Eksplozija je odjeknila v stanovanjski soseski. Foto: Reuters
Eksplozija je odjeknila v stanovanjski soseski. Foto: Reuters

Bombni napad v stanovanjski soseski mesta na severu Sirije se je zgodil en dan po dveh eksplozijah avtomobilov bomb v bližini poslopij varnostnih sil v Damasku, ki sta zahtevali 27 smrtnih žrtev in najmanj sto ranjenih.

Aleppo je v zadnjem letu protestov proti režimu Bašarja Al Asada doživel manj nasilja kot druga sirska mesta, toda v zadnjem času so nemiri zajeli tudi to trgovsko mesto, ko se je upor proti režimu razširil še na preostale dele države.

Poluradna sirska televizijska postaja Al Ikbarija je poročala, da so oblasti dobile namig o avtomobilu bombi in ob eksploziji je v soseski potekala evakuacija prebivalcev. V avtomobilu je bilo nameščenih 200 kilogramov razstreliva.

Državna tiskovna agencija SANA je poročala, da so za napad odgovorni teroristi, medtem ko so opozicijski aktivisti prepričani, da gre še za eno v vrsti manipulacij režima, ki hoče prikazati, da so za uporom proti predsedniku Asadu tuji teroristi.

Po podatkih ZN-a je v enem letu protirežimskih protestov v Siriji umrlo več kot 8.000 ljudi, oblasti v Damasku pa ob tem dodajajo, da je bilo med protesti ubitih 2.000 pripadnikov varnostnih sil.