Na območju poteka obsežna reševalna akcija. Oblasti se bojijo, da bo žrtev še več. Foto: Reuters
Na območju poteka obsežna reševalna akcija. Oblasti se bojijo, da bo žrtev še več. Foto: Reuters
Strmoglavilo vojaško tovorno letalo

Tamkajšnja televizija je poročala, da je 51 let staro letalo hercules C-130, ki je ob padcu zagorelo, padlo na hiši v novi stanovanjski soseski dvomilijonskega Medana. Na sosednjih stavbah je povzročilo veliko škodo, avtomobile pa spremenilo v goreče kupe železja.
Koliko je smrtnih žrtev nesreče, je po besedah reševalcev nemogoče zanesljivo napovedati, saj so številni še vedno ujeti pod ruševinami stanovanjskih poslopij, na katera je padlo letalo.

Preživelih verjetno ni
Reševalci so do zdaj našli 84 trupel, bojijo pa se, da nesreče ni preživel nihče od ljudi na krovu letala. Poveljnik indonezijskih letalskih sil Agus Supriatna je povedal, da je bil na letalu ob vzletu iz Džakarte poleg 12-članske posadke še 101 potnik. Večinoma naj bi šlo za družinske člane častnikov, med njimi so bili tudi otroci. Po njegovih besedah ni znano, ali so vsi nadaljevali potovanje proti Medanu, saj je imelo letalo postanka v mestih Pekabaru in Dumai.

Predtem je tiskovni predstavnik vojske Fuad Basja dejal, da je letalo padlo dve minuti po vzletu z bližnjega vojaškega letališča.

Strmoglavilo vojaško tovorno letalo