Bližnji vzhod
Idlib
V pokrajini Idlib prebiva okoli 3,5 milijona ljudi. Foto: Reuters
Notranje premeščeni
V pokrajini v začasnih šotorih bivajo notranje razseljeni Sirci. Uporniške skupine iz drugih pokrajin so z vlado sklenile dogovore o premestitvi v Idlib. Foto: Reuters
Idlib
Turška vojska ima v Idlibu okoli ducat opazovalnic. Foto: Reuters

Dodaj v

Merklova in Trump pozivata k preprečitvi humanitarne krize v Idlibu

Rusija: "V Idlibu se teroristi skrivajo za civilisti"
28. avgust 2018 ob 13:11
Berlin,Washington,Idlib,Moskva - MMC RTV SLO, Reuters

Nemška kanclerka Angela Merkel je Rusijo pozvala, naj ukrepa kot posrednica pri sirski vladi pod vodstvom Bašarja Al Asada, da prepreči humanitarno krizo v pokrajini Idlib.

Idlib na severozahodu Sirije je zadnja pokrajina, kjer Asad še nima nadzora oziroma je ta v rokah njegovih nasprotnikov. V Idlibu je natrpanih 3,5 milijona civilistov in borcev različnih uporniških skupin, po dogovoru z vlado premeščenih tja iz drugih sirskih pokrajin, in tudi džihadističnih skrajnežev.

Sirski obrambni minister Abdulah Ajub je v nedeljo sporočil, da je Asad odločen znova zavzeti Idlib. Prav tako je sporočil, da ZDA "iščejo način, da ostanejo vzhodno od reke Evfrat in tam nadaljujejo boj proti t. i. Islamski državi (IS)", poroča Deutsche Welle. Avgusta je sirska vojska začela letalske napade in obstreljevanje, vendar do prave ofenzive še ni prišlo.

Sirska vojska je že na začetku meseca nad Idlibom odvrgla letake, v katerih so prebivalci pozivali k predaji. "Vaše sodelovanje s sirsko vojsko vas bo rešilo nadvlade vojaških skrajnežev in teroristov ter bo ohranilo vaše življenje in življenje vaših družin," so zapisali.

Merklova poziva Rusijo
"Pozivamo Rusijo, da ukrepa kot posrednica pri sirski vladi in prepreči nadaljnje zaostrovanje razmer," je po telefonskem pogovori z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom sporočila Angela Merkel. "Oba voditelja sta pozvala k mednarodni akciji za preprečitev humanitarne krize v Idlibu," pa so po pogovoru sporočili iz Bele hiše. Rusija je v dolgoletnem vojskovanju v Siriji zaveznica sirskega predsednika Asada.

Turčija: Vojaško posredovanje bi povzročilo katastrofo
Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je v petek med obiskom Moskve posvaril, da bi vojaško posredovanje povzročilo katastrofo med 3,5 milijona ljudmi v Idlibu. Turčija je v pokrajini podpirala več uporniških skupin, sočasno ima na območju ducat vojaških opazovalnic, še poroča Deutsche Welle.

V ponedeljek se je oglasil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je posvaril, da je Asad tik pred tem, da ustvari novo humanitarno krizo v Idlibu.

Lavrov: Teroristi se skrivajo za civilisti
Zaskrbljenost nad situacijo v Idlibu je Merklova izrazila tudi prejšnji teden na sestanku z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je medtem opozoril, da je položaj v Idlibu "večplasten", in posvaril, da se teroristi v regiji skrivajo za civilisti.

Rusko obrambno ministrstvo medtem sporoča, da bi ZDA kot izgovor za napad na sirske vladne sile lahko uporabile zaigran kemični napad, poroča ruski RT. Ruska vojska je v nedeljo sporočila, da v Idlibu teroristična skupina Tahrir Al Šam pripravlja zaigran napad s klorom. Za usposabljanje džihadistov naj bi skrbelo zasebno britansko vojaško podjetje Olive Group.

Rusija: Zaigrani kemični napad izgovor za posredovanje
"Izvajanje te provokacije, ki se izvaja s pomočjo britanskih obveščevalnih služb, naj bi bilo izgovor za ZDA, Veliko Britanijo in Francijo, da izvedejo letalske napade proti državnim in gospodarskim objektom v Siriji," je dejal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost John Bolton je prejšnji teden v sredo sporočil, da je Washington videl sirske načrte za vojaško ofenzivo na Idlib in izrazil zaskrbljenost, "da bi Asad znova uporabil kemično orožje". "Če Sirija uporabi kemično orožje, se bomo odzvali zelo odločno," je takrat dejal.

J. R.
Prijavi napako
Komentarji
Ofinger
# 28.08.2018 ob 13:35
Glede Jemna pa so tile humanitarni zahodni voditelji tiho kot riti, kaj šele, da bi poskušali preprečiti brutalno znašanje nad jemenskim ljudstvom.
Takšna hinavska zaskrbljenost je jasen znak, da imajo za bregom novo podlost.
MZ
# 28.08.2018 ob 13:25
Merklova in Trump pozivata k preprečitvi humanitarne krize v Idlibu

Ni res....ta dva kvečjemu ustvarjata pogoje, da se status quo, ki rezultira v trpljenju Sircev in uničevanju Sirije, nadaljuje še naprej.
Že nekaj časa se precej na glas govori, da teroristi pripravljajo "false flag" kemijski napad, ki bi ga potem naprtili sirski vladi, to pa bi izzvalo ameriški napad. Ruske sile so zato že pojačale svoje zmogljivosti - upajmo, da jim uspe preprečiti novo vojno.
WeeBay
# 28.08.2018 ob 13:23
Pa saj to ni več res. Propaganda v polnem teku. Očitno se pripravlja nekaj hudega. Vedno ko se oglasijo voditelji EU-ja potem veš da se nekaj pripravlja sploh potem ko podajo neko skupno izjavo. Ruski in ameriški rušilci so pripravljeni in polno naloženi. Rusi so že nekaj dni nazaj poslali nekaj novih rušilcev in bombnikov.
itoh
# 28.08.2018 ob 13:54
Zakaj pa Tramp in Merklova ne pozivata Saudicev k rešitvi krize v Jemnu? Aja, ker je Amerika del agresorskih sil V jemnu koalicijske sile bombandirajo, šole, tržnice in ribiške čolne,ubijajo otroke, 8,5 miljona ljudi pa trpi lakoto, ker je blokiran dostop do pristanišč.
velenjcan
# 28.08.2018 ob 14:02
V ponedeljek se je oglasil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je posvaril, da je Asad tik pred tem, da ustvari novo humanitarno krizo v Idlibu.

Po tem, ko je Zahod vključno s Francozi več let napadal Sirijo in skrbel za to, da vojna ne ugasne, je njegova skrb za 'novo humanitarno krizo' prav v srce segajoča - bi si mislil človek, če ne bi vedel, da pripravljajo novo svinjarijo, ki bi jo radi obesili Asadu.
WeeBay
# 28.08.2018 ob 13:28
Še zdaj nikjer članka o tem, da se pripravlja nov fake kemični napad. Seveda je že zdaj jasno da za tem napadom stoji Assad kot pri prejšnjih štirih. Nekateri pa še vedno nasedajo. Če pade Assad sledi na Bližnjem vzhodu prava katastrofa.
kapljač
# 28.08.2018 ob 14:16
Humanitarno krizo v Siriji je povzročila Amerika, tako Nemčija. Tako Turčija in je čas da se nehajo osredotočat na Asada, ta se je ves čas zgolj branil napadov upornikov pod vodstvom ZDA in Turčije, ki so imeli podporo tudi EUja. Asada je potrebno vzeti resno in takoj pristopiti k pomoči obnovitve Sirije , tako da se odvzame pomoč upornim skupinam in da se sredstva začno vlagati v infrastrukturo, da se begunci lahko vrnejo na svoje domove, oziroma se jih tja transportira
grenadir
# 28.08.2018 ob 14:02
In , ko bo sledil fals flag napad s kemičnimi strupi, na kar smo seveda, že povsem navajeni, jima bo , kot odgovor morda dovoljeno, to, kar je bilo nazadnje... Nekako v duhu dobre volje, bo Trumpu dovoljeno, da pred za njega pomembnimi volitvami, napade s kakšnimi 100 sekiricami, od katerih jih bo za trening 80 sklatila sirska PZO , ostalih 20 pa bo zadelo kakšen opuščen star objekt, kjer je še stari Hafez razvijal mehurjevce....
grenadir
# 28.08.2018 ob 13:58
To kar čebljata luzerja v Sirski vojni, je najmanj 7 let prepozno in povsem irelevanrno.... Kar se Idliba tiče, v kratkem sledi tole...
el CARTEL
# 28.08.2018 ob 14:23
Rusko obrambno ministrstvo medtem sporoča, da bi ZDA kot izgovor za napad na sirske vladne sile lahko uporabile zaigran kemični napad, poroča ruski RT. Ruska vojska je v nedeljo sporočila, da v Idlibu teroristična skupina Tahrir Al Šam pripravlja zaigran napad s klorom. Za usposabljanje džihadistov naj bi skrbelo zasebno britansko vojaško podjetje Olive Group.

rusi lepo informirajo zahodno javnost,
zato pa bomo dobili cenzuro na ravni EU, da se bori proti takim novicam

le idiot bi verjel da bi sedaj asad uporabil kemično oržoje, potem ko je dobil vojno (in poleg tega ga sploh nima, saj je zaloge uničil že leta nazaj)
Hladilnik
# 28.08.2018 ob 14:15
a morte mislit - Bolton je kr videl načrte za napad in na podlagi teh načrtov je izrazil zaskrbljenost, da bo Asad znova (??) uporabil kemično orožje :) Najbrž kr piše v načrtu, da se tam pa tam odvrže kanister klora :)

Dosežen bo nov rekord o uničenih bolnišnicah, pobitih otrokih in številu beguncev na kvadratni kilometer... Ali drugače: vse je pripravljeno za izgovor, da se napade Asada...
Homer.
# 28.08.2018 ob 13:40
Saj si lahko ZDA, Francija in Nemčija "bratski" razdelijo te teroriste in si jih odpeljejo domov direktno s transportnimi letali.........
whiteswan
# 28.08.2018 ob 13:37
Saa ima namen osvoboditi idlib. Zavzet je s strani serjatskih glavosekalcev...
Kekec99
# 28.08.2018 ob 13:33
Rusija je pozvala ZN naj skliče izredno sejo glede dogajanja v Idlibu, ta naj bi se zgodila v kratkem.
Jarik
# 28.08.2018 ob 14:21
Propaganda v polnem zamahu. Točno sem vedel, da zaščitniki (USrA) glavorezcov ne bodo tako zlahka dovolili osvobajanje zadnjega žepa, ki ga še nadzorujejo ISIL oz Nisra.
Prav smešno, kako se zahodnjaki na čelu z svetovnimi kavboji gredo politike. In še Merklova zraven.
grenadir
# 28.08.2018 ob 14:23
Ruska mornarica je poslala , do sedaj največji kontingent voj. ladij v Sredozemlje , od kar je začela s pomočjo osvobajanja Sirije...
delfino_
# 28.08.2018 ob 14:19
Spet anglosaksonci na polno izmišljajo nove false flage, vse to pa poteka pod njihovim znanim sloganom sredstva opravičujejo cilj, v tem primeru ponovno demoniziranje Sirije in Rusije.
mb128
# 28.08.2018 ob 14:28
Hja ga. Merkel veste kako? Ti meni jaz tebi! Torej uporabite svoj vpliv, če ga sploh imate seveda, in apelirajte na Asadove nasprotnike naj preprosto položijo orožje pa ne bo nobene humanitarne katastrofe!
m72
# 28.08.2018 ob 14:12
"Ruska grozodejstva se lahko primerjajo le z redkimi!

Zaustavite Rusijo in Iran preden bo prepozno!!!"


Če res misliš tako, potem se kar ti osebno odpravi na pomoč glavorezcem.
toreksreda
# 28.08.2018 ob 13:55
In spet bodo mrtvi otroci..sami americani pri sebi ne znajo nic porihtat ogaba od drzave.. pa se tako trudijo se drugim pomagat
samo.jug
# 28.08.2018 ob 15:00
Hm, pozabili ste dostaviti, da je ravno Boltonovo kokodakanje o domnevnem napadu Assada s kemičnim orožjem bilo indirekten ukaz upornikom, da morajo angažirati miroljubne, z oskarjem nagrajene Bele čelade, da uprizorijo še en insceniran napad, ki bo povod za ameriško obstreljevanje. Nadalje, Turčija je tokrat končno na tem, da bo spokala iz Sirije, kajti skregani so z Američani na tej točki, vedo pa obenem, da bodo Rusi Assadu dokončno pomagali izriniti Turke iz SZ Sirije. S tem se končuje tudi de facto turška ilegalna prisotnost v Siriji. Potem ostaja edino še ZDA, ki veselo tanka sirsko nafto. Me zanima, ali je tudi ta pod sankcijami... :)
Jarik
# 28.08.2018 ob 14:23
"Ali drugače: vse je pripravljeno za izgovor, da se napade Asada..."

TOČNO TO.
padremoj
# 28.08.2018 ob 14:29
Kako previdno izbirajo, kdaj so zgroženi in zaskrbljeni!
grenadir
# 28.08.2018 ob 14:03
Aja, da ne pozabim, še glede Merklove...... Ne vem, kaj se oglaša, ker je tudi do sedaj, glede Sirije ni nihče nič vprašal.... Morda edino, po tistem pregovoru od naših južnih bratov.... " Vidjela žaba, da se konji kuju, pa i sama podigla nogu"....
NOPCBS
# 28.08.2018 ob 15:03
polozijo naj orozje in sprejmejo legitimno oblast, pa ne bo nobene humanitarne katastrofe
a je bilo treba podpirati dzihadiste?

Merkla ni podprla Katalonije, ko so ti izvedli referendum, tukaj pa bi te nasilne ekstremiste iz Al Nusre/Al Kaide?

sicer pa baje pripravljajo nek falseflag kemicni napad, ameriska vojska je ze pripravljena napasti Assada...
luckyss
# 28.08.2018 ob 15:27
Glede na izkušnje iz preteklih člankov na podobne teme, predvidevam, da je v Idlibu kakšnih 198 šol in okrog 253 bolnišnic....
vsx 1O16
# 28.08.2018 ob 15:16
Zahod laže.
Z vsem tem denarjem, vojaško močjo in napredno tehniko nam laže kot pet letni pokavec.
Petar Karamazov
# 28.08.2018 ob 13:58
Merklova naj raje prvo poskrbi za humanitarno katastrofo na domačih tleh. Država razpada na dva dela, vzhod je na nogah zaradi migrantskega nasilja, vse več Nemcev pa živi v revščini. Medtem pa elita BRD gradi mestni grad, ki stoji na mestu nekdanje Palast der Republik. Ironija zgodovine ne bi mogla biti bolj grozna.
Es
# 28.08.2018 ob 15:08
Kaj se sploh oglaša ta politični mrtvec Angela. Naj poskrbi za lastno državo, ki bo kmalu v takem kaosu v kakršnem je Bližnji vzhod.
ketner
# 28.08.2018 ob 15:01
Prav je, da SAA osvobodi vsako ped sirske zemlje iz rok zahodnih agresorjev. Ostanki zahodnih US-NATO proxy klavcev in rezalcev glav naj položijo orožje in odidejo k svojim gospodarjem, ki so jih tja poslali, oborožili in jih do zadnjega podpirali. V nasprotnem primeru jih uničiti do zadnjega.
noprou
# 28.08.2018 ob 15:17
teh zahodnjaških svinjarij res ne prenašam
za neko strateško premoč so pripravljeni žrtvovati cele države in narode, groza
bradati plačanci naj se vrnejo k naročnikom in tam delajo džumbus, če naročniki že to želijo, ne pa v nedolžni Siriji
k500
# 28.08.2018 ob 15:15
Merklova in Trump pozivata k preprečitvi humanitarne krize v Idlibu

ma kakšna humanitarna kriza v idlibu med glavorezci. to je čista dizinformacija, ter propagandna vojna zahoda proti sirskemu predsedniku asadu.

posnetek iz idliba, bivša vladno poslopje, sedaj sedež glavorezcev v idlibu. tisti z isis zastavo zihr ni nobeden angelček.


rej je, da se nekaj kuha, včeraj so bili čivki, da so bo napad kmalu začel, sirsko letalsko obrambo so alarmiral, potem pa se ni zgodilo nič. #idlibdawn še v pričakovanju.

kemikalije katere naj bi uporabili za false kemički napad, so prišle v idlib s pomočjo olive group (A Constellis Company), ter so že vskladišene v Jisr ash shugur zaporu pod kontrolo džihadistov.
JMH
# 28.08.2018 ob 15:02
torej naj popokata svoje paravojaške čete iz idliba... v čem je problem?
vl4do
# 28.08.2018 ob 15:32
Se je ze zacela medijska gonja proti vsem, ki bi iz Sirije radi dokoncno izkoreninili vehebisticne teroristicne pritepence s celega sveta. Kaj se Merklova boji se enega odkritja kemicnih snovi za biolosko orozje nemskega porekla?
OD HE BI TE F. UK. USA
Krtomir
# 28.08.2018 ob 13:56
Jah, zdej bodo, kot v vsaki vojni fojbe....zelo slabo je biti na strani, ki izgubi. Je pa res, da bi lahko vsaj zločinci tipa Zinki, HTS in Turkistani tudi prej razmišljali, kaj počnejo ko so dobesedno klali otroke.
vl4do
# 28.08.2018 ob 15:45
Kar so F. UK. USA kuhali bomo pojedli v EU. Zgodil se bo en velik bumerang ko iz Idliba prebegnejo k nam vehabisticni izrodki.
jarovit
# 28.08.2018 ob 16:56
Prijateljice Sirije bodo storile vse, da bi Siriji preprečile vzpostavitev nadzora nad tem delom Sirije saj vedo, da je potem na vrsti vzhod Sirije s tem pa pakiranje kufrov in traktoriada nazaj domov.
kojot9
# 28.08.2018 ob 16:52
Pozivamo Rusijo, da ukrepa kot posrednica pri sirski vladi in prepreči nadaljnje zaostrovanje razmer," je po telefonskem pogovori z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom sporočila Angela Merkel.
A se norca delajo. Sedaj, ko je tričetrt Sirije osvobojene, jih pa to skrbi. Ko pa je imala SAA le pribljižno 15 % razdrobljenega ozemlja Sirije in so glavorezci v miru delali štalo, je bilo pa vse v redu . Takrat pa ni bilo zaostrenih razmer.. Mislm....
Rasta75
# 28.08.2018 ob 16:51
Rusko obrambno ministrstvo medtem sporoča, da bi ZDA kot izgovor za napad na sirske vladne sile lahko uporabile zaigran kemični napad, poroča ruski RT. Ruska vojska je v nedeljo sporočila, da v Idlibu teroristična skupina Tahrir Al Šam pripravlja zaigran napad s klorom. Za usposabljanje džihadistov naj bi skrbelo zasebno britansko vojaško podjetje Olive Group.

Rusija: Zaigrani kemični napad izgovor za posredovanje
"Izvajanje te provokacije, ki se izvaja s pomočjo britanskih obveščevalnih služb, naj bi bilo izgovor za ZDA, Veliko Britanijo in Francijo, da izvedejo letalske napade proti državnim in gospodarskim objektom v Siriji," je dejal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost John Bolton je prejšnji teden v sredo sporočil, da je Washington videl sirske načrte za vojaško ofenzivo na Idlib in izrazil zaskrbljenost, "da bi Asad znova uporabil kemično orožje". "Če Sirija uporabi kemično orožje, se bomo odzvali zelo odločno," je takrat dejal.


Ne morem verjeti, da so vam to celo dovolili objaviti. No ja, sem pa po drugi strani povsem prepričan, da ko pride do insceniranega kemičnega napada, boste povsem pozabili na to in papagajsko ponavljali laži, da je (spet) kriv Asad.
karambo
# 28.08.2018 ob 16:10
dickbutt
Psi lajajo, karavana gre dalje...


Kaj delajo psi je nerelevantno. Važno je kaj bo storil medved.
audiac
# 28.08.2018 ob 15:17
Tole zadnje veliko sirsko smetišče od Idliba bodo Rusi in SAA itak temeljito počistili,pa če se Trumpi in Makaroni postavijo na glavo.Pred parimi dnevi je bil v Damasku tudi načelnik iranskega generalštaba,ker bo seveda pri pucanju sodeloval tudi Hezbolah in IRGC.S FSA se bodo Rusi itak dogovorili o predaji,Nusro&Co. pa bodo morali sesuti do konca.Nimajo jih namreč kam več premeščati,saj je bil predhodno smetišče prav Idlib.Verjetno jih bo veliko popihalo v Turčijo,ampak tudi oni ne bodo kaj preveč navdušeni nad njimi.En del pa bo seveda nadaljeval pot tudi v Evropo.Tale akcija SAA in zaveznikov verjetno ne bo bila hitra (da se izognejo preveč žrtvam med svojo vojsko),bo bila pa temeljita.Nekaj dni jih bodo standardno mehčali z letalstvom in čedalje učinkovitejšo arilerijo,potem pa naprej v s pešadijo v kotličke.
seven7
# 28.08.2018 ob 15:42
Ma ne me jeb.... s tem kemičnim no.

Res so tečni in predvodljivi.
QUENDI
# 28.08.2018 ob 15:30
.....Merklova očitno sploh ničesar ne razume in sodeluje pri scenariju Zahodnih režiserjev..... žal preslepiti se več ne da.....že od sestrelitve Pan Am Flight 103 leta 1988......oz polleta prej iranskega potniškega letala brez opravičila USA......
Bivši uporabnik
# 28.08.2018 ob 17:58
Ta prava dva, kajpada.

Ron Paul je že pred tedni napovedal, da bodo ZDA izvedle false flag kemični napad, da bodo dobile izgovor za nov poseg. Banda kriminalna!
Ramus
# 28.08.2018 ob 19:38
Ruska vojska je v nedeljo sporočila, da v Idlibu teroristična skupina Tahrir Al Šam pripravlja zaigran napad s klorom. Za usposabljanje džihadistov naj bi skrbelo zasebno britansko vojaško podjetje Olive Group.

Zelo verjetno boste našli napadalce na Skripalova v tem podjetju - Olive Group
Kekec99
# 28.08.2018 ob 19:04
Asad kemičnega orožja nima in nima nobene potrebe da bi ga uporabil in s tem izzival velike sile naj ga bombardirajo. Po drugi strani teroristi tako orožje imajo (sirijska vojska je že našla taka skladišča in o njih poročala) in so ga dokazano pripravljeni uporabiti. Seja v ZN je v teku, vendar to RTVSLO ne zanima, oni imajo svoje vire pri CNN in podobnimi.
lordslayer
# 28.08.2018 ob 15:30
Nej se Merkla raj za svoje briga, glede na to, da šopa migrante v EU kot za stavo ...
GORA2
# 28.08.2018 ob 19:11
Prav tako je sporočil, da ZDA "iščejo način, da ostanejo vzhodno od reke Evfrat in tam nadaljujejo boj proti t. i. Islamski državi (IS)"

V tem odstavku se skriva resnica zakaj so zahodne sile tako proti posredovanju Sirskih vojaških sil na pokrajino Idlib ker vejo,če uradne sirske sile osvobodijo Idlib se bodo usmerili na vzhodno pokrajino Sirije kar pa ne odgovarja ZDA,ki si želi dolgotrajni konflikt v regiji.
Hardworker
# 28.08.2018 ob 17:45
V Idlibu ni humanosti. Zato o nekakšni humanitarni krizi ni govora. Idlib je največja teroristična postojanka na svetu, ki mora prenehati obstajati.
Za civiliste so s strani sirske vojske že ustvarjeni reševalni koridorji, preko katerih se lahko umaknejo na varno in počakajo da sirska vojska osvobodi svoje ozemlje.
Problem pri tem delajo teroristične grupe, ki civilistom ne dovolijo ven iz mesta.
grenadir
# 28.08.2018 ob 16:25
Muraselon poroča, da naj bi Turki na nedavnem sestanku z Rusi kar se tiče idliba, zaprosili edino, zato, da bi SAA z zavezniki prestavila začetek napada za 10 dni, ker naj bi se dogovarjali za razpustitev HTSa, kot najmočnejše grupacije v Idlibu....O kakršnih koli drugih zahtevah Turčije ne poročajo.....
Kazalo