Svet
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Pakistan
Iz Pakistana so o podobnih napadih že poročali. Foto: EPA

Dodaj v

Bomba na avtobusu z vladnimi uslužbenci

Krvavi napadi vsakdan Pakistana
27. september 2013 ob 12:15,
zadnji poseg: 27. september 2013 ob 14:51
Pešavar - MMC RTV SLO, Reuters

V pakistanskem mestu Pešavar je na avtobusu, ki je prevažal vladne uslužbence, eksplodirala bomba. Na vozilu je bilo več kot 70 ljudi, umrlo jih je 17, ranjenih je 34.

Bomba, v kateri je bilo med 10 in 15 kilogrami razstreliva, je bila skrita v zadnjem delu avtobusa, preiskovalci pa menijo, da so napadalci točno vedeli, kdo se bo s tem avtobusom peljal. Odgovornosti sicer ni priznala še nobena skupina.

Pešavar na severozahodu Pakistana je v zadnjih letih pretreslo že veliko podobnih napadov, ki naj bi jih zakrivili talibanski uporniki.

V nedeljo umrlo 75 ljudi
Bomba je v mestu nazadnje odjeknila v nedeljo, ko sta se pred cerkvijo razstrelila dva samomorilska napadalca. V napadu je umrlo 75 ljudi. To je bil eden najhujših napadov na kristjane v državi, napad pa naj bi izvedli oboroženi skrajneži, povezani s pakistanskimi talibani.

Junija lani pa je bila na avtobusu prav tako podtaknjena bomba. Tudi takrat so bile žrtve vladni uslužbenci, napad je zahteval 20 življenj.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
sonce12
# 27.09.2013 ob 15:22
Zakva Jankovič pol tolk sil navadne državljane, naj se vozijo z avtobusi, naj najprej sami politiki preizkusijo vožnjo,
divjejabolko
# 27.09.2013 ob 15:13
Se strinjam. Pri nas je toliko teh javnih Audijev ipd., da ne bi mogli proizvesti dovolj bomb ...

Ko sem prvo prebral naslov novice, sem mislil, da se gre za Slovenijo, no, pol sem se pa spomnil, zakaj bi veljaki pri nas potovali v avtobusih. Aja, čakaj, saj ima vsaka stranka svoj bus (SDS, Desus, NSi, Zares itn.) v času volilne kampanje ... hmm ...
usavko
# 27.09.2013 ob 14:20
Naši se ne vozijo z busi, ker so "prepomembni"... :(
Kazalo