Letalo je padlo približno deset kilometrov od Katmanduja. Foto: EPA
Letalo je padlo približno deset kilometrov od Katmanduja. Foto: EPA

Letalo je turiste peljalo na panoramski izlet na območju Mount Everesta, zrušilo pa se je, ko se je vračalo z gorskega preleta in je bilo na poti proti prestolnici Katmandu. Letalo je padlo približno deset kilometrov od Katmanduja, ko je v izjemno slabem vremenu izgubilo stik z nadzornim stolpom na letališču v Katmanduju.

Tamkajšnja reševalna služba je sporočila, da se je letalo tipa buda air 103 ob vrnitvi s poleta v močnem dežju in megli zaletelo v goro Kotdada. Na krovu je bilo 10 Indijcev, trije turisti iz drugih držav, trije domači turisti in trije člani posadke. Reševalci so že prispeli na kraj nesreče in iščejo morebitne preživele, da bi jih našli, pa je zelo malo verjetno.

Tamkajšnja televizija je poročala, da so očividci v mestu Godavari, nedaleč stran od Katmanduja, videli plamene iz letala le nekaj trenutkov pred padcem. "Letalo se je vračalo v Katmandu, ko smo zagledali goreče letalo, ki je kmalu zatem padlo na tla," je povedal eden izmed očividcev.

Letalske nesreče v Nepalu niso redkost
V goratih predelih Nepala letalske nesreče niso neobičajne. Lani decembra se je prav tako v bližini Katmanduja zrušilo manjše letalo, kjer je umrlo 22 potnikov in članov posadke, avgusta lani pa je v nesreči, ko se je v slabem vremenu v gorah zrušilo letalo, umrlo 14 ljudi.