Policija rešuje talce. Foto: AP
Policija rešuje talce. Foto: AP

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v restavraciji, ki je v prestolnici na območju Gulšan, poteka srdito streljanje med policijo in neznanim številom oborožencev.

Reuters poroča, da naj bi bilo napadalcev med osem in devet. Zajeli naj bi okoli 20 talcev, med njimi naj bi bila večina tujcev. Vir pri italijanskem zunanjem ministrstvu je povedal, da so med njimi tudi italijanski državljani.

Oblasti so za zdaj potrdile smrt dveh policistov. Najmanj 15 ljudi je ranjenih.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država, ki je sporočila, da je napadla lokal, kjer se zadržujejo tujci. Kot so še sporočili skrajneži, so ubili 20 ljudi, a tega ni mogoče potrditi.

Blizu restavracije sta nordijski klub in katarsko veleposlaništvo. Ameriško veleposlaništvo je iz Bangladeša že odpoklicalo vse svoje osebje, varnostne sile pa so zaprle celotno območje.

Iz Bangladeša zadnje mesece poročajo o vrsti umorov pripadnikov verskih manjšin in sekularnih aktivistov, ki naj bi jih izvajali islamski skrajneži. Na zahodu države so prav danes ubili delavca v nekem hindujskem templju.