Vojaško letalo je strmoglavilo med treningom, nastala gmotna škoda je zelo velika. Foto: EPA
Vojaško letalo je strmoglavilo med treningom, nastala gmotna škoda je zelo velika. Foto: EPA

Istoimensko mesto v ameriški zvezni državi Virginia s 440.000 prebivalci je znano turistično mesto, ki slovi predvsem po svoji 320 kilometrov dolgi obali - ta se razprostira vzdolž Atlantskega oceana. Prav tako je v okolici mesta oporišče ameriške mornarice in vojaške letalske flote, tako da so stanovalci navajeni na vsakodnevno preletavanje letal.
A v petkovem poletu je šlo nekaj hudo narobe, saj se je letalo F/A 18 D, v katerem je na prvem sedežu sedel pilot začetnik, na zadnjem pa izkušen pilot, zrušilo. Zaradi še neznane tehnične okvare je letalo zagorelo in padlo na pet bivanjskih zgradb. Zgorelo je najmanj 40 stanovanj.
Pilot se je prebivalcem za nesrečo opravičil
Tamkajšnje oblasti so sprva sporočile, da je bilo v nesreči ranjenih devet ljudi, pozneje pa so število popravili na sedem ranjenih. Pilot letala naj bi se že na samem kraju nesreče stanovalcem za nesrečo opravičil in se jim zahvalil, saj so ga prav oni rešili z nevarnega območja.

"Bil sem v stanovanju in zaslišal sem tri glasne poke. Vstal sem s kavča in šel k zadnjim vratom. Ko sem pogledal ven, sem videl pilota na tleh in padalo, kije viselo z zgradbe. Videl sem, da je ranjen, zato sem stekel ven, da bi mu pomagal," je dejal eden zmed tamkajšnjih prebivalcev.

Reševalci po petkovem pregledu območja sicer ne poročajo o mrtvih, še vedno pa pogrešajo tri stanovalce iz doma za upokojence. ''Če je med ruševinami še kakšna oseba, so možnosti za njeno preživetje majhne,'' je dejal reševalec Tim Riley. Pogrešane bodo iskali še najmanj tri dni.