Sneg močno ovira letalski promet v Carigradu. Foto: Reuters
Sneg močno ovira letalski promet v Carigradu. Foto: Reuters

Sneženje je turško mesto prekrilo z belo odejo, ponekod debelo tudi 30 centimetrov, kar je povzročilo nevšečnosti v prometu. Zaprtih je več cest, prekinjen je trajektni promet.

Sneg je sicer turiste v zgodovinski prestolnici Otomanskega cesarstva razveselil, manj navdušeni pa so prebivalci, ki se odpravljajo na novoletna praznovanja.

Turški letalski prevoznik Turkish Airlines je sporočil, da je odpovedal okoli 265 domačih in mednarodnih poletov z letališča Atatürk, na letališču Sabiha Gokcen pa je 34 poletov odpovedal zasebni letalski prevoznik Pegasus Airlines. Iz Ljubljane je bil odhod letala iz Carigrada načrtovan za ob 11.35, a je poletel šele ob 15.59.

Obstali tudi trajekti
Odpovedali so tudi vse trajektne povezave skozi Bospor, ki seka evropski in azijski del Carigrada. Mestne oblasti so vse prebivalce pozvale, naj se odrečejo vsem nenujnim potem. Carigrajske oblasti so se ob februarskem sneženju znašle pod plazom kritik zaradi premajhnega odziva, zato so tokrat na delo poslale 5.450 delavcev, na ulice pa so posuli skoraj 12 ton soli.

Sneži tudi drugod po Turčiji, zaradi česar so zaprli šole v več kot 20 provincah. Sneženje se bo po napovedih nadaljevalo vse do petka opoldne.