Svet
London
Moški snema rusko zastavo s poslopja konzulata ruskega veleposlaništva v Londonu. Foto: Reuters
Theresa May
Mayeva je v nagovoru britanskega parlamenta poslancem povedala, da Rusija ni pojasnila, kako to, da je bil živčni strup uporabljen v Veliki Britaniji. Odgovor Moskve vidi kot "sarkazem, zaničevanje in kljubovanje". Foto: Reuters
Jeremy Corbyn
Vodja laburistov Jeremy Corbyn se je ostro odzval na besede Mayeve in vlado vprašal, kako se je odzvala na ruske zahteve po vzorcu živčnega strupa. Foto: Reuters
Donald Tusk
Predsednik Sveta EU-ja Donald Tusk je izrazil podporo Veliki Britaniji. Foto: Reuters
VIDEO
Velika Britanija uvaja sa...

Dodaj v

Mayeva: Velika Britanija bo izgnala 23 ruskih diplomatov

Moskva napoveduje povračilne ukrepe
14. marec 2018 ob 15:07,
zadnji poseg: 14. marec 2018 ob 19:22
London - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Velika Britanija bo izgnala 23 ruskih diplomatov in prekinila vse diplomatske stike na najvišji ravni, potem ko Rusija ni želela pojasniti napada z živčnim strupom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala, je sporočila britanska premierka Theresa May.

23 ruskih diplomatov, ki naj bi bili vpleteni v obveščevalne dejavnosti, ima en teden časa, da zapustijo Otok. V okviru prekinitve stikov je premierka preklicala tudi vabilo ruskemu zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu na obisk v London. Poleg tega se člani britanske kraljeve družine in britanske vlade ne bodo udeležili svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo letos poleti v Rusiji.

Zamrznili bodo tudi vse rusko državno premoženje, za katero obstajajo dokazi, da bi bilo lahko uporabljeno za ogrožanje življenj ali lastnine britanskih državljanov ali prebivalcev. Okrepila bo tudi nadzor potnikov in blaga iz Rusije.

Mayeva je v nagovoru britanskega parlamenta poslancem povedala, da Rusija ni pojasnila, kako to, da je bil živčni strup uporabljen v Veliki Britaniji. Odgovor Moskve vidi kot "sarkazem, zaničevanje in kljubovanje". Dodala je, da ni mogoč drugačen sklep, kot da je za poskus umora Skripala in njegove hčere kriva Rusija.

Corbyn: Vlada bi morala sodelovati z OPCW-jem
Na seji parlamenta se je oglasil vodja opozicijskih laburistov Jeremy Corbyn in dejal, da bi morala vlada v primeru Skripala sodelovati z organizacijo za prepoved kemičnega orožja (OPCW). Premierko Mayevo je vprašal, kako se je vlada odzvala na ruske zahteve za vzorec živčnega strupa in kakšne informacije ima britanska vlada o njegovem izvoru.

Corbyn meni, da je treba z Rusijo ohraniti tesen dialog in državo pozvati, da razkrije vse podrobnosti svojega programa kemičnega orožja OPCW-ju. Nazadnje se je navezal na nedavno smrt še enega ruskega oporečnika Nikolaja Gluškova, nekdanjega sodelavca kritika Kremlja Borisa Berezovskega, ki jo sicer policija še preiskuje; in vlado vprašal, kakšna varnostna zagotovila lahko nudi ruskim državljanom v Veliki Britaniji, poroča Guardian.

Rusija napoveduje protiukrepe
Rusko zunanje ministrstvo je v odgovor britanski vladi sporočilo, da bodo kmalu sprejeli povračilne ukrepe. "Britanska vlada je izbrala konfrontacijo z Rusijo," so poudarili in dodal, da britanska dejanja "uničujejo temelje normalnega medvladnega dialoga med državama".

Moskva: London ne spoštuje mednarodne konvencije
Moskva vpletenost v napad zanika in trdi, da ji London uradne zahteve za pojasnila ni posredoval. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je Rusija v skladu s konvencijo o kemičnem orožju pripravljena Londonu glede zastrupitve Skripala odgovoriti v desetih dneh, "če ji bo London uradno poslal zahtevo".

"Namesto da bi nam poslali zahtevo, Velika Britanija še naprej izvaja politični teater," je dejal in London obtožil nespoštovanja mednarodne konvencije o kemičnem orožju.

Britanska premierka je od Moskve zahtevala pojasnila v povezavi z napadom in ji postavila ultimat do torka zvečer. Rusija je že predtem dala jasno vedeti, da ne bo odgovorila na ultimat, dokler ne bo dobila vzorcev strupa, s katerim naj bi zastrupili Skripala.

Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dimitrij Peskov je še pred oznanilom Mayeve opozoril, da bodo ukrepom Londona sledili povračilni ukrepi Moskve. Za britanske obtožbe je dejal, da nimajo podlage v dejstvih.

Ruski poslanec Vladimir Džabarov je sporoči, da ne izključuje možnosti, da bo Rusija v povračilnih ukrepih izgnala 23 britanskih diplomatov iz Rusije, poroča ruska tiskovna agencija RIA.

Rusko veleposlaništvo obsoja "sovražno dejanje"
Rusko veleposlaništvo v Londonu je ukrepe proti Rusiji medtem označilo za "sovražno dejanje" in jih označilo za "nesprejemljive, neupravičene in kratkovidne". "Vsa odgovornost za poslabšanje odnosov med Veliko Britanijo in Rusijo je pri trenutnem političnem vodstvu Velike Britanije," je veleposlaništvo zapisalo na svoji spletni strani, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Kot so še sporočili, so britanske oblasti na pogovor poklicale ruskega veleposlanika v Londonu Aleksandra Jakovenka in ga obvestile, da so 23 ruskih diplomatov razglasili za nezaželene osebe.

Varnostni svet ZN-a o zastrupitvi
Varnostni svet Združenih narodov bo na zahtevo Londona na nujni seji razpravljal o zastrupitvi Skripala in njegove hčerke. Velika Britanija bo na odprti seji, ki se bo začela ob 20. uri po srednjeevropskem času, članice Varnostnega sveta seznanila s podrobnostmi o živčnem strupu novičok.

Predsednik Sveta Evropske unije Donald Tusk je izrazil strinjanje z Londonom in dejal, da Moskva "najverjetneje stoji za zastrupitvijo". Na Twitterju je izrazil "polno solidarnost" z Mayevo ob "brutalnem napadu, ki ga je zelo verjetno spodbudila Moskva". Izrazil je pripravljenost, da bi to vprašanje uvrstili na dnevni red vrha EU-ja prihodnji teden.

Dodal je, da bo Evropska unija počakala na London, preden bo odločila o morebitnih ukrepih proti Rusiji. "Počakati je treba na nekakšne predloge Londona za odločitev o našem skupnem odzivu na ta brutalen napad," je dejal na obisku na Finskem.

Nato: Napad je kršitev mednarodnih sporazumov
Iz zveze Nato so sporočili, da jih je London seznanil z uporabo živčnega strupa v napadu na Skripala in njegovo hčer v Salisburyju 4. marca, in Moskvo pozvali k odgovoru. Dodali so, da se članice zavezništva strinjajo, da pomeni napad s strupom "jasno kršitev mednarodnih norm in sporazumov", in poudarili, da je konvencija o kemičnem orožju iz leta 1997 eden izmed stebrov globalnega sistema neširjenja kemičnega orožja.

Članice zavezništva so izrazile solidarnost z Veliko Britanijo, ji ponudile podporo pri preiskavi in Rusijo pozvale, naj odgovori na britanska vprašanja ter posreduje organizaciji za prepoved kemičnega orožja vse podatke o programu živčnega plina novičok.

J. R.
Prijavi napako
Komentarji
wooly peter
# 14.03.2018 ob 15:16
britanske inštruktorje v vzhodni guti je treba nekak spravit domov, jasno
Druga Švica
# 14.03.2018 ob 15:43
Že dobro leto poročajo vsi zahodni mediji (pa tudi ritolizni vzhodni) kako je ruska obveševalna služba priredila ameriške volitve v korist Trumpa. Torej mora biti najboljša na svetu za kaj takšnega.

Sedaj pa že dober teden poslušam, da je ta ista obveščevalna služba pred ruskimi volitvami in svetovnem prvenstvu v nogometu poslala nekega diletanta, ki naj bi z ruskim strupom (da bo ja bolj očitno) pri belem dnevu sredi Londona likvidiral dvojnega agenta, ki so ga Rusi že imeli zaprtega 7 let ..... pa še to mu je spodletelo.
Torej mora biti ruska obveševalna služba najslabša na celem svetu.

Odločite se že enkrat, loleki. Oboje ni možno.
UPOR
# 14.03.2018 ob 15:45
na koncu bo prišlo do vsesplošne vojne, sredi EU pa ogromno ljudi, kateri podpirajo Rusijo in ne EU. Obetajo se državljanske vojne po vsej EU! Zapomnite si to. Zelo hitro.
generacija56
# 14.03.2018 ob 15:22
Ko začne nekdo v VB blazneti, blazni na veliko.
Razen obsodbe v medijih, ni niti enega dokaza.
Le trditve.
Izgleda da se to kraljestvo začenja razpadati bolj intenzivno kot imperij zla...
Mislim, da je vsakomur pismenemu jasno, da to, kar počne May nima veze z realnostjo.
Britanci imajo v tem parlamentarnem iboru res peh...
Zato pa je dobro imeti predsednika....
J@st
# 14.03.2018 ob 15:23
23 ruskih diplomatov, ki naj bi bili vpleteni v obveščevalne dejavnosti, ima en teden časa, da zapustijo Otok. V okviru prekinitve stikov je premierka preklicala tudi vabilo ruskemu zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu na obisk v London.

In pred enim tednom sevniso bili vpleteni v obvescevalni dejavnosti?

Poleg tega se člani britanske kraljeve družine in britanske vlade ne bodo udeležili svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo letos poleti v Rusiji.

Ja, to je bil namen.
Noben jih ne bo pogresal.

Tudi to da ZDA ne dovolijo svetovnega pervenstva v Rusiji je bilo popolnoma jasno se pred enim letom.
Mimogrede, po besedeh zdravnika, hcerka Skripalja nima v krvi nobenega strupa.
O tem seveda porocajo tuji mediji.
Pri nas pa na veliko gre demoniziranje in vmesavanje v tuje predsedniske volitve.
Pa dober tek.
wooly peter
# 14.03.2018 ob 15:49
ahaha, zdej je že filolog=) pa še vplivali na ter se vmešavali! ne pozabi
J@st
# 14.03.2018 ob 15:45
Varnostni svet Združenih narodov bo na zahtevo Londona na nujni seji razpravljal o zastrupitvi Skripala in njegove hčerke.
---------------------
Razumem da je clanek spisan za tiste ki niso navajani razmisljati.

Ampak dejstvo j, da kao Skripalj prezivel ker pravocasno dobil protistrup, le potrjuje da VB ima ta strup navzalogi.
Ker brez obrazca strupa ne dobis protistrupa.

In pol zganjajo histerijo da je ta strup ruski ker je bil nekoc proizveden v Rusiji.
A samo jaz vidim tukaj protislovje, laz in zavajanje?...

Dobro, sovrazite Rusijo- to je vase stalisce.
Ampak uporaba sivih celic se nobenemu ne skodila.
Druga Švica
# 14.03.2018 ob 15:45
Bistvo vse te protiruske gonje:

Ali Rusija potrebuje nova ozemlja pri vseh naravnih bogastvih in velikosti države?

- NE

A li Rusija potrebuje za svoj razvoj tuje vlagatelje in" know how"?

- DA

Ali zahod potrebuje rudna bogastva in nova ozemlja (drang nach Osten)?

- DA

Kdo potem takem koga ogroža? Odgovor najdete tukaj:

https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz
3tc
mb128
# 14.03.2018 ob 15:15
Huh, "nekomu" je očitno še kako v interesu, da se razprava razvodeni vsaj malo!
Ogroženi
# 14.03.2018 ob 15:47
Zdaj se še bolj očitno vidi, kako so Ruske športnike na bazi govoric izločili iz Olimpijskih iger. Vse te svinjarije EU, ZDA in UK bomo enkrat drago plačali. Resnica slej kot prej pride na dan. Igramo se z mirom, kateri na tak način ne bo trajal večno. Prav kličemo k vojni. Pokalo bo.
Druga Švica
# 14.03.2018 ob 15:47
Sicer se pa formulo za izdelavo tega strupa lahko najde vsak na internetu. Nobena skrivnost.

https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_a
gent#/media/File:Novichok_examples_trimm
ed.png
feminist
# 14.03.2018 ob 15:55
Moskva "najverjetneje" stoji za zastrupitvijo".

najverjetneje je Donalt Tusk pedofil in najverjetneje im Theres May v kleti otroske suznje.

ko ne bi govorili na pamet bi jih clovek lazje podpiral.
J@st
# 14.03.2018 ob 15:50
Paco
Tudi da ugotovis vrsto strupa moras imeti vzorec.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 15:52
J@st
# 14.03.2018 ob 15:50

Tudi da ugotovis vrsto strupa moras imeti vzorec.
-----------------------------------

Atropin je univerzalni protistrup za organofosfate, vrsto se da ugotoviti iz simptomov.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 16:10
J@st
# 14.03.2018 ob 16:03

Ce tega strupa nimajo, kako bodo vedli kaksne ima simptome?
Pri vecini strupov so isti simptomi.
------------------------------------------------------

Ohjej.

Isti simptomi ter ISTI protistrup.

Za pričetek zdravljenja ti ni treba vedeti točne vrste.
PONOS
# 14.03.2018 ob 17:30
ZDA preden so napadle Irak so imeli troletno demonizacijo proti Sadam Huseinu podobno Libija in Gadafi menim da je Rusija in Putin vse eno prevelik zalogajček...
neprilagojen
# 14.03.2018 ob 16:23
VB je gnila drzava, kjer zapirajo svobodne ljudi samo zato, ker imajo drugacno mnenje, celo novinarjem ne dovolijo vstop, oziroma na letaliscu jih uklenejo in nato zaprejo za tri dni
ze samo po tej gnilobi lahko sklepm, da je narocnik umora in izvrsilice umora VB, narocnik in izvrsilec umoa je VB, samo da lahko naredi kaos
admin ni ti prepovedno izbrisati komentar, kot si presnjega izbrisal, le vedi sedaj piha veter v eno smer, kmalu bo smer spremenil in takrat se ne cudi posledicam svoje ignorance
po drugi svetovni vojni je bilo zelo lahko stran zamenjati in biti pozitivec, tokrat bo malo tezje, internet ima zelo dober spomin
JanezNovak123123
# 14.03.2018 ob 18:13
spet nobenega dokaza. KA JE RTV A STE RUMENI TISK ali bote podali kakšna dejstva?? To da so rusi pred 30 leti razvijali isti strup ne pomeni nič. Prav tako nič ne pomeni če to govori britanska premierka če dokazi niso predloženi v javnosti. Vse je tajno al, vse bi mogli zaupat na besdedo. Gnili zahodni mediji.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 16:12
J@st
# 14.03.2018 ob 16:06

Bolgarska novinarka, priimka ne spomnim, brskala zaradi tebe tudi ne bom...Sem ze o tem pisala. Poisci na forumu ali na spletu.
----------------------

Se pravi nimaš vira.

Najverjetneje kremeljsko kritje riti pred volitvami.

Atentat na izdajalca gre pri državljanih skozi, na njegovo hčerko pa bolj ne.
nightwing
# 14.03.2018 ob 18:22
Čarovnica, lepše besede enostavno ne morem najti.
Bivši uporabnik
# 14.03.2018 ob 16:26
naj Putin izžene vse Britance in zapre njihovo ambasado, da bo ta BABA že dala enkrat mir
vxxxx
# 14.03.2018 ob 17:45
Putin se že trese, ker bo @ Pac-Man objavu njegove skrite račune v Latviji !

Drži se Putin, saj ti ostane še račun v Litvi in PIKA kartica od Mercator-ja v Sloveniji
za_vse_sem_sam
# 14.03.2018 ob 17:35
Groza me je kako svet tone v novo klanje in pobijanje človeštva med sabo. Pa noben nič ne stori.
Kekec99
# 14.03.2018 ob 16:39
Madžarska vrača 3 tone zlata iz Anglije, ki jih ima v tamkajšnjih bankah na čuvanju. Prav dobre politične poteze vlečejo teli britanci, se mar želijo ubiti?
opat
# 14.03.2018 ob 18:28
To je False flag. VB potrebuje izgovor za pritisk na Ruse. Sploh pa ni res, da se Rusi niso odzvali na očitke. Ta farsa je mineštra, ki so jo skuhale ZDA. Ne bi je niti poskusil.
PONOS
# 14.03.2018 ob 17:08
Rusom priporočam da imajo sedaj odlično priložnost kaj zlobnega zakuhat zahodu saj so itak za vse krivi.
Mimogrede ta strup se lahko izdela brez težav v VB Mi5 in Mi6 so pravi stručkoti zato...
Pistorius
# 14.03.2018 ob 16:48
Lavrov: »Namesto da bi nam poslali zahtevo, Velika Britanija še naprej izvaja politični teater,« je dejal ter London obtožil, da ne spoštuje omenjene mednarodne konvencije o kemičnem orožju, poroča britanski BBC. Ponovil je, da Moskva ni imela razloga za zastrupitev Skripala in njegove hčerke, »da pa ga imajo morda tisti, ki želijo nadaljevati protirusko kampanjo«.

To veliko pove.
Petja
# 14.03.2018 ob 16:33
Kdo še v resnici verjame (((mainstream medijem)))?
Vaš imperij se ruši.
Petja
# 14.03.2018 ob 16:30
Britanski institut za izdelovanje in testiranje bojnih strupov (tudi na lastnih vojakih in civilistih) je lociran
22 minut vožnje oziroma 13.0356864 kilometra od Salisburyja, kjer sta bila zastrupljena Skripal in njegova hči.

Kakšna
neverjetna

naključja

Skoraj toliko neverjetna, kot to,
da je Skripal sodeloval pri izdelovanju lažnega dosijeja o Trumpu z bivšim MI6 agentom, Steelom

ter to, da se je nova gonja proti Rusiji začela, ko se je izkazalo, da ni imela nič pri ameriških volitvah in da so volitve v Rusiji prihajajočo nedeljo.
Kekec99
# 14.03.2018 ob 16:21
@Pac-Man
Ko pride človek na urgenco zaradi bolečin v želodcu zdravniki gledajo simptome in ne sprašujejo kaj in kdaj je pacient pojedel? Tudi to ali je pacient morda jedel gobe jih ne zanima, simptomi so tisti ki povedo. Bojni strupi so razviti ravno zaradi tega da nasprotnik ne bi imel protistrupa, z opazovenjem simptomov lahko le sumiš, če ne poznaš sestave strupa tudi pravega zdravila ne moreš ponuditi. Lahko pa bi ju povozili z avtomobilim, voznik bi pobegnil, vendar bi v avtomobilu ostala ruska vozniška ter potni list. Po možnosti na ime Vladimir Vladimirovič Putin.
odprtizvezek
# 14.03.2018 ob 16:06
ahahahaha kaksna komedija, zalostno je le to da Anglezi temu verjamejo, v glavo so ubogi tako kot Americani, ceprav se iz njih norca delajo...
kapljač
# 14.03.2018 ob 22:25
Dobro je, da se Velika Britanija čim prej pobere iz EU ja
J@st
# 14.03.2018 ob 20:44
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 20:35
Prijavi neprimerno vsebino
J@st
# 14.03.2018 ob 20:26

A sirski državni meji niso mednarodno priznani?
Kaj počnejo američani v Siriji?
------------------------------------------------

Sirske meje so mednarodno priznane, ampak se jim je zgodila revolucija, v vakuumu pa so se naselili islamisti.
-----------------------
Ne žali ukrajince!!!
Saj tudi opravičujejo državni udar z revolucijo in v vakuumu pa so se naselili neonacisti
Torej zakaj ameriška okupacija Sirije je legitimna, a referendum na Krimu ni?
vxxxx
# 14.03.2018 ob 18:41
soc
# 14.03.2018 ob 18:11
Prijavi neprimerno vsebino
Skripalo, prej pa Litvinenko, Berezovski
---------------------------------------------------------
Berezovskega so Angleži sami pospravl in njegovih 2,5 milijarde evrov !
ibro2
# 14.03.2018 ob 16:05
jao teli anglezi pa so ejga kr neki
HOR
# 14.03.2018 ob 22:09
The Irish Times: Ni verjetno, da za zastrupitvijo Skripala stoji Vladimir Putin
Tak napad bi bil kontraproduktiven za Rusijo in bi ogrozil tudi prihodnje zamenjave vohunov
The Irish Times...
J@st
# 14.03.2018 ob 21:46
ZN v živo.
" London ne bo posredoval Rusiji zahtevane vzorce strupa"

Zdaj je jasno da ne bodo posredovali in s tem bodo podpisano kršili konvencijo o kemičnem orožju, ker je "zastrupitev" navadna burleska.
bobby8
# 14.03.2018 ob 20:01
Če so po nekem naključju res Rusi zastrupili izdajalca in njegovo hčer.Potem meni verjemite so to naredili namenoma in so pričakovali reakcijo VB in,če so jo pričakovali potem jasno vedo kako bodo nanj odgovorili.
In potem bo ta odgovor za VB zelo boleč.
WeeBay
# 14.03.2018 ob 20:01
Govori se tudi to, da bodo Kitajci sledili odgovoru EU-ja in sicer da bodo udarili po ameriških kmetih predvsem v pomembnih republikanskih zveznih državah.

Drugače pa imajo Kitajci še enega asa in sicer govorim o tem da bi ponovno razvrednotili svojo valuto (Yuan)

"The most likely Chinese response would be to devalue the yuan. They could calibrate yuan devaluation to negate the impact of any increase in U.S. tariffs on their trade with the U.S.,

Če se bodo Kitajci odločili za devalvacijo Yuana potem se bo Trumpu zagotovo odtrgalo. Na to je Trump opozarjal že med kampanjo. Pa da vidimo :)
moj komentar
# 14.03.2018 ob 19:12
Saj ne veš, al se joka al se smeje...

Londra909
# 14.03.2018 ob 18:39
Britanci so se sami znebili Skripala. Verjetno jih je stal prevec. Salisbury je drago mestece in tam zivi bolj elita - najemnine pa so tudi kar visoke (si je sam placeval najemnino ali mu je placevala britanska vlada, hmm). Ter ne boste verjeli: v Salisburyu in okolici zivijo upokojeni britanski pripadniki vojske, ki so bili na misijah v tujini (vecina pa ima tudi postravmatski sindrom). V okolici Salisburya je tudi kar nekaj vojaskih obmocij ter kot je ze nekdo napisal tudi menda tovarna kemicnih strupov ali orozja. No v blizini pa je tudi Stonehenge. Ni potrebno veliko, da se pogovarjas z domacini in izves veliko zanimivega o Salisburyu. In potem se uporabi logika mar ne. Ni nakljucje, da je Skripal izbral (ali pa so izbrali Britanci) za kraj prebivanja Salisbury. Lahko bi ga poslali kako bolj dolgocasno mestece ali v London, kjer bi bil bolj anonimen.
vxxxx
# 14.03.2018 ob 18:37
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 18:32
Prijavi neprimerno vsebino
J@st
# 14.03.2018 ob 18:24

a si res tako nesposoben???

Pac sem skopirala s telefona napacno povezavo....
----------------------------------

Skopirala si pravo povezavo.

BBC je bil v konfliktu z britansko vlado, čeprav gre za kvazidržavni medij.
--------------------------------------------------------------------
BBC ni državni ampak je politični medij !
J@st
# 14.03.2018 ob 18:24
Pac-Man

# 14.03.2018 ob 17:35
Prijavi neprimerno vsebino J@st
# 14.03.2018 ob 17:24
-------------------------------------------------

Se zavedaš, da si prilepila članek o konfliktu med britansko vlado in BBCjem glede obstoja kemičnega orožja?
-----------------------
Paco
a si res tako nesposoben???

Pac sem skopirala s telefona napacno povezavo....
TI zavajas in fejkas zavestno pa te to ne moti.

Pa poisci sam. Tega na spletu je cel ocean.
Pac-Man
# 14.03.2018 ob 15:59
J@st
# 14.03.2018 ob 15:23

Mimogrede, po besedeh zdravnika, hcerka Skripalja nima v krvi nobenega strupa.
O tem seveda porocajo tuji mediji.
------------------------------------

Kak vir?
J@st
# 14.03.2018 ob 21:53
In Telegraph trdi da Skripal je bil zastrupljen z isto snovjo, kot in brat SK predsednika.
Papa, teta Terezija.
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 20:50
pac-man
Sirske meje so mednarodno priznane, ampak se jim je zgodila revolucija, ..
------
nič se jim ni zgodila revolucija ampak so jo ,,zgodili ,, . Zahodni uničevalci vsega svobodnega sveta , ki so namreč infiltrirali posebne enote kriminalcev ,,pod krinko ,, , da so napadle državne inštitucije in ustrahovale prebivalstvo - vse v skladu z zahodno doktrino uničenja sveta za profit . Vse miljarde so sedaj pod vprašajem - zaradi tega so GB in USA in seveda Savdi skupaj z Izraeli tako besni - en kup denarja vrženega skozi okno .... hmmmm
moj komentar
# 14.03.2018 ob 19:57
ZDA se pravil držijo.
Bile so med glavnimi avtoricami, tudi sedež ZN je v NY.


V tvojih sanjah.
zeuss-zeng
# 14.03.2018 ob 17:04
Ja, jaz. Pa ocitno vsako leto okrog 10.000 novih mladih se tudi odloci raje za fasisticni zahod. Koliko slovenskih rusofilov migrira v cudovito Rusijo?
---------------
verjetno zaradi tega ker jim je zahodna propaganda obljubila materialna nebesa , mi rusofili pač poskušamo ustvariti normalen svet ... je žalostno za mlade ljudi da se tako prodajajo ,,za male pare ,, ...
HOR
# 14.03.2018 ob 22:47
Proizvodnja bojnih strupov pri zmernih zavezniki v Guti pa Mayevo očitno ne moti in ne zanima...
KLIK
DXM
# 14.03.2018 ob 21:51
Rusija in Anglija so na nož že vsaj 300 let, ampak Angličanin Rusije ne more spodnesti. Iran, Kitajska, Koreja, Kazahstan, Belorusija so vse zaveznice Rusije. In ta Azijska povezava vedno znova Rusijo rešuje in ji omogoča alternativo. A vi vsi skupaj res mislite, da se Rusi sekirajo, ko jim navržete nekaj sankcij ? Obrnejo se in naredijo 300 milijardni biznis z Kitajci, Evropa pa kaj? Plačuje plin od Alžirije in Amerike.
Kazalo