George H. W. Bush je bil osem let podpredsednik ZDA, nato pa še štiri leta predsednik (1989-1992). Foto: EPA
George H. W. Bush je bil osem let podpredsednik ZDA, nato pa še štiri leta predsednik (1989-1992). Foto: EPA

88-letni Bush je sicer zaradi zapletov ob bronhitisu v bolnišnici že mesec dni. Kot je pojasnil Bushev predstavnik za stike z javnostmi, nekdanji predsednik še naprej ostaja v bolnišnici.

Bush je bil na čelu ZDA med letoma 1989 in 1993, torej en predsedniški mandat, medtem ko je njegov sin George Bush mlajši v Beli hiši preživel dva mandata.

Nemški tednik Der Speigel pa je danes na svoji spletni strani pomotoma objavil sicer še nedokončan novinarski prispevek ob smrti Busha starejšega. Članek je bil na spletni strani le nekaj minut, kljub temu so ga opazili številni bralci. V prispevku je newyorški dopisnik časnika Busha opisal kot "brezbarvnega politika", čigar podoba v javnosti se je izboljšala šele, ko so njegovo predsedovanje primerjali s predsedovanjem njegovega sina Georgea Busha mlajšega.

"Železna lady" po operaciji že v domači oskrbi
Zdravje se je izboljšalo tudi Bushevi tesni zaveznici, nekdanji britanski premierki Margaret Thatcher. "Železna lady" je zapustila bolnišnico, kamor so jo sprejeli pred božičem zaradi operacije na mehurju. V kateri bolnišnici je bila na zdravljenju nekdanja "železna lady", ni znano, prav tako ni znano, kje je zdaj.

87-letni Thatcherjevi naj bi operirali tumor na mehurju, operacija naj ne bi bila zahtevna in nekdanja premierka jo je dobro prestala. Thatcherjeva, do zdaj edina ženska na položaju predsednika britanske vlade, se zelo redko pojavlja v javnosti, že deset let pa ni imela nobenega javnega nastopa. Trpela naj bi za alzheimerjevo boleznijo in je tudi fizično precej oslabela.