Zadnja številka News of the World. Foto: Reuters
Zadnja številka News of the World. Foto: Reuters
Rebekah Brooks prihaja na sodišče. Foto: EPA

Tožilstvo je vložilo obtožnice proti skupno osmim ljudem.

Osmerica je obtožena, da so nezakonito prestregli glasovno pošto okoli 600 ljudem, med njimi hollywoodskim zvezdnikom Bradu Pittu, Angelini Jolie in Judu Lawu kot tudi politikom in žrtvam kriminala.

Obtožnice so bile vložene še proti nekdanjemu odgovornemu uredniku tabloida News of the World Stuartu Kuttnerju, nekdanjemu uredniku novic Gregu Miskiwu, nekdanjemu vodji novic Ianu Edmonsonu, nekdanjemu novinarjuu Nevilleu Thurlbecku, novinarju Jamesu Weatherupu in zasebnemu detektivu Glennu Mulcairu, ki je bil leta 2007 zaradi vdiranja v telefone že obsojen na šest mesecev zapora.

Konec News of the World
Medijski mogotec Rupert Murdoch je bil lani prisiljen ukiniti tabloid News of the World, ko je prišlo na dan, da so njegovi novinarji nezakonito vdrli v glasovno pošto več sto znanih osebnosti in žrtev kaznivih dejanj.

Coulson je bil urednik News of the World od leta 2003 do leta 2007, nato pa tiskovni predstavnik Davida Camerona, vendar je januarja 2011 odstopil. Lani je bil aretiran v zvezi s škandalom.

Brooksova je bila urednica tabloida od leta 2000 do 2003, nato je urejala najbolj prodajani britanski tabloid The Sun, potem je postala direktorica družbe News International, ki ima po ukinitvi News of the World v lasti še tri časopise.