Šport
slice
Športne številke: od svetovnih prvakov do najboljše šahistke
Poletni pregled podkasta Številke, 14. julij 2017 ob 06:27 Peter Prevc, Shaun Murphy in Judit Polgar je le nekaj športnikov, ki so gostovali v tretji sezoni podkasta Številke.
2
Američani malce prikrojili resnico o Petroviću in Divcu
36
23. junij 2017 ob 06:52 Nogometni incidenti, spor med Draženom Petrovićem in Vladetom Divcem ter odhod Jureta Zdovca iz reprezentance je le nekaj dogodkov z začetka 90. let, ki so prepletli šport in politiko.
Brane Oblak beži pred obletnicami in pred televizijo
45
26. maj 2017 ob 06:27 Prvi Slovenec, ki je blestel na evropskih zelenicah, najboljši slovenski nogometaš v Uefinih prvih 50 letih, vedno brez dlake na jeziku in od sobote čil 70-letnik. Brane Oblak. Na podkastu Številke
Ko jih je premagovala, so moški z glavo butali ob steno
144
24. marec 2017 ob 06:39 Še preden je Laszlo Polgar spoznal svojo ženo, se je odločil, da bo imel šest otrok, vsi po vrsti pa bodo geniji. Ambiciozen načrt je obrodil sadove.
Shaun Murphy: Namestiti izida ni težko, a ne bi mogel pogledati sinu v oči
25
6. januar 2017 ob 06:57 Odnos do sodnikov in pravil se precej razlikuje od športa do športa.
Zgodba o snukerju: 22 krogel, dva igralca in en cilj Mnogi snuker razumejo kot gostilniško zabavo, a v resnici je profesionalni šport, ki zahteva preudarnost in natančnost na najvišji ravni. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo snuker.
50
Darja Kapš: Vsakdo lahko postane vrhunski velemojster Rokovanje pred partijo šaha in po njej ima močno simbolično vrednost, saj ne glede na razplet obračuna pomeni, da sta šahista (spet) lahko prijatelja.
33
Najmlajši velemojster svoj naslov osvojil že pri 12 letih Šah obstaja že stoletja, v vseh obdobjih je imel poseben status, tako ga še danes opisujemo kot kraljevsko igro.
11
Lani športne znamke leta Prevc, Mazejeva in Maribor Lani so bili za športne znamke leta razglašeni smučarski skakalec Peter Prevc, alpska smučarka Tina Maze in nogometaši Maribora. Kako bo letos?
39
Infografika: Sezona Petra Prevca za zgodovinske knjige O lanski dih jemajoči sezoni Petra Prevca smo v medijih izvedeli praktično vse, čas je, da v zgodovinski kontekst postavimo nekatere dogodke.
45
Loic Ravenel: Najboljši nogometaši so nesramno bogati Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta zunajserijska nogometaša, a njuni uspehi popolnoma zasenčijo podobo povprečnega nogometaša, ki še zdaleč ni tako bleščeča.
51
Infografika: Brazilija in Partizan največja izvoznika nogometašev Športna statistika je globoko zakoreninjena v nogometu. A številke lahko pripovedujejo veliko globlje zgodbe, kot je le število golov.
10
Nejc Mravlja med tihe favorite EP-ja uvršča Belgijo in Hrvaško Francija že tretjič gosti evropsko prvenstvo. Uspeh na domačih tleh bi znal za vsaj nekaj časa dati nogometu prednost pred hujšimi družbenimi problemi.
60
Evropsko prvenstvo v nogometu pod lupo številk Razširjeni format evropskega nogometnega prvenstva pozdravlja kar pet debitantov na finalnem tekmovanju. V Franciji se bo v petek začelo 15. evropsko prvenstvo v nogometu.
25
Simeunovič daje Handanoviću prednost pred Oblakom "Nadarjenost je vsekakor pomembna za uspeh v športu, a brez kančka sreče nikakor ne gre," ugotavlja nekdanji nogometni vratar Marko Simeunovič. Ta teden na podkastu Številke
41

Izbor
Kazalo