Bariloche je najbolj znan kraj province Rio Negro v Argentini, kjer je guverner na nenavaden način odpustil polovico uradnikov. Foto: EPA
Bariloche je najbolj znan kraj province Rio Negro v Argentini, kjer je guverner na nenavaden način odpustil polovico uradnikov. Foto: EPA

Namesto da bi se z uslužbenci province Rio Negro soočil neposredno ali vsaj uporabil notranje komunikacijske tokove, se je 51-letni Weretilneck odločil, da bo videonagovor objavil kar na YouTubu.

Srečnežem 15 odstotkov nižje plače
V torek zvečer je tako guverner ene izmed argentinskih provinc iz Patagonije objavil ostre varčevalne ukrepe, v katere je prisiljen zaradi proračunskega primanjkljaja. Odpuščenih je natanko 50 odstotkov vseh uslužbencev province Rio Negro oz. 170 od 340, vsem preostalim pa so se plače znižale za 15 odstotkov.

"Odločil sem se, da bom znižal število javnih uradnikov za 50 odstotkov," je bil neposreden Weretilneck v šestminutnem nagovoru prek največjega spletnega portala za izmenjavo videov.

Provinca Rio Negro zajema severni del Patagonije in se razprostira od Atlantika do Andov. Dvesto tisoč kvadratnih kilometrov velika pokrajina (10-krat večja od Slovenije) z dobrimi 600 tisoč prebivalci slovi po kmetijstvu in turizmu, saj je del province tudi slovito gorsko letoviško mesto Bariloche s slikovitimi jezeri kot Nahuel Huapi.

Odpuščanje po guvernerjevo prek spleta (v španščini)