Deroča voda je s seboj prinašala naplavine. Foto: EPA
Deroča voda je s seboj prinašala naplavine. Foto: EPA
Štirje mrtvi v neurju v Nemčiji

Poplave so najbolj prizadele vzhodni del nemške zvezne dežele Baden-Württemberg. Med neurjem v noči na ponedeljek je ponekod po navedbah nemških vremenoslovcev v eni uri padlo 67 litrov dežja na kvadratni meter, kar je običajna vrednost za dva tedna. V kraju Laupheim so izmerili najvišjo gladino rek v zadnjih 100 letih.

Najhuje je bilo na vzhodu Baden Württemberga, v okolici mesta Ulm in v nekaterih predelih Bavarske. Zaradi močnega naliva so poplavljene hiše, odneslo je številne ceste, še zdaj so zaprte železniške proge in avtocesta A7. V številnih predelih so zaprte šole in vrtci.

Med smrtnimi žrtvami je gasilec, ki je umrl med poskusom reševanja neke osebe, ki je prav tako umrla. Identiteta te osebe ni znana. Tretja smrtna žrtev je 60-letni moški, ki je umrl v poplavljeni podzemni garaži. V kraju Schorndorf je umrla še 13-letnica, ki se je pred dežjem umaknila pod železniški most, a jo je nato zadel vlak. Z njo je bil 12-letnik, ki ni bil poškodovan, a je po nesreči prejel psihiatrično pomoč

Štirje mrtvi v neurju v Nemčiji