Skupina skrajnih levičarjev se je spopadla s policijo. Foto: Reuters
Skupina skrajnih levičarjev se je spopadla s policijo. Foto: Reuters

Policija je proti približno 700 nasilnežem v predmestju Wandsbek, ki so policiste obmetavali s kamenjem, uporabila vodne topove in solzivec. Ranjenih je bilo osem policistov. Med nemiri je zagorelo policijsko vozilo, na več ulicah v mestu pa so ognjeni zublji zajeli tudi smetnjake in cestne barikade. Za varnost je skrbelo več kot tisoč policistov.

Demonstracije okoli tisoč skrajnih desničarjev pod geslom "Dan nemške prihodnosti" v mestu so se zaradi spopadov začele s triurno zamudo. Hkrati so desničarski skrajneži na poti po mestu naleteli na številne ovire in so morali spremeniti vnaprej načrtovano smer pohoda.

Demonstracij obeh skrajnih skupin naj bi se udeležilo več tisoč ljudi. Po oceni policije se je pozivu sindikatov in glavnih strank k mirnim demonstracijah proti pohodu skrajne desnice pod sloganom "Hamburg kaže svoje prave barve", da bi skrajni desnici poslali sporočilo tolerantnosti, odzvalo več kot 10.000 ljudi. "Stojimo skupaj, ponosni, da smo svetovljansko mesto," je na glavnem shodu ob velikem odobravanju množice dejal župan Hamburga Olaf Scholz.