kliknite na sliko za ogled asociacij v višji ločljivosti. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Aida Kurtović prisega na...

Dodaj v

Slovenska glasba je kakovostna, a nekateri glasbeniki niso dovolj samozavestni

Podkast Številke (70)
9. september 2016 ob 06:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

Spremenjeni zakon prinaša na radijske postaje več slovenske glasbe, a Aida Kurtović je prepričana, da se pri tem ne bi smeli preveč zgledovati po 60-milijonskih narodih.

Ta teden na podkastu Številke govorimo o spremembah, ki jih prinaša novi zakon na področju predvajanja slovenske glasbe na radijskih postajah. Predstavili smo nekaj številk, na pogovor pa povabili glasbeno urednico Aido Kurtović (Val 202). Vabljeni k branju krajšega povzetka, celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na spodnji povezavi.


Že prej blizu 40-odstotne kvote
Radio Slovenija je bil še pred uvedbo zakona zelo blizu zdaj predpisanim kvotam. Na Valu 202 se je odstotek slovenskih skladb v dnevnem programu vrtel okrog 37 odstotkov, na Prvem programu pa je bila meja 40 odstotkov celo presežena. "S tem nikoli nismo imeli težav. Še nikoli mi ni bilo treba preštevati slovenskih skladb, ki sem jih uvrstila na seznam za predvajanje," o kvotah meni Aida Kurtović.

So primerne primerjave s 60-milijonskimi narodi?
"Prejšnji zakon so predvsem izkoriščale komercialne postaje, ki so večinoma v nočnem pasu vrtele slovenske pesmi. Zato je prišla pobuda za nov zakon. Upam, da je to zadnji zakon, ki je sprejet ad-hoc. Prepričana sem, da pravih raziskav pri oblikovanju zakona ni bilo. Če se motim, si želim, da me popravijo. Vedno imamo za zgled zahodne medije. Ko govorimo o zaščiti naše kulture in slovenskega jezika, se s tem vedno strinjam, saj imam rada slovensko glasbo, rada vrtim slovenske izvajalce v slovenskem jeziku. Ampak na tej ravni je treba raziskati, kako je drugje v Evropi, kjer imajo podobno število prebivalcev. Prevečkrat se primerjamo s 60-, 80-milijonskimi narodi," opozarja glasbena urednica.

"Zavrnjenim" mora odgovarjati dnevno
Novost v zakonu je dopolnilo pri slovenski glasbi, da mora biti 25 odstotkov slovenskih skladb starih največ dve leti. Na zadnjem seznamu ministrstva za kulturo je prijavljenih 385 pesmi, ki ustrezajo temu merilu. Prispevalo jih je 145 avtorjev. Aida Kurtović je prepričana, da je slovenska glasba dovolj kakovostna: "Mislim, da se z menoj lahko strinjajo vsi glasbeni uredniki, tudi na komercialnih postajah. Nedvomno je ogromno tudi takih, ki so sramežljivi in si ne upajo poslati svojih posnetkov. Poznam nekaj izvajalcev, ki niso dovolj samozavestni, da bi potrkali na naša vrata in se nam predstavili, pa so lahko bolj kakovostni od tistih, ki nam redno pišejo in nas sprašujejo, zakaj jih ne uvrščamo v program. Skoraj dnevno je treba odgovarjati na pisma, zakaj niso primerni za naš program."

Kam so šli Plestenjak, Smolar in Marta Zore?
Ob tem opozarja, da se je glasbeni izbor na Valu 202 v zadnjih letih spremenil: "Ne vem, zakaj je s programa izginil Jan Plestenjak, dve ali tri njegove skladbe so prav super. Sama postrežem tudi z njegovimi skladbami. Plestenjak je bil še pred petimi leti skoraj dnevno navzoč v našem programu. Ena izmed izvajalk iz 90. let, za katero še vedno mislim, da je bila takrat zelo napredna v zabavni glasbi, je Marta Zore. Res sijajna izvajalka. Ne vem, zakaj ne slišim več Adija Smolarja. Daleč je za naju pomlad je ena najboljših kantavtorskih balad."

Želi si ugajati poslušalcem
Zaveda se, da s svojim delom in izborom glasbe kroji počutje poslušalcev: "Jasno je, da imamo uredniki svoje glasbene favorite. Ti so morda bolj slišani v moji glasbeni listi. Vsekakor si želim poslušalcem ugajati. Ne želim jim pokvariti dneva, ampak mu ga polepšati. Glasbo izbiram trikrat tedensko, pri tem je jasno, da nisi vsak dan v isti formi. Ne glede na to, kar počneš, nikjer nisi 100-odstoten. Tu je tisoče okoliščin, ki vplivajo na izbor. Včasih bi najraje vrtela samo balade. Pomembna je dinamika, ki jo je treba prilagajati različnim časovnim pasovom."

Prihodnji teden vrnitev na Prvi program
Aida Kurtović se po dobrih devetih letih poslavlja z Vala 202, saj bo od 15. septembra začela soustvarjati glasbeno podobo Prvega programa Radia Slovenija, kjer je nekoč že delala. Potrebuje nove izzive? "To je nekaj, kar bi moral vsak človek v sebi začutiti, se opogumiti in iti v to smer. Izziv = živeti. Vse izzive sem sprejela, povsod sem bila povabljena, vsem sem zelo hvaležna. Sem na točki, kjer vem, da to kar delam, najbolje delam. Tu se počutim najbolj doma, na radiu sem doma, to je moj medij," odgovarja.

Pred leti spoznala Dava Grohla
Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem Aida Kurtović razkrije še mnoge druge stvari, med drugim se spominja, kako je v Ljubljani konec 80. let spoznala Dava Grohla, še preden je ta bobnal v Nirvani: "Bil je fant, star 17, 18 let. V Ljubljani je igrala skupina Scream, kjer je bobnal. Ni bil glasen, bil je sramežljiv in skromen. Pri Žerdinovih so takrat prespali številni glasbeniki. V isti hiši so spali tudi starši, vse skupine so bile dobrodošle in lepo nahranjene. To je bila 'doba straight edge', to so bili fantje, ki so delali dobro glasbo, bili so asketi, v igri ni bilo alkohola, drog, niso niti kadili ..." Več na spodnji povezavi (pogovor aktivirate s klikom na sliko).

Glasbeni izbor Aide Kurtović: Res Nullius - Želim si te krvavo

Slavko Jerič, <a href="https://twitter.com/stevilkeMMC">@stevilkeMMC</a>
Prijavi napako
Komentarji
hizli tren
# 09.09.2016 ob 06:36
Kdor podpira ta neumen zakon, naj potem podpira to še na ostalih področjih.
Torej da se mora na SLO cestah voziti minimalno 40% naših vozil, da moramo imeti minimalno 40% slo čevljev, da moramo imeti min. 40% slo zobnih past, min 40% slo pralnega praška, jogurtov....
Razlike med glasbenimi in kmeti ni. A so glasbeniki kaj več vredni....
Ori
# 09.09.2016 ob 06:44
Ko moraš s seboj vzeti USB ključek s glasbo, ker greš na vožnjo pred 5 uro zjutraj, da nisi prisiljen poslušati "kvalitetne" slovenske glasbe.
bajojoba
# 09.09.2016 ob 06:32
Ko potrebuješ nekoga, ki ti pove, da je nekaj dobro :)
Bivši uporabnik
# 09.09.2016 ob 06:43
slovenska glasba samo po glasbeni plati je ŠE KAR ..besedila so pa katastrofa in sramota za slovenski jezik.... radia (nobenega) v glavnem razen poročil ne poslušam več... ker mi je dovolj pesmi v stilu... " ko se zjutraj zbudim in odprem oči..tebve ni.. le tebe si želim.. kje si ti... nasj ti veter ponese pozdrav" BLJAK !
slatkamala18
# 09.09.2016 ob 07:06
Meni je zanimivo zakaj vse radijske postaje (ok izzvzemam VAL 202), tako rade vrtijo vsako pesem, ki jo napiše Raay? Če ti napiše pesem on, je že znano, da te bodo vrteli povsod.
niss9x
# 09.09.2016 ob 06:58
Ko moraš zbežati iz trgovine ker ne preneseš več refrena ki se sploh ne konča.
sumisu
# 09.09.2016 ob 06:44
Val202 je z naskokom najboljša slovenska radio postaja. Imajo vse: dobro glasbo, novice, stanje na cestah ki je najbolj ažurno. Nimajo pa Mame Manke, Birkota, Zjutranja Kronika, Sosedov... in podobnih kretenizmov, ki se trudijo bit smešni pa dejansko niso. Predvsem pa nimajo 3-6 komadov, ki bi jih vrteli vsak dan, 14 dni po 10 krat na dan.
ohinah
# 09.09.2016 ob 07:30
Rezultat je ta, da ne poslušamo več slovenskega radia. Hvalabogu obstaja internet. Upam, da nam ga pustijo...
DANCHINHO
# 09.09.2016 ob 07:29
@slaktamala

Raay ima "preferenčni status". ;) :D:D
bogam
# 09.09.2016 ob 08:32
Še 5% kvalitetne slo glasbe je nemogoče najti, kaj šele 40.
Springbok
# 09.09.2016 ob 08:27
DZ je sprejel zakon o zaščiti slovenskega šunda.
janroz
# 09.09.2016 ob 09:08
Ko misliš, da socializma ni več, da ni več kvot, da je trg odprt, se pojavijo modeli, ki kot v prejšnjih časih določajo kvote. V yugi so predpisali koliko čevljev, pralnih strojev .. in ko so to presegli za procent dva, je bila velika fešta, kakovost je bila drugotnega pomena, ker konkurence ni bilo. Očitno nam na področju kulture ni uspelo narediti preboja. Tudi včasih je bila slovenska glasba zelo poslušana, ker je bilo zaukazano predvajanje te glasbe. Kaj pa smo sicer poslušali, je kdo zbral podatke kaj se je vrtelo doma med mladimi? Vrtelo se je tisto kar je bilo dobro ne glede ali je bilo domače ali tuje, tuje še raje, ker smo bili domače že rahlo siti.
Jazst2
# 09.09.2016 ob 07:59
Slovenska glasba je kakovostna...

Ma koga ti uiiik uiiik ......????
Leut
# 09.09.2016 ob 06:53
Ne poslušam komercialnih radijskih postaj, ker zasipavajo z reklamami in jugo glasbo. Sem redni poslušalec Vala 202, čeprav za moj okus včasih malo preveč govorijo. Niso vrteli jugo glasbe in to sem cenil, dokler nas z njo ni začela posiljevati Aida Kurtovič. Na splošno ima po moje, najslabši okus za izbor glasbe. Kombinacija Kurtovič - Šalehar pa za mene itak pomeni preklop in selitev na drugi program.
Kar se tiče načelnosti bi še vprašal odgovorne za glasbo: Odločili so se, da na Valu ne bo narodnozabavne glasbe. Ok, to razumem. Zakaj pa vrtijo narodno zabavno glasbo drugih držav, predvsem ameriško govejo?
watcher33
# 09.09.2016 ob 08:55
Vsak sebi je najboljši DJ. Pri meni je pač tako, da če pozabim vzet svoj CD ali USB ključek, potem nastrada gumb za prestavljanje postaj. Saj vsakič, ko zaslišim slovenski komad, pomeni samo eno: naslednja postaja!
generusus
# 09.09.2016 ob 09:56
Že dolgo ne poslušam nobene radijske postaje, še posebej pa ne lokalnih trobil. Pred mnogimi leti sem poslušal občasno Val202, ki pa mu je kakovost močno padla. Prvi radijski program nacionalke je morda še najboljša izbira. Izjemno moteča oglasna sporočila so zdesetkala marsikateri radijski medij in ljudje si raje izdelajo svoj izbor glasbe s pomočjo raznih tehnologij, ki danes obstajajo.
hexen
# 09.09.2016 ob 09:55
Evo, sem se potrudil in za foro vklopil Val202....
reklame, reklame, reklame.....
......in izklopil.
Sprašujem se, kakšen javni servis je to? Financira se iz naročnin, iz proračuna, in še ni dosti, mora še z reklamamimi smetmi onesnaževati eter.
Vžgeš BBC, nobene reklame.
Prekleti pohlep slovenski.
Zato smo tudi pri nas že dolgo pretežno poslušamo internetne, žal tuje radijske postaje. Pa bi raje domače, ampak cena je enostavno previsoka.
niss9x
# 09.09.2016 ob 07:02
Pa saj glasbeniki sploh nebi smeli biti pomembni,samo glasba sama.In potem rata kar rata ko sestavijo nekaj da bi vsi videli kako dobri so.Glasbe se ne da pretentat.
sumtb
# 09.09.2016 ob 10:10
Ja, vsekakor je dobro videti da se davkoplačevalski denar smotrno porablja. Verjamem da je ta zakon izumila kakšna specialna medresorna delovna skupina.

Prosim pojdite birokrati ki bi radi uravnavali vsako podrobnost svobodnih ljudi v Severno Korejo in ne pridite nazaj.
VITO
# 09.09.2016 ob 07:40
Me začne jebat prostata ob nočni uri in ni važno koliko je ura, naj bo to 2:00, 2:15, 3:00..., odprem radio (nočni program nacionalnega) in kot na ročeno vedno Kreslin, za njim pa Avtomobili in to dan za dnem že kar nekaj mesecev, če ne že let. Pa naj mi kdo reče, da ne padajo kuverte, če si upa.
exequor1
# 09.09.2016 ob 11:39
Kaki komentarji. Oni da je Avdić boljši od Šaleharja... Ni čudno, da imamo tako nekvaliteten program, ko se posluša klovna z najbolj cestnim humorjem pri nas. Čestitam ljudem, ki razumejo Šaleharja. Za njega potrebuješ vsaj kanček modrosti in inteligence, da ga sploh dohajaš.

Kar se pa kvote tiče, pa bom rekel samo to: Vse je dogovorjeno. Imamo Raaya, ki je rak rana naše glasbene industrije. Imamo Potrebuješa, in še in še mrhovinarjev...
Slovenija ima take muzičarje, da lahko samo stojiš in gledaš. Ampak, tam kjer so muzičarji pravi, ni denarja. Ampak se bo do onemoglosti vrtelo Nino Pušlar, Marayo, Smolarja, Predina, Atomik Harmonik, itd... itd...

Zato pa imamo pametne telefone, youtube če je treba, ali pa USB, kupiš CD in podpreš bend, internetni radio (jaz ga uporabljam že kar nekaj časa) in se izogneš kanalnega sluza. Isto velja za TV.
Murko
# 09.09.2016 ob 11:34
A je to hec? Slovenska glasba sploh ni glasba. Jamrajoče joškarice brez posluha... God help us!!
Bivši uporabnik
# 09.09.2016 ob 11:19
Takega zakona menda ni niti v S. Koreji!

V 50 letih se je sicer nabralo tudi nekaj prijetnih domačih komadov. Pretežno pa je domača produkcija groza, ki poslušalstvo navdahne h menjavi postaje, ali prehodu na lasten izbor iz spominskih medijev. Pa zakaj končno nek novinar ne opravi svojega dela korektno in ne napiše, da je "cesar nag"?!

SAZAS pa bi morali ukiniti. Tole je, sodeč po večnih aferah in nezamenljivosti glavnih akterjev, uzakonjena ... ne bom je imenoval z ustreznim nazivom, da me ne bi kdo še tožil! Pri nas nasploh, kot kaže, stvari potekajo tako, da večji rokomavh, kot si, manjše so možnosti, da bi te kdo preganjal in še manjše, da bi te obsodili in kaznovali. Normalnega davkoplačevalca pa bodo za nesorazmerno majhne zamude pri plačilu še tako banalnih davčnih obveznosti naslednji dan rubili.

Počasi se zdi celo S. Koreja obljubljena dežela ...
mercury89
# 09.09.2016 ob 09:09
Se mi zdi Val202 z naskokom najboljši radio. Dobra muzika, zanimive oddaje. Občasno moram zjutraj v avtomobilu poslušat radio1. Samo da slišim avdiča imam takoj pokvarjen dan. A je ta dejansko komu smešen? Radio aktual pa je sploh zgodba zase.
Raff69
# 09.09.2016 ob 10:47
Obvezna kvota-Kaj me briga,zaradi mene tudi če....
Na vseh R.postajah?Se ne strinjam Tisti,ki želi poslušat domače,pač preklopi na Veseljaka,Ognjišče in podobno,komu pa je bolj do tuje pa bolj komercialne,Antena,Ena,Center...
Hvala bogu za Usb in CD,obvezne kvote so posiljujoče in nepoštene do poslušalcev.Poslušaš kar ti je všeč,ne pa da si prisiljen poslušat nekaj kar ti ni všeč.Če bi veljake v resnici skrbelo za ohranitev slovenskega jezika,bi z zakonom dosegli sinhronizacijo vseh tujih filmov.
webman
# 09.09.2016 ob 10:05
Veliko bolj pametno bi bilo sprejeti zakon, ki bi postavil maksimum minutaže reklam. Tako pa imam v avtu super glasbo, tudi našo, samo ne poslušam radia (reklam).
Prepričan sem, da bodo v neki daljni prihodnosti dokazali, da zmanjšujejo zbranost med vožnjo.
Zamejec88
# 09.09.2016 ob 09:41
Kakovostna. Ahahahahhaa
Bivši uporabnik
# 09.09.2016 ob 09:14
če je to glasba važno da se rima sonce ,voda,itd.katastrofa
hexen
# 09.09.2016 ob 12:21
Na valu se je ravnokar odvrtel komad
Neisha & Tomislav Jovanovič - Naj pesem neskončnost je kakor balet

A to je ta kakovost?
krawica
# 09.09.2016 ob 10:53
Takole se zmenimo - od sedaj naprej samo še piratiziram vso slovensko muziko, radii pa bodo pri nas lepo internetni.

Nismo v letu 1936 da nam bo kulturministerium določal, katere glasbene lobiste naj poslušam.
pepar
# 09.09.2016 ob 09:37
Naslednja poteza vlade bo prepoved poslušanja vseh tujih radijskih postaj,omejen dostop do interneta in pošiljanje agentov pod okna domov,da si bodo zapisovali kaj ljudje poslušamo.
Če že nekaj začenjate,je dobro da to naredite do konca in temeljito,saj drugače takle zakon nima smisla,a ne??!!
Luka Novak
# 09.09.2016 ob 09:36
@yanker

Avdić je več kot očitno všeč več ljudem kot pa npr. Šalehar zato je tudi Radio 1 bolj poslušan kot Val202.

Avdić je več kot očitno domena ljudi, ki ne znajo seštet 1+1.
FemShepard
# 09.09.2016 ob 06:39
Val 202 - postaja z najslabšo izbiro glasbe in izrazitim posiljevanjem s katastrofalno slabimi domačimi "polizdelki".

Uporabna je samo za novice in stanje na cestah.
SloOvce
# 09.09.2016 ob 11:16
na radiu poslušam Radio Ga Ga ostalo mi naredi stik v možganih
Rocknrolla
# 09.09.2016 ob 11:14
"Nick Cave sodi med tiste izvajalce, ki Aide Kurtović ne pusti ravnodušne", Aida Kurtović neki nabija o SLOVENSKI glasbi... Nevem zakaj sem se spomnu na tole...
oliva
# 09.09.2016 ob 11:09
"Slovenska glasba je kakovostna, a nekateri glasbeniki niso dovolj samozavestni"

Žal sama menim nasprotno; da je preveč slovenskih glasbenikov preveč samozavestnih.
Imamo pa veliko kakovostne slovenske glasbe, ki pa mnoge večina sploh ne pozna!

Radia ne poslušam (včasih kakšne tuje kanale na netu), včasih pa nekako 'silom prilike' spremljam RA1, ki pa ima zelo kakovostno glasbeno izbiro (za moj okus), da me je prav presenetilo.
Domače in tuje; rolajo dosti Kreslina (ki se mi zdi morda celo vse boljši), Smolarja (ki je prebavljiv in simpatičen), Mlakarja, Pengova, Breclja, Benča itd., tudi stare slo bende in tudi razne funky ali jazzy izvedbe novejših bendov (rotor, elevators, leeloojamais itd.)... Skratka tudi malo bolj alter glasbo.
Od tujih pa tudi, zadnjič sem slišala celo Zappo! Zeppelini so pogosto, Doorsi, Floydi..
Vmes se najdejo tudi kaki Yello... Ali kakšna luštna karibska ali podobna glasba...
Vse živo res, tako da kot rečeno, včasih sem res (pozitivno) presenečena.
Tudi sicer se mi program ne zdi slab, ene oddaje so celo zelo dobre.
maharbal
# 09.09.2016 ob 09:40
Določeno glasbo (radio) poslušaš, ker ti je pač všeč, in ne zato, ker je slovenska, hrvaška, angleška itn. O okusih se ne razpravlja. Jaz sem še nedavno večinoma poslušal Val 202 zaradi oddaj in, ja, zaradi všečnega izbora glasbe. Odkar so v veljavi slovenske dnevne kvote ga zelo redko poslušam in v glavnem preklopim le, ko so novice. Mi pač velika večina slovenske komercialne pop glasbe, ki jo sedaj tam vrtijo ni všeč - in tudi s tem ni nič narobe. Hvala bogu obstajajo še drugi mediji in ne samo nacionalne radijske postaje in to je zelo pozitivno.
Janez1965
# 09.09.2016 ob 09:31
Ne vem, zakaj je s programa izginil Jan Plestenjak, dve ali tri njegove skladbe so prav super.

Fino, res
esspero
# 09.09.2016 ob 07:40
Poglejmo resnici v oči. Kaj poreče draga Aida medijem je eno, kar si misli in kar je res pa je v drugem planu. Vprašanje je ali je dobra glasba , ali petje ali oboje.? To lahko vidimo že v komentarjih pred mano. Kvote? Kaj se je spremenilo.? Sedaj vrtijo cover izvajalce ter priredbe odličnih originalov in slovenke/ci si v glasbi jemljejo to pravico , čeprav niti približno niso na dovolj kvalitetnem glasbenem nivoju. Ne bi bil rad žaljiv , toda to presega vse meje. Ali glasbeni uredniki res nimajo posluha , ali je je zadaj vse kaj drugega.
Pastafarian
# 09.09.2016 ob 17:32
Kvoto za slovenske pornice prosim.
LasitusXVI
# 09.09.2016 ob 12:18
Slovenski glasbeniki in ostali "kulturniki" so zaprta skupina ljudi, ki sama sebi določa standarde kvalitete, živi pa od kvot in državnih podpor. Zakaj neki potem ne naredimo še filozofskih kvot in prisilimo vsako podjetje, da zaposli enega filozofa. V Sloveniji imamo namreč veliko kvalitetnih filozofov. Ma ne, zakaj ne uvedemo kvot kar za vse poklice.
samy joe
# 09.09.2016 ob 13:58
Glasbene urednike na nacionalki, bi morali malo prešlatati kriminalisti. Sem 100%, da bi smrdelo po podkupninah.
mičok
# 09.09.2016 ob 13:54
Zanimivo koliko podkupnin ( morda ne samo v denarju ampak v drugih oblikah) dobijo uredniki na RTV Slovenija.Zadnjič je o tem govoril Domicelj na TV in mu verjamem, saj sem bil sam priča eni taki debati v avli radia Slovenija.
shark77
# 09.09.2016 ob 13:52
In potem nas eni hočejo prepričat da smo prej živeli v totalitarizmu in zdaj živimo v demokraciji kjer vlada kapitalizem... Ja seveda, kjer država komandira privat radijskim postajam kaj naj vrtijo..., in mi se čudimo ko slišimo da v S.Koreji urejajo kaj se sme predvajat na državni TV-ji in kaj ne..., ali smo mi kaj drugačni?
krawica
# 09.09.2016 ob 13:27
anze35: Država ni mama in tvoja primerjava je neumestna. Ni naloga države, da pove državljanu, kaj naj posluša, bere in konec koncev misli. Če ti rabiš mamico da ti zapove našteto, pa to ni problem drugih. Če že, naj kvote predpisujejo medijem v lasti države, privat firme pa naj vrtijo indijanske bobne, če tako želijo.

Kako zlahka se eni odpoveste ustavno garantiranim svoboščinam, in vse le zato, da se posvečenim SAZASovcem zagarantira nezaslužene rente. Fuj.
simnov
# 09.09.2016 ob 10:30
noben me ne razume to že skoz poslušam katastrofa
zakrajšek
# 09.09.2016 ob 09:32
Aida Kurtović zapušča Val 202?
Se pravi, da ga bom mogoče lahko spet poslušal!
šešerko
# 09.09.2016 ob 15:26
če niste razumeli Aida zapušča Val202 in se seli na upokojenski 1.program. Najbrž ni bila to njena želja
šešerko
# 09.09.2016 ob 15:24
sploh ste spregledali bistvo. Aida je bila dobra urednica in za "nagrado" mora sedaj na 1. program. Najbrž je to zasluga krogov okoli Karolija ki forsira svojih 5 bendov in predvsem Dan D v 763 variantah.

Aida je šla preveč ven iz tega kroga.

Potrebno je reči bobu bob.
Sklonjen
# 09.09.2016 ob 13:48
@anze35
"Če dam še en banalen primer. Otrok tudi reče: Zakaj morm jest to razkuhano zelenjavo, če pa rajši jem hamburger. Mama mora bit tista, ki reče: Zato, ker je zdrava, se bom pa potrudila in našla tako, ki ti bo všeč."


Anze, ne potrebujemo več vsi mame, da nas pouči kaj je zdravo in okusno!
Kazalo