Evropa
(5)
Pedro Sánchez
63-letnik je napovedal napad na premierja Sáncheza (na sliki), motiv pa naj bi bilo maščevanje zaradi načrtov vlade o premestitvi posmrtnih ostankov diktatorja Franca. Foto: Reuters

Dodaj v

Španija: Policija preprečila napad na premierja Sáncheza

Aretirani je svoje načrte objavil na družbenem omrežju
8. november 2018 ob 17:40
Madrid - MMC RTV SLO, STA

Španske oblasti so sporočile, da je španska policija preprečila napad na premierja Pedra Sáncheza. Motiv za napad je bil domnevno načrt španske vlade o izkopu in premestitvi posmrtnih ostankov španskega diktatorja Francisca Franca.

Katalonska policija je sporočila, da je aretirala moškega, ki je želel ubiti premierja, in na njegovem domu našla večje količine orožja.

Moškega so aretirali pred tremi tedni v katalonskem mestu Terrassa. Aretirani se je domnevno želel z napadom maščevati zaradi načrtov španske vlade o izkopu in premestitvi posmrtnih ostankov španskega fašističnega diktatorja Francisca Franca. Franco je vse od smrti leta 1975 pokopan v mavzoleju severozahodno od Madrida.

63-letni moški je imel dovoljenje za orožje, ki so ga našli pri njem doma. Delal je za zasebno podjetje za varovanje. Svoje načrte, da namerava ubiti Sáncheza, je vnaprej objavil na družbenem omrežju.

B. V.
Prijavi napako
Komentarji
ni maitre
# 08.11.2018 ob 18:08
Francota bi moral strest sredi Atlantika in naj tam njegovi podporniki mahajo s fašističnimi simboli in paradirajo.
komsomolec
# 08.11.2018 ob 20:02
skranji desničarji so nevarna grožnja. treba zaostriti zakonodajo, da se jih brzda. za začetek razorožitev vse članov desnih strank, društev, bratovščin ...
JozekVeseli
# 08.11.2018 ob 20:12
Skrajna desnica postaja vedno bolj nora. To ni vec normalno, uboji, terror, totalna psihoza uma, sovrastvo, da se kadi. To ne more prinesti nic dobrega.
Machete
# 08.11.2018 ob 21:20
JozekVeseli
Skrajna desnica postaja vedno bolj nora.


Treba je tudi nekoliko razumeti duh časa. Omenjeni skrajneži so deriviligirani v večini od rojstva naprej. Nestabilne družine, slabši šolski proces, nerazvoj talentov in umskega potenciala. Kasneje delajo v zanikrno plačanih službah ali sploh ne, nor kapitalizem z ustvarjanjam prisiljenega hotenja po več in več za lastno 'srečo' in osebni izkaz, jih avtomatsko prikuje na najglobje dno družbene pripadnosti in veljave. Sovražtvo do kogar koli že, jim je edini še možen odziv zoper svojo nesrečo. Z znašanjem nad manjšinami, na drugi strani pa volijo vse mogoče visoko koruptnivne župane in politike, samo drastično poslabšujejo svoj položaj, česar ne uspejo dojeti, ker so ujeti v kolektivno lažni in hipnotični 'lastni prav'.
GeorgeB
# 08.11.2018 ob 23:48
A so Šarca zvezal? :D
Ne bi se čudil, če bi se mu odpeljalo... Toliko časa igrati pomebneža in na pol mutavega, je že težko... :D
Kazalo