Število žrtev samo še narašča. Foto: EPA
Število žrtev samo še narašča. Foto: EPA
Ladja je potonila v ponedeljek ponoči. Foto: EPA

Kot poroča BBC, je več deset ljudi prebilo policijski kordon na reki v kraju Džjanli in zahtevalo odgovore.

Ladja Eastern Star (Vzhodna zvezda) se je v ponedeljek ponoči med neurjem prevrnila, pri tem pa je večina potnikov, ki so za časa nesreče spali, ostala ujetih v kabinah.

Do zdaj so oblasti potrdile 65 smrtnih žrtev, reševalci pa se kljub močnemu deževju še kar trudijo priti do morebitnih preživelih, ujetih v ladji, čeprav so zadnje žive potnike potegnili iz lupine v torek. V noči na četrtek so reševalci našli še 39 trupel.

Od 450 potnikov na krovu se je rešilo zgolj 14 ljudi, oblasti pa pravijo, da še niso izgubile upanja. "Ladja je potonila v zelo kratkem času, zato bi bil v lupini ladje še vedno lahko ujet zrak," je za kitajsko agencijo Šinhua povedal Li Čišju s kitajske pomorske univerze.

Premier na čelu operacije
Kitajske oblasti skušajo dokazati, da so v reševalno akcijo vložile vse napore, predsednik Ši Džinping pa je takoj po nesreči obljubil, da bodo storili vse, kar je v njihovih močeh, da bi našli morebitne preživele. Hkrati je na kraj nesreče prispel drugi mož v državi, premier Li Kečjang, da bi osebno nadziral operacijo.

A besni svojci pogrešanih trdijo, da so lokalne oblasti tiste, ki jih popolnoma ignorirajo, in pravijo, da jih nihče ne obvešča o reševalni akciji. Na stotine obupanih družinskih članov v preddverju bližnjega hotela tako lahko samo spremlja ista ponavljajoča se televizijska poročanja.