Ciini vohuni naj bi si za tarčo vzeli iranske jedrske objekte. Foto: Reuters
Ciini vohuni naj bi si za tarčo vzeli iranske jedrske objekte. Foto: Reuters

Vplivni iranski zakonodajalec Parviz Soruri je povedal, da so agenti delovali v koordinaciji z izraelskim Mosadom in drugimi regionalnimi agencijami. ZDA in njene zaveznice Iran sumijo, da razvija jedrsko orožje, kar Teheran vztrajno zanika.

Soruri, član močnega odbora za nacionalno varnost in zunanjo politiko, sicer ni želel razkriti ne narodnosti domnevnih agentov ne časa aretacije. "ZDA in vohunski aparati sionističnega režima so skušali uporabiti regionalne obveščevalne službe, tako znotraj kot zunaj Irana, da bi tako zadali močan udarec državi," je dejal. "Na srečo so se jim načrti zaradi naglih postopkov obveščevalnega ministrstva porušili."
Ciini vohuni prijeti v Libanonu
Do iranskih trditev prihaja prav po poročilih v ZDA, da je libanonski Hezbolah razkril vohunski obroč Cie znotraj šiitske vojaške organizacije, življenja ameriških vohunov pa naj bi bila zdaj resno ogrožena. Hezbolah ima tesne vezi z Iranom.

Čeprav je ameriško veleposlaništvo v Bejrutu sprva dejalo, da poročila na držijo, pa so predstavniki ZDA pozneje priznali, da so navedbe vodje Hezbolaha šejka Hasana Nasralaha resnične.