Ali Gayetova in Hollande res kaj skrivata? Hollande je bil sicer več kot 30 let v zvezi z znano političarko Ségolène Royal, od leta 2007 pa je v razmerju z novinarko Valérie Trierweiler. Foto: EPA
Ali Gayetova in Hollande res kaj skrivata? Hollande je bil sicer več kot 30 let v zvezi z znano političarko Ségolène Royal, od leta 2007 pa je v razmerju z novinarko Valérie Trierweiler. Foto: EPA
Nicolas Sarkozy in Carla Bruni Sarkozy
Sarkozy in Carla Bruni sta bila med njegovim mandatom zelo oblegana. Par se je tudi poročil in ima hčer. Foto: EPA
Francijo razburja predsednikova afera

Socialistični predsednik je prepričan, da je šlo za "napad na njegovo zasebnost". "Francois Hollande globoko obžaluje vdor v njegovo zasebno življenje, saj ima do njega enako pravico kot vsi drugi državljani. Razmišlja, kako bi ukrepal proti reviji, morda tudi s sodnim postopkom," so sporočili iz njegovega urada.

Tabloidni tednik je pred kratkim na sedmih straneh objavil fotografije, ki so prikazovale prihode in odhode iz nekega pariškega stanovanja. V stavbo naj bi namreč istočasno vstopali moški, ki naj bi bil domnevni Hollandov varnostnik, sam Hollande (ki naj bi se pripeljal na skuterju s črno čelado na glavi) in omenjena igralka.

41-letna Julie Gayet je priznana televizijska in filmska igralka, ki je nastopila že v več kot 50 filmih. Je mati dveh otrok.

Nič novega?
Če se bo afera med Hollandom in Gayetovo izkazala za resnično, se bo nadaljevala dolgoletna tradicija "radoživih" francoskih predsednikov in vodilnih politikov. Prejšnji predsednik Nicolas Sarkozy se je na primer sredi predsedovanja ločil in nato poročil z nekdanjo manekenko Carlo Bruni.

Sarkozyjev predhodnik Jacques Chirac naj bi prav tako imel več afer, podobno kot tudi njegov predhodnik Francois Mitterand, ki je imel z ljubico celo hčer. Nepopravljivi ženskar je bil tudi Valery Giscard d'Estaing. V svoji zadnji knjigi je namignil, da naj bi imel celo afero s princeso Diano.

Izkušnje s sodišči
Revija Closer se je na sodišču znašla že lani, potem ko je septembra objavila sporne fotografije britanskega princa Williama in njegove žene Kate na počitnicah v Provansi, na katerih se je vojvodinja Cambriška sončila zgoraj brez. Kraljevi par je trdil, da je šlo za vdor v zasebnost, in na sodišču dosegel prepoved nadaljnje objave v Franciji. Revija Closer in njen založnik, družba Mondadori, sta morala v 24 urah predati izvirnik in vse kopije fotografij, sicer bi morali plačati 10.000 evrov na dan.

Francijo razburja predsednikova afera