Sosedje in sorodniki ne morejo verjeti, da bi 37-letnica ubila otroke, saj je veljala za izredno ljubečo in skrbno mater. Foto: MMC RTV SLO/EPA
Sosedje in sorodniki ne morejo verjeti, da bi 37-letnica ubila otroke, saj je veljala za izredno ljubečo in skrbno mater. Foto: MMC RTV SLO/EPA
Policija še vedno preiskuje kraj zločina. Foto: MMC RTV SLO/EPA
Umora otrok osumljena mati

Policija je potrdila smrt štirih deklic, starih dve, 11, 12 in 14 let, ter štirih dečkov, starih pet, šest, osem in devet let. Vzroka smrti niso razkrili, po poročanju avstralskih medijev pa naj bi bili otroci zabodeni. Policija je potrdila, da so v hiši odkrili več vrst morilskega orožja, tudi nože.

Osumljenka sodeluje s policijo
Sorodniki in prijatelji osumljenke ne morejo verjeti, da bi bila 37-letnica, ki je bila zelo ljubeča in materinska, sposobna ubiti svojih sedem otrok in nečakinjo (14), poroča The Guardian. V soseščini so jo celo klicali "Big Mama" ali "velika mama". Ženska ima vbodne rane po zgornjem delu telesa, a policija ni želela pojasniti, ali si jih je zadala sama. Kot je še sporočila policija, osumljenka umora sodeluje v preiskovalnem postopku.

Tragedija je pretresla Cairns, mediji pa objavljajo pričevanja očividcev in drugih prič. Nekateri sosedje tako trdijo, da so žensko v noči na petek slišali kričati: "Ne pusti jih oditi. Bog naj nas blagoslovi. Odpusti mi, kar bom storila." 13-letna prijateljica otrok pa je dejala, da je 37-letnico srečala dan pred tragedijo in da je govorila o Bogu ter trdila, da ji je dal moč, da naredi kar koli.

Dan žalovanja
Blizu hiše, kjer se je zgodila tragedija, ljudje polagajo rože in plišaste medvedke, v cerkvah v Cairnsu pa je ponoči potekalo več bedenj in cerkvenih slovesnosti za žrtve. V Avstraliji medtem poteka žalovanje za otroki.

Umora otrok osumljena mati