Policija je ubila šest napadalcev, enega pa aretirala. Foto: Reuters
Policija je ubila šest napadalcev, enega pa aretirala. Foto: Reuters

V državi so razglasili dva dni žalovanja.

Odgovornost za napad na lokal, ki ga obiskujejo številni tujci, je prevzela skrajna islamska skupina Islamska država. Napadalci so se ob vstopu v lokal drli: "Alahu Akbar!" (Bog je največji).

Po poročanju tiskovnega predstavnika bangladeške vojske je bilo vseh 20 ubitih talcev tujcev, med njimi sedem Italijanov in osem Japoncev. Policiji je v akciji sicer uspelo rešiti 13 talcev, med njimi enega Japonca in dva prebivalca Šri Lanke

V okoli enournem spopadu z močno oboroženimi napadalci, ki so imeli pri sebi razstrelivo, sta bila ubita tudi dva policista."Operacija je končana, razmere so pod nadzorom," je povedal tiskovni predstavnik vojske Rašidul Hasan, ki je dopustil možnost, da je kateri od napadalcev zbežal.

Bangladeška premierka Šejk Hasini je napad ostro obsodila in napovedala, da bo vlada izkoreninila terorizem in militantnost v Bangladešu. "V Bangladešu ne bomo dopuščali nikakršnih terorističnih dejanj," je poudarila. "Kakšni muslimani so ti ljudje? Nikakršne vere nimajo," je še dejala o napadalcih.